DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » » »Fustă de mătase cu nervuri
Buna ziua, dragi vizitatori ai site-ului. În acest articol, vă voi povesti despre cum puteți coase manual o fustă de mătase cu tuns. Avem o fustă frumoasă și elegantă pe care o poți purta pentru o vacanță. Este cusută din țesătură decupată dintr-o altă rochie, care s-a dovedit a fi prea lungă pentru montare.

Fustă de mătase cu nervuri


Pentru a coase o astfel de fustă, aveam nevoie de:
- țesătura este de mătase maro deschis;
- foarfece;
- Fire albe;
- Cusut și înțepat ace;
- Un fermoar;
- Câteva figuri decorative ale florilor;
- Banda de măsurare (centimetru);
- Hârtie și un creion simplu.

Pentru a începe, am măsurat dimensiunile pentru viitoarea fustă folosind o bandă specială: lungimea de la talie (șolduri) până la genunchi, circumferința taliei și șoldurilor și am măsurat distanța unui pas (piciorul întins).
Este necesar să măsurați această distanță pentru a calcula corect volumul viitoarei fuste și pentru a nu o face prea îngustă.
De exemplu, în cazul nostru, circumferința șoldurilor este de 73 cm, circumferința taliei este de 67 cm, lungimea de la talie până la genunchi este de 51 cm, iar lungimea pasului este de 120 cm.
După ce am primit toate datele necesare pentru cusut, luăm țesătura și, după ce am numărat aproximativ 1,5 cm în partea superioară și pe laturi, pentru a acorda o valoare, tăiem bucata dorită (avem 153 cm lățime și 155 cm lungime), după care împăturim un anumit număr de pliuri pe una dintre laturile longitudinale ale țesăturii (de la 10 la 12, 3,6 cm fiecare) pentru a o „strânge” și a o face în lungime egală cu circumferința taliei. Fiecare pli trebuie să fie fixat cu ace pentru înjunghiere:

Fustă de mătase cu nervuri


În continuare, coasem toate pliurile:

Fustă de mătase cu nervuri


După aceasta, secțiunea superioară a țesăturii, care este indemnizația, trebuie pliată de mai multe ori, astfel încât secțiunile de țesătură tăiate să fie ascunse, și fixate cu ace, apoi coaseți:

Fustă de mătase cu nervuri


După aceea, ne-am propus să facem centura. Mai întâi, luăm o bucată de țesătură, egală cu lungimea circumferinței taliei sau a șoldurilor și o lățime de aproximativ 10 - 12 cm. Împingem-o, fixăm cu ace pentru înjunghiere, apoi coaseți. Dacă nu există o bucată de țesătură cu o lungime adecvată și există doar cele scurte, le puteți lua și face două părți ale viitoarei curele din ele, apoi le coaseți împreună. Când coase, puteți utiliza o mașină specială, dar, dacă nu, puteți coase manual:

Fustă de mătase cu nervuri


Pentru cusut, am luat două bucăți scurte de țesătură. Fiecare bucată cusută trebuie să ne întoarcem din partea greșită, apoi să conectăm cele două capete între ele.

Fustă de mătase cu nervuri


Trebuie să le coaseți astfel încât să puteți ascunde cusătura prea vizibilă la mijloc. Poate fi ascuns, de exemplu, în spatele unor figuri decorative ale florilor:

Fustă de mătase cu nervuri


În continuare, cusem o fustă la centura rezultată pentru secțiunile de indemnizație. Pentru ca fusta să poată fi purtată fără probleme dacă se dovedește a fi prea îngustă, am cusut un fermoar pe spate. De asemenea, am decis să conectăm părțile longitudinale ale fustei cu cusături, plierea secțiunilor de alocație de mai multe ori în ele.
Am cusut cu mâna și, datorită strângerii firului, am obținut un pic neuniform. După ce întoarce fusta din interior, să vedem cum arată în față:

Fustă de mătase cu nervuri


Cu toate acestea, partea din spate a fustei s-a dovedit a fi neuniformă și a trebuit să fie reparată. Așa că se uită înăuntru:

Fustă de mătase cu nervuri


După ce am tăiat excesul, împăturim capetele țesăturii de mai multe ori și le înțepem cu ace:

Fustă de mătase cu nervuri


Pentru a face cusăturile mai precise și mai rapide, am folosit o mașină de cusut. Cusăturile erau perfecte, iar marginile fustei deveneau mai netede:

Fustă de mătase cu nervuri


În continuare, trebuie să luăm o țesătură de până la 120 cm lățime și până la 16 cm lungime și să măsurăm secțiuni mici (de la 1,5 cm) de-a lungul marginilor. Apoi, după ce am pliat marginile superioare ale acestei țesături, cusurați-le. Această țesătură va fi tunsul ruj pentru fusta noastră. Cu toate acestea, în cazul nostru, nu a existat o țesătură lungă și, prin urmare, am decis să coase împreună trei bucăți de țesătură (40 cm lungime și 16 cm lățime):

Fustă de mătase cu nervuri


Apoi, coase marginile superioare ale tuturor pieselor de țesătură, apoi le conectăm toate împreună:

Fustă de mătase cu nervuri


După ce am cusut toate cele trei părți, ne-am propus să împachetăm marginea inferioară a țesăturii. Pentru ca țesătura să pară o șiretură, am decis să realizăm cusături cu jumătate de buclă:

Fustă de mătase cu nervuri


În această broderie, nu trebuie să strângeți firul prea strâns: atunci materialul va fi capabil să reia și va trebui să fie corectat. Și în cazul în care firul se termină, va trebui să legați cu atenție unul nou de firul rămas. Va fi convenabil:

Fustă de mătase cu nervuri


Fustă de mătase cu nervuri


Astfel, obținem material textil cu franjuri:

Fustă de mătase cu nervuri


În continuare, trebuie să „potrivim” partea superioară a țesăturii ca mărime la lungimea centurii. Pentru a face acest lucru, am decis să pliem multe pliuri diferite în țesătură și să le coase. Apoi am decis să coase marginile laterale ale țesăturii rezultate și să o atașăm de fusta de sub centură. În primul rând, am decis să ne asigurăm că țesătura este pe deplin potrivită ca dimensiune și lungime la fusta și, prin urmare, a fixat-o cu ace sub centură:

Fustă de mătase cu nervuri


Fulgerul ni se pare deja nu atât de inegrit cusut. Când coaseți țesături cu franjuri, tuberculii formați în timpul asamblării pliurilor, am decis să nu pliem lateral, ci să „răspândim” pe jumătate, astfel încât să nu existe tuberculi prea mari care să fie greu de cusut:

Fustă de mătase cu nervuri


Coase de mână aici poate dura aproximativ o oră. Așa arată fusta finisată:

Fustă de mătase cu nervuri


După ce ați făcut-o din materiale improvizate, puteți economisi timp și bani la achiziție. În total, a fost nevoie de cinci zile pentru a face acest lucru, deoarece aproape întotdeauna am lucrat manual la el. Deci, ea arată, dacă este pusă pe:

Fustă de mătase cu nervuri

Cu stima, Vorobyov Dinara.
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat