DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» » »Raft de bucătărie
În bucătărie există locuri în care nu există suficient spațiu pentru un raft cu drepturi depline, dar ceva similar nu ar strica. De exemplu, de obicei nu există prea mult spațiu între coloana de gaz și aragaz, ba chiar și conductele trec de sus. Doar pentru astfel de locuri incomode, vă propun să faceți un raft mic pentru lucruri mici utile - sare, condimente etc.
Raft de bucătărie

Veți avea nevoie de:
- placaj de 16 mm grosime;
- placi subțiri sau placaj de 10 mm grosime;
- creion, rigla, busola;
- foraj, burghiu;
- puzzle;
- dalta lățime de 10 mm, ciocan;
- un raclet dintr-o cârpă de ferăstrău sau un cuțit de încălțăminte;
- lipici PVA;
- placaj de 3 mm grosime;
- cuișoare, șuruburi;
- lac, perie, șmirghel.

Raftul este format din două rafturi, două rafturi cu lățimi diferite, peretele din spate. Rack-urile au decupaje decorative. Rafturile sunt oglindă-simetrice, deci dimensiunile sunt indicate doar pentru suportul drept.
Raft de bucătărie

Raft de bucătărie

Îl marcăm în conformitate cu desenul, găurim un decupaj decorativ în colțuri cu un burghiu pentru stilou, apoi îl decupăm cu un puzzle cu o fișă de unghii pentru tăieri curbate. Pentru a instala rafturile trebuie să faceți caneluri. Pentru ca marginile șanțurilor să fie îngrijite, chiar - cu un cuțit sau raclet, folosind o riglă metalică ca ghid, zgâriem stratul superior de placaj de-a lungul marginii viitoarei caneluri. Un raclet (dinte) este format dintr-un fragment de lamă pentru un ferăstrău pentru metal (Fig. 5). Restul probei se face cu o dalta. Caneluri adâncime de 1 cm.
Raft de bucătărie

Raft de bucătărie

Raft de bucătărie

Rafturi dreptunghiulare din plăci subțiri de 1 cm grosime sau din placaj multistrat, de asemenea, grosime de 1 cm.
Raft de bucătărie

Raft de bucătărie

Dacă nu există o placă cu o lățime suficientă, puteți lipi două și mai înguste - lipiți capetele cu lipici, strângeți, așezați pe o suprafață plană și apăsați cu o sarcină. După uscare, tăiați cu un puzzle la dimensiunea dorită.
Pentru peretele din spate luăm un placaj cu trei straturi. Foram găuri în avans pentru montarea pe perete. Găurile pot fi atât deasupra cât și de sub raftul superior.
Raft de bucătărie

Când toate piesele sunt realizate, acestea trebuie șlefuite. Părțile exterioare ale verticalelor și deschiderea decorativă trebuie să fie ușor rotunjite. Dacă este necesar, umpleți jetoane și defecte cu o chit de culoarea corespunzătoare și curățați. Pentru o mai bună aderență (aderență), canelurile și capetele rafturilor trebuie amorsate cu o soluție slabă de PVA. Pe o suprafață plană, asamblăm structura pe clei.
Raft de bucătărie

Raft de bucătărie

Raft de bucătărie

Raft de bucătărie

Pentru a împiedica raftul să se lipească de bază, asamblarea se face cel mai bine pe o bucată de polietilenă (cel puțin o pungă tăiată). După ce se usucă lipiciul, dacă este necesar, curățăm articulațiile și lățim întregul raft. Batem peretele din spate pregătit cu cuișoare mici sau fixăm cu șuruburi mici.
Raft de bucătărie

Încă o dată, acoperim întreaga structură cu lac. Totul este. Poate fi montat pe perete.
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat