DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
Buna ziua, dragi vizitatori ai site-ului. Se apropie noul an 2017, al cărui patron conform calendarului estic este Puiul. Pregătindu-vă pentru a satisface această sărbătoare, puteți cumpăra sau coase o jucărie moale sub forma acestei păsări.
Avem doi astfel de pui de jucărie:

Pui de jucărie


Pentru a realiza aceste jucării, aveam nevoie de: țesătură galbenă (din viscoză), țesătură albă (care nu se prăbușește după tăiere), fire galbene și albe cu un ac, foarfece, o probă de carton, un umplutură (bumbac sau iarnă sintetică), patru mărgele maro maro , foi de carton din hârtie roșie și galbenă, bandă scotch, pensetă și ace de cusut pentru înjunghiere.

Pui de jucărie


Începerea lucrului, din trei straturi de hârtie albă lipim o figură densă a probei, mărind ușor dimensiunea acesteia:

Pui de jucărie


În continuare, luăm o țesătură de vâscoză galbenă și, împăturind-o în două, fixăm această probă pe ea cu ajutorul înțepării acelor:

Pui de jucărie


După ce am decupat două detalii despre viitoarea jucărie din țesătură cu o ușoară indentare din eșantion, am cusut (acoperit) aceste părți în față, de la gât până la fund. Pentru a realiza o aripă, avem nevoie de două bucăți de țesătură, partea superioară și cea inferioară și între ele putem așeza o mostră de carton acoperită cu bandă (dacă nu există o țesătură albă). Pentru ca jucăria finită să rămână în poziție de picioare, decupăm o piesă suplimentară ovală cu capetele ascuțite:

Pui de jucărie


În continuare, sculptăm modele deschise în zonele gâtului, aripilor și cozii pe detaliile viitoarei jucării. Puteți tăia o figură de scoică din carton roșu și lipiți peste ea cu bandă pe ambele părți (dacă nu există țesătură roșie), apoi coaseți-le. La început, am vrut să facem un „bărbie” roșu (inele pentru urechi) pentru o viitoare jucărie și astfel le-am făcut în avans; dar puțin mai târziu s-a dovedit că fără ele jucăria arată bine.

Pui de jucărie


Din cartonul galben lipit acoperit cu bandă scotch, tăiem un cioc:

Pui de jucărie


Trebuie să coase acest cioc la figură împreună cu un pieptene și ochi - margele; și va fi mai convenabil să le coaseți în timp ce nu este umplut cu bumbac. În zonele cu decolteu, trebuie să atașați o cârpă albă și să coaseți două părți ale jucăriei (dreapta și stânga):

Pui de jucărie


Apoi, coase aripile și realizăm cusături în secțiunea longitudinală între coadă și torsul viitoarei jucării, astfel încât atunci când jucăria este umplută cu bumbac, ea nu poate ieși prin marginile tăiate. După aceea, folosind penseta, umplem jucăria cu bumbac:

Pui de jucărie


În continuare, luăm o parte ovală cu capetele ascuțite și o coase pe partea de jos, în timp ce facem cusături în interior:

Pui de jucărie


După aceea, prima noastră jucărie este gata:

Pui de jucărie


Acum ne-am propus să facem a doua jucărie din țesătură albă și galbenă. Mai întâi, luăm țesătura galbenă și, împăturind-o în două, fixăm mostre de carton pe ea:

Pui de jucărie


Apoi am tăiat aceste probe din țesătură cu o ușoară indentare:

Pui de jucărie


După aceea, fixăm probele decupate pe o cârpă albă, de asemenea împăturită în două și tăiată:

Pui de jucărie

Pui de jucărie


Stabilim părțile decupate pe două părți, formând două părți ale jucăriei viitoare și tăiem modele deschise pe ele:

Pui de jucărie


Apoi, în partea de sus a fiecărei părți, cusem pe o perlă, coase astfel două straturi de țesătură pe fiecare parte, după care va trebui să suprapunem aceste părți de-a lungul marginii, atașând o scoică cu un cioc:

Pui de jucărie


După aceea, acoperim detaliile aripilor.Când sunt gata, vor trebui cusute:

Pui de jucărie


Acum împachetăm detaliile corpului în față, lăsând doar secțiunea alungită din partea de jos să nu fie cusută pentru a umple jucăria cu bumbac.
Când umpleți bumbacul cu secțiuni foarte înguste ale jucăriei, puteți utiliza penseta:

Pui de jucărie


În continuare, am decupat două figuri ovale cu capete ascuțite, care trebuie cusute de jos pentru a oferi ambarcațiunii terminate capacitatea de a rămâne în poziție în picioare:

Pui de jucărie


Aceste două detalii ovale, galbene și albe, trebuie să pliem unul pe celălalt și să le coase astfel încât cusăturile să rămână în interior:

Pui de jucărie


După finalizarea lucrărilor la aceste două părți, a doua jucărie va fi gata:

Pui de jucărie


Ca și prima jucărie, are capacitatea de a rămâne în poziție verticală:

Pui de jucărie


Ni se pare că s-a dovedit a fi mai frumoasă decât prima. Iată amândouă jucăriile noastre. După aceea, totul, jucăriile noastre sunt gata:

Pui de jucărie


Cu stima, Vorobyov Dinara.
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat