DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » »Baie de aburi încălzită
O sală de baie bine izolată în general și o baie de aburi în special sunt cheia eficienței procedurilor de baie. Nu economisiți izolația pentru camera de aburi, în viitor aceasta va afecta negativ caracteristicile acesteia. Și pe lângă încălzirea camerei terminate - nu este simplu și costisitor. Prin urmare, este necesar să încălziți camera de aburi de la podea.
Puteți utiliza două opțiuni.
Primul. În locul viitoarei băi de aburi, este necesar să îndepărtați solul. Va fi suficient să mergeți adânc cu 30 cm. Acoperiți fundul cu nisip și tamp. Drept urmare, o pernă de nisip trebuie să aibă o grosime de cel puțin 10 cm, apoi se toarnă un strat de lut expandat, de aproximativ 20 cm, și se varsă cu o soluție de ciment și nisip. Nu mai puțin de o zi mai târziu, spuma este plasată deasupra șapei uscate. Grosimea sa, de regulă, este de 10 cm. Urmează apoi o plasă de armare, peste care se toarnă un șapă de ciment sau beton. Se face cu părtinirile necesare, la o scurgere pre-pregătită pentru apă. Pe deasupra șapa, puteți pune o scară din lemn de șipci sau bare. Și puteți face o podea cu drepturi depline, cu lag-uri și scânduri. Doar între ele este necesar să lăsați o gardă de cel puțin 5 mm pentru trecerea apei.
Izolarea camerei de aburi

Al doilea. Pe marginea inferioară de pe una sau cealaltă parte a decalajului este împachetat un bloc. Au întins podeaua aspră. În acest caz, placa este utilizată cu o grosime de 25 mm. Capac superior cu material de impermeabilizare. Între decalaje umplu argilă extinsă, sau așez lână minerală, până la nivelul lor superior. Apoi se pune din nou un strat de impermeabilizare. Și ultimul este scândura de podea. Această opțiune este aplicabilă în camerele de aburi, unde o cantitate mare de apă nu se va vărsa pe podea.
Trebuie să începeți să izolați pereții cu barele. Pe pereți sunt atașate bare de 50 * 50 mm.
Izolarea camerei de aburi

Distanța dintre bare trebuie făcută cu câțiva centimetri mai puțin decât dimensiunea izolației care va fi amplasată acolo.
Izolarea camerei de aburi

Mai departe, pe partea de sus a izolației, direct la bare, este atașată o folie.
Izolarea camerei de aburi

Ea va da efectul abur al unui termos.
Izolarea camerei de aburi

Deasupra foliei se montează și o ladă a unei bare, fără ea efectul unui termos nu este imposibil. Pe bare, pereții sunt căptușiți cu clapetă.
Izolarea camerei de aburi

Cel mai adesea se folosește var sau aspen.
Izolarea camerei de aburi

La izolarea tavanului, trebuie să vă amintiți că izolarea sa trebuie să fie de două ori mai groasă decât izolarea pereților. Pentru aceasta, sunt potrivite atât argila expandată, care este turnată din pod, cât și vata minerală.
Nu neglijați protecția împotriva incendiilor. Toate adeziunile la încălzitor și pasajul conductelor trebuie izolate cu materiale incombustibile pe bază de azbest sau bazalt.
Izolarea camerei de aburi

Respectând aceste reguli, sala de aburi vă va oferi multă plăcere.
Izolarea camerei de aburi
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat