DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» » »Gratar decorativ pentru geamuri
Dotându-și locuința, oamenii vor să obțină frumusețe în fiecare colț al acesteia. Cu toate acestea, uneori, în special în casele private, unele locuri pot fi incomode pentru finisaje de calitate.
Prin urmare, scăpând de murdărie și îndepărtând zonele care se sfărâmă, mulți oameni se gândesc ce să facă în continuare. La urma urmei, totul în jurul este atât de lin și frumos, dar în acest loc este departe de a fi ideal. În acest caz, un grătar decorativ vine la salvare.
Gratar pentru geamuri

Există mai multe avantaje pentru această soluție:
  • Aspect excelent al structurii finisate,
  • Ieftin și ușor de asamblat
  • Posibilitatea demontării rapide, dacă este necesar.

În plus, această lucrare nu necesită abilități speciale și echipamente scumpe. Aveți nevoie doar de următoarele instrumente: bandă de măsurat, creion, pătrat, puzzle sau ferăstrău de lemn, burghiu electric, ciocan.
Asamblarea unei zăbrele decorative poate fi împărțită în mai multe etape:
1. Calcul și cumpărare de materiale,
2. Pregătirea tuturor elementelor constitutive,
3. Asamblarea structurii,
4. Instalarea unui strat decorativ în loc.

De regulă, o rețea decorativă este un fel de gard obișnuit de bare scurte verticale conectate de două lungi orizontale. De obicei este montat sub pervazul ferestrei, fără a fi fixat ferm de nimic.

Pregătirea materialului


Elementul principal al grilei este o șină decorativă, a cărei față nu necesită o decorare suplimentară. Există multe tipuri și tipuri de astfel de șine: de la fileuri de plastic la scânduri de lemn de diferite lățimi. O opțiune bună ar fi să folosiți un funcționar convențional.
Mai mult decât atât, nu se risipește absolut nimic pe probele din lemn sau furniruite, cele mai ieftine panouri înguste din carton presat vor fi destul de potrivite. Lățimea lor, cel mai probabil, va fi de 6 cm, iar lungimea standard a sicriului este de 220 cm. În ceea ce privește culorile, atunci alegerea este limitată doar de imaginația designerului.
Cunoscând dimensiunile spațiului închis de grătar, nu este dificil să se calculeze numărul de panouri necesare. Este necesar să se țină seama doar de faptul că distanța dintre șine este de obicei jumătate din lățimea lor. În plus, veți avea nevoie de un bloc îngust de lemn, de aproximativ 20 pe 20 mm, a cărui lungime va fi egală cu lungimea întregii zăbrele.

Tăierea șinelor la lungimea dorită


Din păcate, este aproape imposibil să faci fără deșeuri, deoarece este puțin probabil ca lungimea panourilor să fie multiplă a lungimii șinelor necesare. În plus, a face grila perfectă pe întreg spațiul blocat este inutilă și inconvenientă. Prin urmare, de obicei, constă din mai multe întinderi.
Acesta este trucul. La urma urmei, lățimea intervalului poate fi calculată astfel încât rămășițele panourilor să fie trimise pe benzile de legătură orizontale. De exemplu, șipcile verticale ar trebui să fie de 80 cm, ceea ce înseamnă că tăierea a două bucăți dintr-un sicriu standard, maestrul va primi o bucată de 60 cm lungime.
Lungimea lamelelor verticale trebuie să fie puțin mai mică decât distanța de la podea până la pervazul ferestrei, astfel încât zăpada să se încadreze liber, dar ferm sub îndoirea din față și să se sprijine pe podea.

Asamblare de grile decorative


După tăierea șinelor pe o singură extensie, puteți continua la montarea și instalarea sa. Această procedură vă va permite să vedeți erorile, dacă există, precum și să extindeți tehnologia. Astfel, ținând cont de defectele descoperite, distanțele rămase ale zăbrelei vor fi tăiate și asamblate mai rapid și mai precis.
Este mai convenabil și mai de încredere să conectați părțile grătarului din interior, folosind șuruburi autofiletante și o șurubelniță. Și dacă nu este disponibilă o șurubelniță sau un burghie, vă va ajuta o șurubelniță obișnuită adecvată pentru un șurub cu autofiletare. Dacă numai lungimea șuruburilor nu a fost excesivă.
Gratar pentru geamuri

Gratar pentru geamuri

Gratar pentru geamuri

Gratar pentru geamuri

În procesul de asamblare, pătratul nu va răni, cu ajutorul său puteți observa toate unghiurile necesare, iar două mici tăieri ale opanelelor inserate între șine vor oferi aceleași goluri.

Instalare proiectare


Pentru montarea grătarului este necesară o singură fixare - un bloc îngust din lemn. Această bara trebuie să fie înșurubată de jos pe pervazul ferestrei, lăsând un decalaj între ea și îndoirea față a pervazului, egală cu dublul grosimii șinei utilizate.
Gratar pentru geamuri

Gratar pentru geamuri

Pragurile de zăpadă decorativă vor fi introduse de jos în acest gol și se prind de podea, astfel încât zăpada va fi fixată mai mult sau mai puțin rigid. În același timp, demontarea structurii decorative nu va fi o problemă.
Comentarii (1)
  1. bârlog
    #1 bârlog vizitatori 19 iulie 2017 15:51
    0
    De mult vreau să fac - toate mâinile nu ajung.

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat