DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» »Finalizarea încărcătorului
Odată în copilărie, pentru tatăl meu, am asamblat un încărcător de impulsuri primitiv cu izolare de condensator în circuitul primar al unui transformator (4 microfaradi x 400 V). Acesta a fost numit pulsat, deoarece încărcarea a fost realizată de un semi-sinusoid modificat și, datorită condensatorului și a unui bec suplimentar (rezistor), a avut loc o descărcare în semiciclul „care nu funcționează” cu o capacitate de 0,1 din curentul de încărcare. Bateriile cu acest redresor au servit 5 ani (pentru perioada sovietică - o perioadă decentă).
În acest an, când a fost nevoie de un încărcător, s-a dovedit că acesta a devenit inutilizabil - contactele au fost ruginite și au început să „lovească” pe carcasă. Datorită faptului că fervoarea activității radio amatorilor s-a diminuat de-a lungul anilor, am decis să cumpăr un impuls - automat, astfel încât să existe mai puține probleme - l-am pornit (când a fost nevoie), l-am oprit (când încărcarea s-a oprit) și l-am uitat până la următoarea nevoie. Alegerea încărcătorilor cu impulsuri este destul de mare, dar se pare că prietenii chinezi au finalizat cu succes circuitele radio daneze sau italiene, ca urmare a cărora dispozitivele moderne diferă doar din calitatea construirii. În multe manuale, prostiile complete sunt replicate: „... dispozitivul curăță automat terminalele de sulfați ...” - este foarte probabil ca persoanele care nu știu diferența dintre terminale și anodul bateriei să mustre acest balcon, unde tocmai se întâmplă sulfarea (Pb2SO4 + H2SO4 + O, egală cu 2PbSO4 + H2O). Acest proces, amplificat printr-o descărcare, provoacă distrugerea electrodului și o sarcină pulsată pare să îndepărteze sau să reducă sulfarea.
Deci, nu există diferențe fundamentale între încărcătoarele cu impulsuri - dispozitive automate (toată lumea scrie despre încărcarea în șapte sau nouă etape, în opinia mea aceasta este doar o mișcare publicitară, cu atât mai mult rămâne posibilitatea unui nou zbor al gândirii, cum ar fi douăzeci de etape, treizeci de etape , etc.), prin urmare, pe baza puterii bateriei, trebuie să alegeți ceea ce este mai ieftin. În cazul meu, acesta este un dispozitiv cu un nume absurd pentru încărcătorul Aggressor (cărămidă AGR / SBC-080) la un preț pentru 02.2016. 2750 ruble cu o funcție de desulfare și un curent de încărcare de până la 8A, proiectat pentru încărcarea bateriei până la 160 am.h ..
Finalizarea încărcătorului

Finalizarea încărcătorului

Dispozitivul arată solid spre exterior - un plastic gros (dar teribil de mirositor), din cauza garniturii de cauciuc bine montate, nu există nicio reclamație cu privire la cusături, dispozitivul este intuitiv, dar există unul „DAR” - nu există nicio indicație de tensiune și rezistența curentului. În unele cazuri, încărcarea „de iarnă” cu un curent de 8A sare automat la o încărcare de 2A (bateria motocicletei), în timp ce LED-urile arată o încărcare, iar un ampermetru conectat suplimentar indică absența acesteia. Încărcătoarele cu indicarea curentului și a tensiunii costă o ordine de mărime mai scumpă - în limita a 200 USD, între timp, o simplă rafinare a oricărui, subliniez, orice încărcător cu amplificator, de exemplu, pentru 250 - 300 de ruble, va transforma dispozitivul într-un mod mai atractiv și mai convenabil. în echipament de utilizare.
Amploltoltmetrul poate fi amplasat fie în încărcătorul propriu-zis (dacă există spațiu pentru el), fie în afara acestuia - într-o cutie specială, conectându-l la firele care merg la baterie pentru încărcare. Pentru a selecta un loc, vom efectua un audit al încărcătorului, pentru care strângem garniturile laterale din plastic și deșurubăm 6 șuruburi. După îndepărtarea capacului, este clar că ampervoltmetrul nu poate fi amplasat pe panoul frontal - altfel placa va trebui schimbată.Pentru a ieși ampermetrul în panoul din spate, există mai multe locuri, am ales mai aproape de cablurile de încărcare.
Finalizarea încărcătorului

Finalizarea încărcătorului

Locația aproximativă a amperometrului. După ce am tăiat carcasa ampervoltmetrului puțin cu felii, am poziționat dispozitivul cât mai convenabil în interiorul carcasei (oarecum spre stânga liniei de mijloc), apoi am întors ușor încărcătorul, salvând locul unde amvoltmetrul ar fi instalat în carcasa încărcătorului și am conturat o gaură. Mai departe, problema electrocasnicelor - în 15 minute am găurit aproximativ 40 de găuri cu un burghiu sau o șurubelniță folosind un burghiu sau o șurubelniță pe interiorul dreptunghiului conturat, le-am combinat cu același burghiu și am eliberat fereastra pentru ampervoltmetru. După ce a ajustat marginile cu un fișier, a instalat un amperolmetru în fereastră și l-a fixat cu adeziv topit la cald. Amperolmetrul este amplasat dens și destul de ferm în fereastră, nu iese dincolo de limitator, în timp ce aproape toate informațiile din partea din spate au fost păstrate.
Finalizarea încărcătorului

Finalizarea încărcătorului

Apoi, tăiați (-) firul minus al încărcătorului (negru), vindeți firul negru al amperometrului în partea de sus (ampermetrul are două fire groase - roșu și negru), iar în partea de jos a sârmei mergând la baterie - firul roșu al amperometrului și firul negru al voltmetrului. Am sudat firele roșii și galbene ale voltmetrului la plumbul gol (+) pozitiv al încărcătorului (există trei fire ale voltmetrului - galben, roșu și negru, sunt mai subțiri). Închidem locurile de lipit cu o contracție termică sau cu bandă electrică și puteți începe să încărcați.
Prin conectarea bornelor (+) și (-) la baterie, pe afișajul ampervoltmetrului puteți vedea tensiunea acestuia, iar curentul de încărcare va apărea după ce dispozitivul este pornit și modul este selectat.
Finalizarea încărcătorului

Finalizarea încărcătorului

Există un singur inconvenient - butonul de comutare a modului este situat pe partea din față, iar ampervoltmetrul este amplasat pe partea din spate, dar aceasta cere doar o mică modificare. După cum puteți vedea, modificarea nu a atins diagrama circuitului, ci a atins doar cablurile care merg către bateria reîncărcabilă, în legătură cu care este posibilă opțiunea externă pentru aranjarea amperometrului într-un caz mic pentru acest încărcător sau orice alt dispozitiv.
Cu stimă, Vadim Zakharov.
Comentarii (2)
 1. Denis
  #1 Denis vizitatori 19 februarie 2016 08:47
  12
  Am luat aici -
  Iar conexiunea de acolo este mai clar trasată decât aici.
 2. Nicholas
  #2 Nicholas vizitatori 15 februarie 2017 08:55
  0
  Există un încărcător similar, de asemenea, adăugat V / A. Nu am găsit circuitul de memorie, dar mi-am dat seama un pic, există o parte din UPS și unitatea de control și reglare sunt conectate printr-un releu. La sfârșitul încărcării, releul deconectează UPS-ul de la baterie, dar ambele părți continuă să funcționeze. El a lăsat încărcătorul nesupravegheat timp de o zi, după care, în partea de control, "FULL" a încetat să se aprindă și în partea UPS, diodele, dioda zener și controlerul PWM au început să se supraîncălzească.

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat