DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» » »Împărțim baia cu gresie
Placile ceramice sunt populare si respectate in multe tari ale lumii datorita practicului lor, a unei varietati incredibile de culori si marimi si a mai multor motive.
Este timpul să actualizezi țiglă în baie. Pentru a face acest lucru, trebuie să pregătiți pereții și podeaua pentru lucrări ulterioare. Inițial, demontăm țiglă veche, curățăm pereții de vopsea și tencuială veche sau chit care s-a îndepărtat de zidărie. Apoi, toate suprafețele așezate sunt amorsate (de preferință beton prin contact). Procedăm la instalarea cadrelor pentru cutii care vor închide conductele de apă și canalizare. Este foarte important să nu uitați să pregătiți locurile pentru trapa de inspecție în locurile unde sunt instalate contoarele.
Împărțim baia cu gresie

După ce încălzim cadrele folosind GCR (mai bine rezistent la umiditate, din motive evidente). GCR este suficient pentru tratarea solului cu penetrare profundă. După finalizarea lucrărilor pregătitoare, procedăm direct la punerea plăcilor.
Primul lucru pe care îl facem este marcarea podelei și a pereților. Pe fiecare perete desenăm o linie verticală strict în mijloc, pentru a determina ce fel de ornamente va fi în colț. Acest lucru va determina modul de a începe așezarea plăcii: de la linie în direcții diferite sau, sărind-o, în centrul plăcii. După același model, marcăm pe podea.
Împărțim baia cu gresie

Un punct foarte important: atunci când așezați plăcile de podea, lipiciul este aplicat atât cu baza cât și pe faianță. În acest caz, golurile sub țiglă nu sunt admise. Lucrările sunt realizate cu ajutorul crucilor și panelor, acestea din urmă contribuind la nivelarea diferențelor în ceea ce privește dimensiunea plăcii. Podeaua este așezată într-un singur plan orizontal.
Împărțim baia cu gresie

La lipirea plăcilor pe pereți, este foarte important să se stabilească primul rând în mod uniform - aceasta este cheia pentru o îmbinare frumoasă și uniformă în viitor.
Împărțim baia cu gresie

Colțurile exterioare sunt înnobilate cu colțuri din plastic. De asemenea, nu sunt permise golurile sub țiglele din rândul superior la montarea profilelor pentru tavan, puteți intra în gol.
Împărțim baia cu gresie

Grosirea se face a doua zi după finalizarea lucrărilor, astfel încât lipiciul să se usuce. În caz contrar, cimentul nuanțat nu se va usca uniform și nu va fi uniform.
Împărțim baia cu gresie

Amestecurile (lipici și ciment) sunt preparate strict conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Chit se aplică cu o spatulă de cauciuc, după 10 minute se spală cu un burete umezit cu apă, pe diagonală. După 30-40 de minute, țiglă se șterge cu o cârpă moale uscată și toate cusăturile sunt de asemenea frecate cu o cârpă pentru a îndepărta denivelările și chiuvetele.
Împărțim baia cu gresie

După această procedură obligatorie, se obțin cusături netede, frumoase și, cel mai important,. Colțurile interne rămân lipsite de chit, sunt sigilate a doua zi cu silicon sanitar la culoarea chitului sau a oricărui altul la discreția dumneavoastră.
Împărțim baia cu gresie

Respectând aceste reguli simple, veți fi mulțumit de noua baie mult timp.
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat