DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » » »Cartea de Revelion" Cocoșul de Aur "
Materiale utilizate:
  • Hârtie groasă;
  • paiete;
  • Lipici PVA;
  • Perie subțire;
  • Cuțit de papetărie (sau cel puțin o lamă);
  • Clipuri de hârtie;
  • Creion sau creion;
  • Spatula pentru stropirea cu paiete (aici s-au folosit sfaturi de unghii).

carte de anul nou cocoș de aur

Selectarea materialelor


O carte manuală nu este doar o parte a unui cadou, ci este o dovadă a unei abordări serioase a alegerii unui cadou. Astfel de lucruri sunt întotdeauna individuale și unice. Prin urmare, merită luat în considerare din ce veți face o carte poștală. Ca bază, puteți utiliza o foaie simplă de peisaj sau hârtie specială cu două fețe, care este pictată pe fiecare parte în culoarea sa. Aș dori să remarc faptul că cărțile poștale realizate folosind tehnica tăierii ondulate arată cel mai eficient pe o astfel de hârtie. Cu toate acestea, dacă nu aveți ocazia să achiziționați astfel de materiale, iar foile simple dintr-un album pentru desen nu sunt suficient de dense sau să arate prea simplu, puteți utiliza hârtie acuarelă, așa cum se face în acest atelier.
Hârtia de acuarelă este puțin mai densă decât o foaie de peisaj, are o structură poroasă plăcută și, în plus, tu însuți o poți picta în culori diferite, fără teamă de deformare. Printre altele, tăierea părților dintr-o astfel de hârtie este destul de simplă, spre deosebire de cartonul care este prea dens pentru această tehnică.
Scânteile pot fi luate oricare, dar preferabil mici sau medii. O combinație de mai multe culori va arăta frumos. Nu uitați că simbolul anului 2017 este un cocoș înfocat, așa că selectăm schema de culori corespunzătoare. În plus, pentru paiete, avem nevoie de o spatulă sau ceva care este convenabil să le turnăm ușor pe hârtie.
Adezivul PVA trebuie să fie suficient de gros și să nu se răspândească, iar peria pentru aplicarea acestuia să fie suficient de subțire, astfel încât să fie posibilă aplicarea modelului dorit.
Aș dori, de asemenea, să spun despre un cuțit pentru tăiere. Cel mai bine este să folosiți o specială - machetă, dar chiar o simplă clericală, sau chiar o lamă din ea, o va face. Cu toate acestea, folosirea unei lame fără cuțit este destul de traumatizantă și dacă s-a întâmplat așa, cuțitul s-a rupt și trebuie urgent să îl tăiați, aveți grijă!

Progresul muncii


Pentru început, venim și desenăm o imagine potrivită sau o imprimăm doar pe hârtie simplă.
carte de anul nou cocoș de aur

Apoi pregătim baza pentru poștă. Pentru a face acest lucru, luați hârtie de o dimensiune potrivită, îndoiți-o pe jumătate și, dacă este necesar, tăiați-o cu foarfece simple sau ondulate.
După aceea, modelul rezultat este fixat în siguranță pe card.
carte de anul nou cocoș de aur

Eclozăm zona de tăiere, verificăm cu atenție pentru a nu tăia excesul.
carte de anul nou cocoș de aur

Ajungând la tăietură. Desigur, trebuie să faci toate acestea în timp ce stai la o masă cu un iluminat bun și să pui o carte de lemn sau o revistă veche sub poștă.
carte de anul nou cocoș de aur

Îndepărtăm clemele, despărțim cu atenție foaia cu poza din poștă, strângem elementele primite.
carte de anul nou cocoș de aur

Venim cu un model pentru aplicarea paietei, aplicăm lipici pe zonele selectate cu o perie subțire.
carte de anul nou cocoș de aur

Folosind o spatulă sau instrumente improvizate, stropim paiete de diferite culori alternativ. Este foarte convenabil să faceți acest lucru pe o foaie de hârtie goală, apoi paiete suplimentare pot fi pur și simplu agitate înapoi în borcan.
carte de anul nou cocoș de aur

carte de anul nou cocoș de aur

Vei oferi cărți în ajunul noului an familiei și prietenilor tăi?


Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat