DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» » »Regulatorul universal integrat XD-W2308

Salut tuturor! Astăzi am primit o altă coletă din China, în care a existat acesta, comandat anterior de mine, controler universal de temperatură.Mi-a plăcut mai ales acest model, deoarece are avantaje evidente înainte alte modele chinezești de care am nevoie ca tinker amator.

Regulator universal încorporat
Regulator universal încorporat
Regulator universal încorporat
Regulator universal încorporat

Ei bine, de fapt vom trece la plusuri:

- primul este un afișaj de caractere mai mare și mai luminos, ale cărui cifre suficient de distins chiar și de la distanță mare.

- a doua este dimensiunea minimă. De multe ori, autoritățile de reglementare din locuințele lor nu pot să fie integrate în aparate compacte datorită dimensiunilor acestora.

- în al treilea rând, spre deosebire de o simplă placă, acest model are propria sa falsitate panoul și eu trebuie doar să decupăm fereastra din obiectul de instalare și asta este. mai departe totul este răsucit cu șuruburi, un panou fals este lipit deasupra. Pare foarte frumos și estetic plăcut.

- patru, aceasta este prezența unui zoom care dă un semnal audio atunci când este depășit nivel stabilit sau nivel preliminar setat în setări.

Toate aceste avantaje au făcut alegerea mea în favoarea acestui regulator. Oh da Aproape că am uitat: acest model are domenii de reglare mai flexibile, care pot fi utilizatori fastidiosi sau exigenti.


Ei bine, să trecem la caracteristicile acestui dispozitiv:

Tensiunea de alimentare este de 12 volți. Și aici din nou, acest model are un plus - Puteți alimenta placa cu curent continuu și alternativ. Stând la intrare condensatoare cu diodă și netezire, apoi vine stabilizatorul.

Controlerul digital universal menține temperatura setată în variază între - 55 și + 120 ° C, cu o precizie de 0,1 grade Celsius. Desigur, toate limitele sunt stabilite.

Ieșirea regulatorului este contactele releului cu capacitate de încărcare - 10 amperi și tensiune de comutare până la 250 de volți. Contactele releului sunt izolate de circuitul principal i.e. regulatorul este izolat galvanic prin tensiune circuitul de alimentare și control.

Controlerul are o eroare de măsurare de numai ± 0. 5 ° C, cu ce prinderea capului pentru controlul temperaturii biților.

 

Regulator universal încorporat


Senzorul de temperatură este sigilat și s-ar putea să funcționeze în medii umede sau chiar în apă dacă aveți de gând folosiți regulatorul, să spunem, pentru a măsura temperatura apei și a încălzi acvariul.

Așa că am reușit în liniște să folosim un controler digital. Dispozitivul poate fi utilizat pentru: terariu, incubator, acvariu, congelator, frigider, diverse răcitoare industriale, sobe și cazane, termostate. Doar un domeniu imens de oportunități în care poate fi implicat acest regulator.

Personal, am folosit acest buton pentru a controla capota aragazului. Senzorul este fixat în zona de retragere deasupra sobei, setând răspunsul la exces de 28 de grade, histereză sau diferență de oprire set 2 grade. Acum, când porniți arzatoarele cu gaz, căldura crește în sus și capota se aprinde. Hota se oprește când temperatura scade la 26 grade. Iată-l! Este simplu, dar cât de convenabil))) Acum a devenit unul singur plăcere.

Dacă doriți, desigur, regulatorul poate fi instalat în carcasă, desigur - totul este pentru toată lumea.

Acum este timpul să luăm în considerare schemele de comutare. Potrivit conducerii, care incluse, există două:

Prima diagramă arată includerea în circuitul de joasă tensiune și controlul a 12 sarcina volt.

 

Regulator universal încorporat

A doua diagramă arată includerea în circuitul și controlul de înaltă tensiune 220 V.

 

Regulator universal încorporat

Ce circuit să alegeți: Dvs. în cazul în care încărcarea dvs. este de joasă tensiune, De exemplu, controlul răcitoarelor de computer, apoi primul, și dacă este de înaltă tensiune, hai sa zicem incalzitorul, apoi al doilea.

Personal, îl voi alege pe cel de-al doilea care să afișeze regulatorul în funcțiune.

 

Ei bine, am pus la cale o diagramă.

 

Regulator universal încorporat

O pornesc. Inițial, regulatorul este pornit și afișează temperatura senzorului. Dacă mesajul „LLL” apare pe afișaj atunci când este pornit, acesta se va afișa înseamnă că senzorul nu este conectat sau nu funcționează. Dacă vi se va cere opriți regulatorul, pentru această apăsare "ENT" și mențineți 2-5 secunde înainte de a opri regulatorul. Puteți porni dispozitivul pentru o perioadă scurtă de timp apăsând „SET”.

După cum ați observat deja - toate clicurile sunt însoțite de un sunet pe termen scurt semnale, ceea ce este foarte convenabil.

Pentru a seta temperatura care va trebui menținută, pe scurt apăsați tasta SET. Utilizând săgețile în sus și în jos, setați temperatura dorită, apoi apăsați scurt „SET” sau „ENT”, pentru a reveni la starea sa inițială. All - set de temperatură și regulator o va sprijini. Am setat temperatura la 27 de grade, acum mă voi încălzi senzorul de mână și ar trebui să aprindă o lampă care indică includerea dispozitivului. Să verificăm.

Lumina se aprinde! În timp ce aprind lumina, pentru a nu orbi. regulator Acesta funcționează.


Să ne ocupăm de setări:

Pentru a intra în meniul setărilor parametrilor, apăsați și mențineți apăsat butonul SET pentru aproximativ Cu 5 secunde înainte de apariția inscripției „P0”. P0 este unul dintre elementele din meniu. acum Folosiți butoanele „+” sau „-” pentru a selecta orice element de meniu din P0 - P8. valoare elementele de meniu sunt prezentate în tabelul de mai jos. După ce ați selectat un articol, introduceți-l cu tasta «SET». Folosind butoanele „+” sau „-” puteți seta valorile de care aveți nevoie.


Element de meniu

descriere

gama de

valorile

Setare din fabrică

P0

regim funcționarea termostatului: „C” sau „H” (releul este activat atunci când este depășit sau se oprește când se depășește temperatura setată).

„C” sau „H”

C

P1

ajustare histerezis.

0,1 - 30 ℃

2.0

P2

top limita de temperatura reglabila.

+120 ℃

+120 ℃

P3

inferior limita de temperatura reglabila.

- 50 ℃

- 50 ℃

P4

ajustare temperatură.

-10 ~ +10 ℃

0

P5

temporar întârziere când releul este pornit.

0 - 10 min

0

P6

top limita de alarmă.

- 50 ℃ ~ +120 ℃

OFF

P7

blocare Setări.

ON-OFF

OFF

P8

Resetați la setări din fabrică.

ON-OFF

OFF

 

 

Acum să parcurgem punctele:

P0 - modul de operare al termostatului. Dacă puneți „C”, atunci regulatorul va închide contactele releului atunci când temperatura depășește setul nivel, așa este acum cu becul. Este vorba despre terarii, acvarii și altele, unde este necesar să se încălzească obiectele de control. Dacă setați „H”, atunci contactele releului se va deschide când temperatura depășește nivelul stabilit. Este necesar pentru unitățile de refrigerare în primul rând.

P1 - setarea histerezei, așa cum am spus: aceasta diferența de temperatură între pornit și oprit. Istereza implicită este 2 grade, adică dacă temperatura este de 30 de grade, atunci regulatorul va porniți la 30 de grade și opriți la 28 de grade. Valoarea minimă histereză - 0,1 grade Celsius. Cu cât această valoare este mai mică, cu atât termostatul este mai des se activează și se oprește.

P2, P3 - bine, te va ajuta exemplu: trebuie să controlați, să zicem, un element de încălzire într-un cazan. natural culoarul superior nu poate fi setat peste 100 de grade - altfel cazanul nu va fi opriți, deoarece temperatura apei nu poate depăși 100 de grade. Și tu trebuie să limitați banda de selectare a temperaturii de la aproximativ 10 la 90 de grade. aici aici sunt necesare P2 și P3, care stabilesc limitele superioare și inferioare ale reglării interval.

P4 - Desigur, chinezii își calibrează cu exactitate senzori și instrumente, dar dacă bănuiți că regulatorul nu este destul arată cu exactitate temperatura reală pe care puteți introduce valori de corecție care diferă citirile cu un termometru de referință, astfel calibrându-se l.

P5 - Este simplu: aceasta este o întârziere înainte incluziune. Dacă valoarea răspunsului atinge pragul, temporizatorul începe, conform expirarea căreia încărcătura este pornită. Timpul poate fi setat de la 0 la 10 minute.

P6 - Pragul de alarmă. temperatură, după care va suna un bip.

P7 - Setări de blocare: dacă valoarea sa este setată la PORNIT, atunci nu puteți face nicio setare în controler schimbați până când valoarea „OFF” este setată la „P7”.

P8 - Resetați la setările din fabrică. Setările din fabrică sunt afișate în tabelul din ultima coloana Acest lucru este necesar atunci când ați doborât toate setările și este necesar restabiliți valorile inițiale.

După selectarea și introducerea tuturor setărilor, pentru a aplica parametrii, apăsați butonul "SET" pentru a ieși cu salvarea în meniul de selecție P0-P8, sau butonul "ENT" la ieșiți cu economisire la starea la sol a afișajului de temperatură.

Pe lângă indicatorul de pe panoul dispozitivului, există un LED, semnalizarea contactelor cu releu închis.

Regulatorul este stabil și fiabil în funcționare. Toate setările sunt salvate în memorie non-volatile și nu sunt resetate la oprirea alimentării.

 

Trusa include:

 • Regulator de temperatură - 1 buc.
 • Senzor de temperatură - 1 buc.
 • Instrucțiuni de utilizare - 1 buc.
 • Șurub - 6 buc.
 • Piuliță - 6 buc.
 • Extensie din plastic - 4 buc.
 • Panou - 1 buc.
 • Panou fals cu marcaj - 1 buc.
Regulator universal încorporat
Regulator universal încorporat
Regulator universal încorporat 

Asta e tot! Simțiți-vă liber să comandați acest regulator la cel mai mic nivel preț - un link în descriere. De ce la cel mai mic? Da, pentru că cheltuiesc timp decent, pentru a găsi opțiunea cu cele mai mici prețuri și numai la Utilizatori verificați, după ce au examinat toate recenziile.

 

Îl puteți cumpăra aici- #

sau aici - #
 

Ei bine, îmi iau la revedere de la tine. Mulțumesc pentru vizionând acest videoclip. Îți voi fi foarte recunoscător dacă îți place asta video. Dacă aveți întrebări - scrieți, voi fi fericit să le răspund. subscrie pe canal. Tot ce este mai bun pentru tine! La revedere!

Aveți idei în care puteți utiliza acest termostat acasă?


Comentarii (4)
 1. Ilia
  #1 Ilia vizitatori 25 ianuarie 2017 13:58
  1
  Bună după-amiază Am o întrebare pentru autor - la extinderea cablului senzorului la 5 metri, cum va afecta acest lucru acuratețea citirilor și funcționarea acestui dispozitiv?
 2. Denis
  #2 Denis vizitatori 26 Ianuarie 2017 09:09
  1
  [b] Ilya [/ b],
  Lungirea firelor va atrage citiri inexacte din cauza interferențelor și interferențelor externe. Prin urmare, nu este recomandabil să prelungiți firele, în special cu 5 metri.
 3. Eugene
  #3 Eugene vizitatori 3 februarie 2017 10:55 p.m.
  0
  Și dacă folosești o pereche răsucită? De asemenea, este necesar să protejați automat liniile de 220 de volți, altfel poate fi tristețea.
 4. Musafir Roman
  #4 Musafir Roman vizitatori 30 august 2018 20:47
  1
  Alarma mea nu funcționează atunci când temperatura este depășită. În submeniul P6 în sine există doar ON și OFF, cum să setați temperatura de alarmă?

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat