DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » »Elaborarea săpunului folosind formularul Flocul de zăpadă
În ajunul noului an, vreau să surprind rude și prieteni cu cadouri făcute din toată inima și cu propriile mâini. Săpunul de casă este un astfel de cadou. Dar dacă nu ați făcut asta niciodată și nu aveți idee de unde să începeți? În acest caz, trebuie să începeți cu cele mai simple, cu forme simple și rețete simple.

Pentru fabricarea săpunului „Fulg de zăpadă” de trei tipuri diferite, avem nevoie de:
• Bază de săpun alb.
• Bază de săpun transparentă.
• Colorant cosmetic "Aquamarine" (albastru sau albastru).
• Uleiuri de bază (piersică, semințe de struguri, migdale și așa mai departe).
• Uleiuri esențiale de portocale și rozmarin (oricare altul).
• Cuțit.
• Formular pentru săpun „Fulg de zăpadă”.
• Vase pentru încălzirea săpunului.
• Frigarui din lemn.
• Seringă.
• Alcool.

fulg de zăpadă făcut manual

Ofer mai multe opțiuni pentru săpun folosind acest formular. Prima opțiune este cea mai ușoară. Într-un bol special, încălzim cantitatea necesară dintr-o bază albă sau transparentă, cel mai convenabil este să faceți acest lucru într-un cuptor cu microunde pentru aproximativ 20 de secunde (nu puteți duce la fierbere!). Adăugați câteva picături de uleiuri esențiale, puțin ulei de bază, 10-15 picături de vopsea Aquamarine, amestecați totul bine cu o broască de lemn și turnați în forma de săpun Snowflake, care a fost anterior pulverizată cu alcool dintr-o sticlă cu spray. Presărați alcool deasupra și lăsați să se usuce complet.
A doua opțiune este ceva mai complicată. Pentru a face acest lucru, am înecat baza albă separat și în același mod ca în versiunea anterioară am stabilit baza albastră. Îmbogățim elementele de bază cu uleiuri. În formă, care este stropită cu alcool, turnăm mai întâi una dintre bazele pregătite. Asteptam ca prima jumatate sa se intareasca complet, iar cea de-a doua jumatate, nu uita de alcool, ajuta la eliminarea bulelor de pe suprafata sapunului.
A treia opțiune este cea mai dificilă. Există, de asemenea, o combinație de două culori, alb și albastru. Luăm unul dintre elementele de bază, înecăm și tipăm într-o seringă. Foarte atent, dar în același timp rapid, în caz contrar, săpunul se va întări în seringă, turnați baza în adâncurile fulgilor de zăpadă.
fulg de zăpadă făcut manual

Așteptăm să se întărească complet și să-l pulverizeze cu alcool. De sus, turnăm complet baza celei de-a doua culori. Când săpunul se întărește, îl scoatem din formă.
Astfel, am obținut trei opțiuni pentru un săpun simplu, dar festiv, „Fulg de zăpadă”, cu miros de portocal și rozmarin. Se recomandă să înfășurați săpunul într-o folie de plastic, astfel încât să nu-și piardă luciul. Și apoi împachetează-l și dă-i rudelor și prietenilor!
fulg de zăpadă făcut manual

fulg de zăpadă făcut manual
Comentarii (1)
  1. Catherine
    #1 Catherine vizitatori 29 august 2017 05:45
    0
    Ce frumusețe! Și cât de bine a fost posibil să turnați un fulg de zăpadă pe formular! S-a dovedit foarte festiv! O varietate de uleiuri esențiale dau aroma unică a săpunului, cred că în ajunul Anului Nou mirosul de portocală și ciocolată va fi deosebit de potrivit!

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat