DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
Cadourifăcut cu dragoste, cu propriile mâini - este întotdeauna unic, interesant, neobișnuit. În plus, nu este complet scump. Însă dacă este în fața vacanței - Anul Nou sau 8 martie - atunci sunt necesare multe cadouri, iar aceasta este o lovitură mare pentru oportunitățile financiare.
Un cadou ideal atât pentru femei, cât și pentru bărbați este rama foto cu o imagine a unui moment plăcut în viață sau a unei persoane dragi. Vă vom spune cum să decorați cadrul utilizând „decupaj».
Ce este această tehnică?
Decoupage câștigă din ce în ce mai multă popularitate în rândul sexului corect. Necesită aceeași precizie ca și broderiedar un rezultat colorat poate fi obținut mult mai repede.
Uneori, imprimeurile moderne sunt imprimate pe șervețele moderne de servire, care se potrivesc pentru a concura cu țesăturile pictate. Imaginea din șervețel nu este greu de implantat, lipind imperceptibil de nicio suprafață. Puteți lua motive individuale sau o bucată de șervețel în ansamblu. Mai multe detalii - în această clasă de master.

Instrumente și materiale


Pentru decoupage, mai întâi trebuie să alegeți un șervețel sau un card decoupage adecvat. Pe lângă elementele de bază (rame foto) și imagini, pregătiți:
  • Vopsea acrilică albă (construcție sau decor);
  • Burete pentru spălarea vaselor și ac de haine;
  • sandpaper;
  • Pasta sau structura;
  • Carte de plastic și lingură de plastic;
  • Lacul acrilic într-un cilindru;
  • Hârtie albă.


Începând


Cadrul foto cu inscripția decupată „Cel mai bun cuplu” - „Cel mai bun cuplu” - a fost achiziționat la magazinul Fix Price. decoraresa fiu sincer, un pic slab. Îl reînviem cu un șervețel cu note florale.
Cadru foto Decoupage

În primul rând, luați o chit pentru lucrări decorative sau pastă structurală. O lingură de plastic va fi necesară pentru a lua cantitatea potrivită de material și a fi pusă pe cadru. Vom folosi o placă de plastic ca o spatulă, apăsând, răspândind litere cu o pastă, astfel încât toate acestea (tăiate prin stencil) să fie chitite. Lasa rama sa se usuce foarte bine. Fisuri care se formează atunci când pasta se usucă, încă o dată, acoperim cu chit.
Cadru foto Decoupage

Rama, desigur, este cel mai bine dezasamblată astfel încât apa sau vopseaua să nu ajungă pe geam.
Cadru foto Decoupage

După ce literele s-au uscat complet, se rumenim cu șmirghel până la neted.
Cadru foto Decoupage

Folosind un burete fixat pe un ac de rufe obișnuit, aplicați vopsea acrilică (mișcări de sus în jos, moi, trebuie să udați suprafața ca și cum ar fi).
Cadru foto Decoupage

Cernelurile trebuie aplicate succesiv în două straturi, apoi șlefuite cu o hârtie de nisip, astfel încât suprafața să fie perfect uniformă. Dacă unele nereguli nu pot fi înlăturate, vă recomand să le acoperiți cu aceeași chit și să le lăsați să se usuce (se usucă foarte repede).
Deci, suprafața este pregătită. Începem decoupage folosind un fișier.

Decoupage cu fișier


Scoatem motivul din șervețel. În acest caz, o a patra parte este utilă.
Puneți desenul cu fața în jos pe un fișier de papetărie curat și uscat. Este de dorit ca fișierul să fie dens, deci va fi mai convenabil să lucreze. Din perie, picurați apa pe un șervețel până când toată hârtia este în apă, ca într-o baltă.
Cadru foto Decoupage

După aceea, cu o perie moale, este necesar să expulzați toate bulele de aer de sub șervețelul delicat. Imaginea va fi aplatizată pe dosar, scurgerea excesului de apă pe un prosop.
Cadru foto Decoupage

Îmbinând cu grijă marginile, puneți fișierul cu un șervețel pe suprafața pregătită a cadrului foto. Netezeste-l.
Cadru foto Decoupage

Cadru foto Decoupage

Scoateți cu atenție fișierul, astfel încât imaginea să rămână pe cadru. În acest moment este atașat doar de apă.
Cadru foto Decoupage

Cu aceeași perie plată moale, ungeți modelul deasupra cu adeziv PVA. Șervețelul este subțire și lipiciul pătrunde prin el, ținând ferm suprafața împreună. Dacă este necesar, în procesul de lipire, corectați mici nereguli, cute, mutând cu atenție șervețelul la locul potrivit. Mișcările dvs. ar trebui să fie extrem de delicate.
Cadru foto Decoupage

Pentru a păstra șervețelul în loc și a nu fi deteriorat atunci când se usucă, recomand să faceți o incizie în mijlocul părții „în exces” (unde va fi fotografia).
Atenție! Din punct de vedere categoric nu puteți sufla această lucrare! Sub influența maselor de aer cald, motivul se poate mișca și nu va fi posibil să îl nivelați, va trebui să începeți din nou munca.
După ce cadrul se usucă (îl puteți lăsa peste noapte), partea din mijloc se va întinde ca un tambur.
Cadru foto Decoupage

Cadru foto Decoupage

Acum puteți să-l tăiați în siguranță cu o marjă de cota de aproximativ 0,5 cm. Pe fiecare parte.
Cadru foto Decoupage

Îndoiți ușor șervețelul în partea greșită a lucrării, lipindu-l de PVA. Lasa sa se usuce.
Puneți rama foto pe hârtie sau ziar și închideți și marginile maro. Aplicați un strat de lac acrilic deasupra pentru a proteja imaginea. Lăsați lacul să se usuce (până la o jumătate de oră) și înveliți munca cu lac încă o dată.
Cadru foto Decoupage

A sosit timpul de asamblare: așezați sticla la loc, selectați și așezați o fotografie adecvată în cadru, lipiți peretele din spate pe pistolul lipici.
Cadru foto Decoupage

Un cadou minunat sau un obiect interior este gata!
Cadru foto Decoupage

Cadru foto Decoupage

Cadru foto Decoupage
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat