DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
Din haine vechi puteți coase o jucărie frumoasă, care va fi un cadou bun pentru un copil sau pentru un decor pentru o vacanță. Dintr-o haină de blană veche, din blană, am confecționat un ren de jucărie, pentru fabricarea căruia aveam nevoie: clei de încredere, umplutură (vată), fire, un ac, precum și o sticlă de plastic din apă de sodă, strasuri albastre și roșii, folie, foarfece, ace pentru înjunghiere, creion și hârtie pentru realizarea unei probe.
Începând lucrarea, fac un eșantion pe hârtie. La început am vrut să fac din jucărie picioare lungi și un cap mic, dar în timpul lucrului la cusut, am corectat defectele probei prin creșterea dimensiunii capului. Inițial, proba de hârtie arăta astfel:

Jucarie cerb DIY


După aceea, am luat țesătura de pe vechea haină și am tăiat două părți ale corpului cu capul afară, apoi am făcut detaliile cozii și partea din mijloc. Partea din partea de mijloc va trebui să meargă de la gâtul jucăriei la picioarele posterioare (aproape prin întregul corp).
Tăind fiecare detaliu, las pe fiecare dintre ele de-a lungul secțiunilor de margine de la 0,5 centimetri. În fotografia de mai jos, între detaliile corpului se află un detaliu al cozii și partea foarte mijlocie:

Jucarie cerb DIY


Coasez detaliile corpului de-a lungul marginilor din față, dar nu cusesc spatele, astfel încât ar fi mai convenabil să întoarcă meșteșugurile din interior un pic mai târziu. În față, am cusut partea din mijloc a corpului, iar pentru detaliile picioarelor, am tăiat a doua pereche de probe:

Jucarie cerb DIY


În continuare, eșantioanele tăiate din picioare le-am cusut la ambarcațiune. După aceea, va arăta astfel:

Jucarie cerb DIY


Pentru fabricarea copitelor speculă Am decis să fac patru părți rotunde și să le coase. Pentru a compila detaliile, claxonul nu avea suficientă țesătură de blană și, prin urmare, a trebuit să folosesc o țesătură simplă:

Jucarie cerb DIY


Pentru a face mai convenabil să coase coarnele, am lăsat nestingherită secțiunea de la jucărie.
Am cusut detalii rotunde la „copitele” meșteșugului meu:

Jucarie cerb DIY


În continuare, iau cauciucul cu spumă și taie 4 părți din el în perechi pentru a umple coarnele viitoarei jucării cu ea.
Cauciucul cu spumă poate fi utilizat ca umplutură în cazul în care o umplutură convențională nu este convenabilă să intre în zone de țesuturi prea înguste:

Jucarie cerb DIY


După ce am tăiat patru părți din cauciucul cu spumă, am așezat mostre de țesătură pe ambele părți deasupra lor și le-am cusut. În cazul în care spuma nu este suficient de densă, coarnele ambarcațiunii pot fi umplute cu vată folosind pensete:

Jucarie cerb DIY


Acum coarnele rezultate trebuie cusute. Îmi întorc ambarcațiunea din partea greșită și coase coarnele în spatele capului ei, împăturind zonele alocației și apoi coase gâtul.
Dar picioarele ambarcațiunii s-au dovedit a fi imposibil să se întoarcă complet din partea greșită, deoarece există blană în interiorul lor, iar de jos în jos devin mai late și, prin urmare, am decis să le las scurt:

Jucarie cerb DIY


După aceea, umplu jucăria cu bumbac și o coase. În timpul cusăturii, pregătesc partea de coadă și zona în care trebuie să fie cusută această parte:

Jucarie cerb DIY


Detaliile cozii trebuie pliate de patru ori:

Jucarie cerb DIY


După aceea, trebuie să coaseți partea de coadă la ambarcațiune:

Jucarie cerb DIY


Acum, am tăiat patru părți din țesătura maro subțire pentru a face urechile:

Jucarie cerb DIY


Înfășoară fiecare pereche de părți în jurul marginilor:

Jucarie cerb DIY


Apoi iau folia. Pentru meșteșuguri, puteți lua folie nu murdară de sub dulciuri:

Jucarie cerb DIY


Din folie trebuie să tăiem figuri de zăpadă (cercuri) și stele, după care luăm strasuri și o sticlă de plastic.
Din sticlă trebuie să tăiem trei benzi subțiri transparente, la care vom lipi strasurile albastre puțin mai târziu:

Jucarie cerb DIY


Dungile transparente cu strasuri vor împodobi gâtul jucăriei. Pentru ei, ar trebui să calculați lungimea, să marcați începutul și sfârșitul pentru zonele în care ar trebui să fie pietrele de stras, apoi puneți strasurile pe benzi:

Jucarie cerb DIY


Apoi, până la capul ambarcațiunii, trebuie să lipiți strasuri roșii ca niște ochi și să coaseți urechile și să fixați benzile rezultate la capete folosind un capsator:

Jucarie cerb DIY


Dacă atașăm trei benzi transparente cu strasuri la jucăria noastră aproape terminată, atunci va arăta astfel:

Jucarie cerb DIY


Jucarie cerb DIY


Acum rămâne de făcut ultimele două acțiuni: lipiți figurile de zăpadă tăiate din folie cu asteriscuri și faceți nas. În primul rând, am decis să lipesc formele foliei pe coarnele, spatele și copitele ambarcațiunii:

Jucarie cerb DIY


În continuare, dintr-o țesătură maro deschis, mi-am tăiat nasul:

Jucarie cerb DIY


După ce am făcut ca detaliile nasului să se potrivească cu dimensiunea capului, îl lipesc:

Jucarie cerb DIY


Așa se arată în spate benzile de plastic lipite decorate cu strasuri:

Jucarie cerb DIY


După aceea, jucăria mea „Cerbul” este gata:

Jucarie cerb DIY
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat