DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » » Vopsele de vitralii fă-le-te-te
Crearea vitraliilor este un proces foarte interesant atât pentru copii cât și pentru adulți. De regulă, pentru vitralii se folosesc vopsele speciale și contururi. Cu toate acestea, astfel de vopsele pot fi realizate de unul singur. Desigur, acestea nu sunt potrivite pentru vopsirea vaselor, dar cu astfel de vitralii puteți decora o oglindă sau o fereastră pentru sărbători și nu numai. Și cel mai important - ingredientele pentru crearea vopselei pentru vitralii cu propriile mâini se vor găsi probabil în casa ta.
materiale:
• Colorant alimentar, vopsea acrilică sau stilouri cu gel.
• Peria.
• Fișier.
• Adeziv PVA.
• Model dorit.

În primul rând, pregătiți un desen. Tipărim sau desenăm motivul selectat și plasăm foaia cu poza sub fișier. Pentru a crea vopsele, trebuie să alegem una dintre opțiunile de vopsire: stilouri cu gel, vopsele acrilice sau culori alimentare. Alegerea ta nu va afecta calitatea vitraliei, ci doar luminozitatea și schema de culori. În acest exemplu, se folosesc vopsele acrilice. Turnați 2 lingurițe într-un recipient mic și stoarceți vopseaua. Se amestecă amestecul. Pentru fiecare culoare creăm un amestec separat, dar îl facem în etape. În procesul de lucru și uscare a unei vopsele de culorile trecute.
Vopsele din vitralii DIY

Vopsele din vitralii DIY

Vopsele din vitralii DIY

Aplicați vopsea cu o perie pe zona selectată a imaginii. Vopseaua trebuie aplicată într-un strat gros, deoarece după uscare va deveni mult mai subțire. Acest lucru trebuie luat în considerare pentru a preveni deformarea imaginii. Dacă imaginea pe care ai ales-o nu are contururi, principiul de lucru este următorul: atragem toate detaliile aceleiași culori, așteptăm cel puțin 4 ore, verificăm dacă vopseaua s-a uscat și abia atunci pictăm cu a doua culoare, iar prin acest principiu desenăm întregul tablou. Această metodă nu este rea, dar va dura mult timp. Cu contururile, lucrurile vor merge mai repede: etapa 1, desenați toate contururile, așteptați până când vopseaua se usucă complet și apoi pictați peste detalii cu toate celelalte culori ale vopselei.
Vopsele din vitralii DIY

Vopsele din vitralii DIY

Vopsele din vitralii DIY

Iată imaginea înainte ca vopseaua să se usuce:
Vopsele din vitralii DIY

Și aici devine o astfel de zi mai târziu:
Vopsele din vitralii DIY

Lucrările finalizate pot fi transferate pe suprafața unei oglinzi sau a unei sticle. Pentru a face acest lucru: eliminați cu atenție imaginea din fișier și aplicați-o pe suprafața de degresare cu partea care se afla pe fișier.
Comentarii (1)
  1. aleasă a inimii
    #1 aleasă a inimii vizitatori 8 decembrie 2016 10:24
    2
    Cum ai desenat conturul?

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat