DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » »Construcția fundației cu bandă
Construcție de fundație cu bandă

orice construcție începe cu fundația. Tipurile și dimensiunile fundației depind de clădirea care va fi construită pe ea. Cu cât este mai mare greutatea clădirii, cu atât fundația este mai amănunțită. Pentru construcția unei case din lemn sau a unei case din blocuri de beton din spumă, o fundație de bandă este perfectă. Principalul avantaj al fundației de bandă este că poate fi construit cu propriile mâini, fără a folosi echipamente de construcții grele.
În mod convențional, construcția unei fundații cu bandă poate fi împărțită în mai multe etape principale.
Construcție de fundație cu bandă

Marcarea.


Pentru a simplifica procesul de marcare, locul ales pentru construcția casei trebuie să fie nivelat, tăiat arbustul și iarba înaltă. Apoi, la amplasarea unuia dintre pereții clădirii, marcați marginile fundației cu știfturi ciocanite, numindu-le condițional A și B. Sarcina principală de a marca este de a oferi conturului clădirii forma corectă cu unghiuri drepte. Pentru aceasta, există instrumente geodezice speciale. Dar poți face fără ele. Pentru a face acest lucru, trebuie să vă amintiți cursul școlar de geometrie. O distanță egală cu marginile fundației peretelui perpendicular deviază din punctul A perpendicular pe linia dreaptă AB. Denumim acest punct prin litera B. Acum avem un triunghi drept, picioare AB, AB. Cunoscând dimensiunile picioarelor, puteți calcula lungimea hipotenuzei BB și puteți compara cu ceea ce s-a întâmplat pe pământ. Dacă este necesar, știftul trebuie mutat în punctul dorit. În mod similar, locația celui de-al patrulea colț al fundației este determinată. Masurarea cu bandă laser este cea mai bună pentru măsurările la distanță.

Trench sub temelie.


Construcție de fundație cu bandă

Un șanț sub fundație este săpat strict conform marcajului. Lățimea șanțului este de 40-50 cm, dar adâncimea trebuie să fie determinată de adâncimea de îngheț a solului. Săparea trebuie să fie cu 20 cm sub adâncimea de îngheț. Apoi, nicio mișcare a solului și extinderea acestuia în timpul înghețării nu va fi înfricoșătoare pentru fundație. Înainte de a turna fundația, o pernă de nisip înaltă de 20 cm este turnată în fundul șanțului și tapetată bine.
Pentru a salva, utilizați uneori metoda de tip bandă. La colțurile fundației și în jurul perimetrului, la fiecare jumătate de metru se toarnă grămezi întărite la adâncimea de îngheț. Armătura din ele trebuie să rămână la înălțimea fundației benzii. Acest lucru este necesar pentru o legătură puternică a fundației principale a benzii și a grămezilor în sine. În acest caz, banda de fundație poate fi superficială.

Cofraje de constructie.


Construcție de fundație cu bandă

Înainte de a turna fundația, este necesar să se ridice cofraje, ceea ce va oferi fundației forma necesară. Cofraje pot fi realizate din plăci cu grosimea de 40-50 mm. De asemenea, potrivite foi de PAL sau ardezie. Marginile superioare ale întregului cofraj trebuie să fie o suprafață orizontală ideală. Dacă asamblați cofrajul de pe plăci, atunci marginile sale interioare trebuie acoperite cu o peliculă pentru a preveni scurgerea de ciment și pentru a facilita demontarea ulterioară a acestuia. Pentru a împiedica cofrarea să nu izbucnească sub greutatea cimentului, distanțierele sunt instalate pe partea exterioară a structurii. Pentru a ventila volumul interior al fundației în cofraj, se taie găuri rotunde din ambele părți, unde sunt introduse țevi de plastic.

Armare.


Construcție de fundație cu bandă

Pentru a conferi rezistenței la tracțiune fundației, volumul interior al cofrajului este umplut cu un cadru de armare a armăturii de fier cu o secțiune transversală de 8-10 mm. Între ele, armatura este conectată cu un fir special din metal moale.
Construcție de fundație cu bandă

Turnării.


Pentru turnare folosiți un mortar de beton marca M300. Soluția poate fi cumpărată gata pregătită, dar pentru aceasta trebuie să calculați cu exactitate volumul fondului de ten. Cu această opțiune, există un minus semnificativ. Întreaga soluție trebuie elaborată în 1-2 ore, altfel va deveni inutilizabilă. Puteți umple singur fundația. Pentru a face acest lucru, veți avea nevoie de nisip, pietriș și ciment. Proporțiile de amestecare sunt de obicei indicate pe pungi de ciment. O mică betonieră electrică va grăbi semnificativ procesul de pregătire a mortarului. Umplerea trebuie să fie exact de-a lungul marginilor superioare ale cofrajului.

Uscarea.


După turnarea fundației pe vreme ploioasă, trebuie acoperită cu o peliculă și lăsată să se usuce. Dacă vremea este caldă, fundația trebuie udată. După uscare, puteți îndepărta cofrajul și puteți începe construirea unei case.
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat