DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» » "Sapun" struguri "
Dacă accidental aveți o matriță din silicon pentru a face bijuterii pentru coacere și sunteți implicat activ în fabricarea săpunului amator, atunci puteți încerca să faceți opțiuni de săpun similare. Poate fi nu numai struguri - căpșuni, inimi, forme geometrice și orice altceva.
Pentru săpun de struguri, aveți nevoie de:
1. Baza de săpun alb.
2. bază de săpun transparent.
3. Orice uleiuri de bază (unt de shea, semințe de struguri, piersică etc.).
4. Arome (în cazul meu, „Struguri”), în loc de aromatizare, puteți utiliza uleiuri esențiale naturale (portocale, lămâie, lavandă ...).
5. Formă pentru săpun "Oval" sau "Rectangle". Sau un recipient dreptunghiular din plastic.
6. Matriță din silicon pentru fabricarea bijuteriilor de copt.
7. Coloranți cosmetici.
8. Broșă din lemn.
9. Alcool.
10. Plăci pentru topirea bazei.
11. Cuțitul.

Săpun de struguri

Săpunul va fi pregătit în două moduri diferite. În ambele cazuri, se dovedește frumos și interesant. Pentru prima și pentru a doua metodă, avem nevoie de ciorchini de struguri. Pentru a le face, am înecat baza albă, i-am adăugat colorant cosmetic (îl am „Pink Flamingo”), îl amestecăm cu o broșă de lemn și o umplem într-o matriță din silicon. În astfel de forme, săpunul îngheață rapid și este foarte bine scos din formă. Facem cel puțin 15 struguri.
Săpun de struguri

Săpun de struguri

Numărul metodei 1. Aceasta va fi o bară solidă de săpun. Stropim cu atenție mucegaiul de săpun cu alcool. Înecăm baza de săpun alb, o îmbogățim cu uleiuri și aromatizăm. Turnați stratul de bază alb într-o matriță (aproximativ 5 mm înălțime) și lăsați-l să se usuce complet. Când stratul se usucă, punem struguri pe el în ordine aleatorie. Umpleți partea superioară cu o bază transparentă, ușor vopsită cu o culoare liliacă și îmbogățită cu uleiuri. Important! Baza transparentă trebuie să fie caldă, altfel poate topi strugurii. Așteptăm să se usuce complet săpunul și îl tăiem puțin cu un cuțit ascuțit.
Săpun de struguri

Săpun de struguri

Numărul metodei 2. Folosind această metodă, vom primi imediat câteva bare mici de săpun. Pentru aceasta avem nevoie de o formă profundă și chiar dreptunghiulară. Nu neapărat special. Am folosit o cutie de brânză cu cremă spălată curat. Îl stropim cu alcool și turnăm în primul strat. Culoare verde deschis, determinați grosimea dvs., depinde de adâncimea formei dvs. Primul strat trebuie să se usuce complet, apoi pune struguri pe primul strat. Facem acest lucru ținând cont de faptul că bara va fi tăiată. De sus turnăm o bază de săpun transparentă, ușor vopsită în culoare liliac. Baza transparentă trebuie să fie caldă, nu fierbinte. Așteptăm să se usuce complet bara, o scoatem din formă, tăiem ușor laturile și tăiem în bucăți separate! Săpunul de struguri minunat este gata!
Săpun de struguri
Comentarii (2)
 1. Vlad100
  #1 Vlad100 vizitatori 25 ianuarie 2016 16:32
  2
  S-a dovedit frumos) Mulțumesc!
 2. ji45da
  #2 ji45da vizitatori 10 august 2017 11:19
  0
  Incredibil de misto! Acest săpun este potrivit ca un cadou și pentru uz casnic. Apropo, cu toate acestea, încă arată destul de apetisant, asemănător cu marmeladă sau gheață de fructe :)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat