DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» » »Rețetă pentru clătite luxuriante pe kefir
În secțiunea „Coacerea” oricărei cărți de bucate, trebuie să existe cel puțin o rețetă pentru prăjituri, deoarece acest fel de mâncare este atât de popular în țara noastră. Este perfect ca mic dejun pentru întreaga familie și servește, de asemenea, ca un desert excelent pentru ceai. Le puteți mânca cu diferite aditivi: smântână, lapte condensat, gem, unt cu zahăr, o mulțime de opțiuni pentru fiecare gust. Fructele gătite după această rețetă se dovedesc întotdeauna gustoase și magnifice și se prepară foarte ușor.
Pentru a face clătite, aveți nevoie de:
 • 2 căni de kefir.
 • O pereche de ouă de pui.
 • Faina de 250 de grame.
 • O jumătate de pahar de zahăr.
 • Un pic de sodă.
 • Puțin ulei de floarea soarelui.

Ca bază pentru testare, se obișnuiește să se ia diverse produse lactate și chiar apă. Dar cele mai delicioase sunt clătitele pe kefir. Puteți folosi chiar și chefir ușor acru, nu numai că nu va strica mâncarea, dar va face și clătitele mai magnifice.
Regula principală este să gătiți din chefir la temperatura camerei. La urma urmei, aluatul frământat la rece nu crește bine. Puteți încălzi baza într-o baie de apă sau obțineți kefir în avans și aduceți la o stare caldă.
În chefirul cald, trebuie să adăugați două ouă și să bateți cu o furculiță sau bici.
Reteta pentru clatite luxuriante pe kefir

Reteta pentru clatite luxuriante pe kefir

Apoi se adaugă zahărul, soda și făina cernută printr-o sită.
Reteta pentru clatite luxuriante pe kefir

Faina trebuie cernuta, deoarece este saturata de oxigen si face clatitele mai aerisite. Aluatul trebuie amestecat la o consistență omogenă și lăsați-l să se fierbe 20-30 de minute până se formează bule.
Reteta pentru clatite luxuriante pe kefir

Reteta pentru clatite luxuriante pe kefir

După ce aluatul a ajuns, nu trebuie agitat niciodată. Tigaia cu ulei vegetal trebuie încălzită bine și întinde ușor aluatul cu o lingură.
Reteta pentru clatite luxuriante pe kefir

Prajiturile trebuie prajite la foc mediu pe ambele parti pana se obtine o crusta aurie.
Reteta pentru clatite luxuriante pe kefir

Clătitele luxuriante sunt gata.
Reteta pentru clatite luxuriante pe kefir

Bon pofta!
Comentarii (3)
 1. Olga
  #1 Olga vizitatori 6 august 2017 14:17
  3
  Mmmm ... ce delicioase clătite) Îmi place cu dulceață de căpșuni și lapte condensat. Cu siguranță voi găti în conformitate cu această rețetă.
 2. Polinka2008
  #2 Polinka2008 vizitatori 29 august 2017 18:50
  0
  Am adesea kefir. Se întâmplă să arunc restul, pentru că nu îmi dau seama ce să fac cu asta. Așa că rețeta a venit la îndemână.
 3. Invitat Vladimir
  #3 Invitat Vladimir vizitatori 14 aprilie 2018 23:35
  0
  Totul este. Dar schimb puțin rețeta. Nu trimit decât gălbenușuri la kefir. Bateti albusurile cu un mixer impreuna cu zaharul (3 linguri) si sarea (1 lingura) pana la starea unui mogul-mogul. Se adaugă în aluat, se amestecă, se adaugă 1 lingură. sifon. Restul (prăjirea) este la fel.

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat