DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » » »Hamac DIY - este doar
Hamac, unul dintre cele mai vechi ... nu! Deci nu va funcționa. Dacă ați citit deja această notă, ați auzit sau ați citit deja despre istoricul, avantajele și alte puncte. Prin urmare, trecem la lucrul principal și anume cum să faci un hamac cu propriile mâini, fără dispozitive speciale. Descrierea de mai jos vă va permite să țeseți o versiune simplă, dar foarte atractivă, ieftină, dar durabilă și foarte funcțională a „patului” suspendat cu celule în formă de diamant. Nu veți avea probleme cu acesta, nici atunci când îl utilizați în scopul prevăzut, nici în timpul depozitării sau transportului ...

Pregătim necesarul.
În cazul nostru, puteți considera necesar să dețineți propriile mâini, o cantitate suficientă de cordon și bază. Există diverse modele, dar aici este cel mai elementar, pentru fabricarea sa nu aveți nevoie de burghiu, nici mașină, nici măcar o navetă.
Pentru bază, sunt potrivite bare drepte ale oricărei secțiuni. Umilul tău servitor a ales ceea ce era la îndemână - două butași de lopată tăiate la lungimea dorită (110 cm). Faptul că lungimea bazei, vom avea lățimea unui hamac, deci alegeți dimensiunea barelor pe baza datelor antropometrice proprii. Ca materie primă pentru pânză, funia se va potrivi, în principiu, oricărei compoziții, totuși, merită luat în considerare acest lucru:
- cele naturale sunt mai plăcute în formă de lucru, este mai convenabil să lucrezi cu ele, dar dacă se presupune că produsul finit este întotdeauna pe stradă, acestea vor dura cel mult două sezoane;
- cele artificiale durează mai mult, în funcție de materialul pe care îl pot diferi din punct de vedere convenabil pentru muncă, dar contactul cu corpul este întotdeauna neplăcut;
- Combinat poate combina atât avantajele ambelor opțiuni, cât și deficiențele lor, așa că nu uitați să le simțiți (literalmente) la cumpărare și să întrebați fiabilitatea, marca și durabilitatea.
Am ales a treia opțiune și am luat produsul unui singur producător în culori diferite, este posibil să preferați o versiune monocoloră sau două, în trei culori. Alegerea mea s-a bazat pe faptul că va trebui să lucrați cu lungimi mari de cabluri, iar colorantul vine aici la îndemână, mai ales dacă vă confundați.
Hamac de bricolaj este doar

În fotografie vedeți o matriță mică, acesta este un șablon. În principiu, puteți face fără el, dar din moment ce nu poate fi numit echipament special, dar este mai ușor să funcționeze, mi-am permis să îl iau. Aveți nevoie personal, decideți după ce ați citit descrierea procesului.
Cantitatea de șnur este determinată de grosimea, materialul său, precum și de parametrii doriți ai hamacului. Aici funia are o grosime de 2,5 mm, ceea ce este suficient (dovedit în practică) pentru o persoană care cântărește până la 75 kg, cu condiția să vorbim despre o pânză cu un număr de linii de la 18-20, iar cordonul în sine este artificial sau semi-artificial. Cu materiile prime naturale, este mai bine să luați grosimea cu o marjă și, în general, nimeni nu vă limitează la acest lucru. Dar trebuie să ne amintim că cu cât funia este mai groasă, cu atât consumul este mai mare, ceea ce este important la planificare. Cu acești parametri, pentru un hamac cu o pânză de 200x100 cm, trebuie să pregătiți 150 de metri de șnur.
Dacă inițial gătiți mai puțin, este plin de probleme cu construcția și apariția de noduli în plus!

Ajungând la muncă.
Luăm una dintre bare și o marcăm în funcție de numărul viitor de linii. Avem 20 dintre ele, așa că luăm 5 cm între semne, iar cele extreme sunt puțin mai separate de tăieturi - cu 7,5 cm. Pentru ceea ce avem nevoie, vom explica mai târziu.Tăiați cordonul pregătit în douăzeci de segmente de 7 metri și jumătate. Fiecare astfel de segment este pliat în jumătate și în partea de mijloc obținută suntem legați în locurile marcate de bază. Decide cum să te legezi, încearcă doar să fii ferm.
Hamac de bricolaj este doar

Când terminăm, obținem o bară și douăzeci de perechi de funii de 375 cm.
Hamac de bricolaj este doar

Acum, moartea ne este utilă. Apropo, dacă totuși decideți să-l utilizați, amintiți-vă că lățimea acesteia determină lungimea laturii celulei cu diamante. Cu cât este mai mic, cu atât sunt mai multe noduri și este mai mare consumul de material, cu atât mai mult va fi mai incomod și mai slab. Cred că cea mai bună opțiune este opțiunea cu un „model” de 5-7 cm, pe care îl puteți experimenta. În ceea ce privește lungimea acesteia, cu cât este mai aproape de lungimea bazei, cu atât este mai puțin de nevoie pentru a o muta la rând. Așadar, aplicăm un model de matriță pe bază, astfel încât unul dintre cordoanele perechii să apară de jos, iar al doilea de sus.
Hamac de bricolaj este doar

Acum, legarea reală. În prima pereche, lăsăm dantela inferioară și o conectăm pe cea superioară la cea inferioară a următoarei perechi și tricotăm un nod. Nu sunt marinar sau alpinist, de aceea numesc opțiunea de conectare aleasă „transfer cu o broșă”.
Hamac de bricolaj este doar

Apropo, poate fi folosit și dacă decideți să abandonați șablonul, dar atunci va trebui să marcați distanța pe firele proprii pentru a garanta o deplasare uniformă. În orice caz, acesta este modul în care mergem până la marginea primei linii, unde ultimul fir ar trebui să rămână liber. După aceea, reamenajăm șablonul pentru seria de noduri rezultate și efectuăm aceleași acțiuni, dar cu o diferență - cablul extrem extrem este conectat la una dintre cele mai apropiate perechi.
Hamac de bricolaj este doar

Când al doilea rând de noduri este terminat, vom forma primul rând de celule cu diamante. Reorganizăm matrița șablonului și executăm tricotajul identic cu primul rând.
Hamac de bricolaj este doar

Așa că mergem până obținem pânza cu lungimea prevăzută, principalul lucru este să nu uităm să legăm capetele la a doua jumătate a bazei.
Hamac de bricolaj este doar

Lăsarea pânzei în această formă nu merită - celulele extreme de-a lungul părții lungi se pot rupe rapid. Prin urmare, luăm o altă frânghie, de la o jumătate la două ori mai groasă decât cea folosită (sau doar de la cea pe care o avem, facem un cordon dublu) și facem un pas înapoi de la nodul extrem, o legăm de bază. Apoi țesându-l cu un fir extrem, îl întindem pe toată lungimea hamacului și îl legăm pe bara opusă.
Hamac de bricolaj este doar


Depozitare și instalare.
Dacă încă nu este planificat să meargă la natură, atunci produsul nostru poate fi pliat, astfel încât să ocupe mai puțin spațiu și să fie depozitat, deoarece poate fi mutat aproape oriunde în această formă.
Hamac de bricolaj este doar

Când dorința de a atârna în aer depășește bucuria de a o deține doar, poți agăța un hamac în locul tău preferat. Există chiar și dispozitive mobile speciale care pot fi utilizate în acest scop. Dar, având în vedere că ideea noastră este să ignorăm orice dispozitive terțe, pur și simplu ieșim în grădină, alegem doi copaci potriviți și cu ajutorul a două frânghii mai groase și mai puternice ne agățăm produsul.
Hamac de bricolaj este doar

Cât de exact este efectuat calculul înălțimii, nu vom scrie, deoarece totul aici este pur individual, și depinde de lungimea lățimii hamacului, de materiile prime și de grosimea frânghiilor, distanța dintre suporturi și greutatea potențialului acoperit. Așa că experimentați, lucrați ușor pentru dvs. și odihniți-vă frumos!
Comentarii (2)
 1. Michael
  #1 Michael vizitatori 31 mai 2016 13:52
  1
  Bună după-amiază Puteți, de asemenea, să faceți rafturi pliabile (lemn etc.) către hamac, iar apoi copacii nu sunt necesari pentru hamac.
 2. MIV
  #2 MIV vizitatori 7 august 2017 11:03
  1
  Un hamac pe un site este un lucru. Doar pătura trebuie să fie pusă, pentru o moale.

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat