DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » »Proiectare ușă interioară: elemente suplimentare și roți
Înlocuirea ușilor este un eveniment major. Dacă aveți un buget bun, nu este nimic complicat aici - am ales și comandat, acceptat și plătit. De regulă, o companie lucrează la cheie.
Dacă este necesar să salvați și să instalați singur ușile, atunci de multe ori există o problemă cu finisarea lor. Oamenii departe de un astfel de loc de muncă ar putea pur și simplu să nu știe cum să iasă din anumite dificultăți.

Cel mai adesea, la instalarea ușilor, apar următoarele probleme:
• Nepotrivirea dimensiunilor deschiderii și ușilor;
• nepotrivirea adâncimii deschiderii și a blocului ușilor;
• Nepotrivirea suprafeței peretelui la nivelul vertical.

1. În cazul în care deschiderea este mai îngustă decât unitatea de ușă asamblată, problema este rezolvată prin extinderea acesteia, aceasta este singura cale. Dar dacă ușa nu intră în înălțime, este uneori mai ușor să văd puțin. Este necesar să ne amintim doar că multe uși sunt goale în interior, în ele se instalează bare de lemn doar în jurul perimetrului. Prin urmare, tăierea cu mai mult de 3-5 centimetri nu este recomandată.
Dacă ușa este prea largă și nu există posibilitatea de a o reduce, atunci acest spațiu poate fi umplut cu spumă. Cu toate acestea, cu o grosime a stratului de spumă mai mare de 5 cm, acest design poate fi slab, nu rigid. Pe de altă parte, spuma este tencuită cu ușurință. Un strat de tencuială de 2 cm are proprietăți de întărire și întărire excelente.
rotile pentru uși

rotile pentru uși

2. Adâncimea deschiderii este grosimea peretelui în care se află. Acest parametru coincide extrem de rar cu adâncimea blocului de uși, care, de regulă, are o valoare standard. Această dificultate este direct legată de finisarea ușii și deschiderea.
Întrebările pot apărea deja la instalarea ușilor. De exemplu, care parte a peretelui ar trebui să fie în același plan cu ușa și care ar trebui să se umfle. În cele mai multe cazuri, spălați partea laterală în care balamalele se lipesc, adică partea de deschidere. Dar uneori această regulă poate fi neglijată.
În orice caz, tăierea peretelui care iese din rama ușii rămâne deschisă. Aceasta este tocmai problema pentru un instalator fără experiență.

Elemente suplimentare.
Sub acest nume sunt mijloace care măresc lățimea (adâncimea) blocului ușii și ascund aceeași secțiune a peretelui (se mai numesc „extras”, „expandatori”, „pante”). Datorită acestui lucru, ambele părți ale peretelui și fețele de capăt ale ridicărilor devin respective coincidente în plan. Apropoții, apropo, sunt numiți părțile laterale ale blocului ușilor: există ridicători de buclă și castel.
rotile pentru uși

rotile pentru uși

Atunci când cumpără o ușă într-un magazin, aceștia achiziționează, de obicei, și un set de role (opanele) - acestea sunt scânduri, de obicei lățime de 7 cm și 2,2 m lungime. Pentru a nu ghida din ce să facă elemente suplimentare, puteți cumpăra trei roți suplimentare.
De fapt, plăci speciale sunt folosite și în acest scop. Dar pot fi semnificativ mai scumpe și nu sunt disponibile în magazin. Cu toate acestea, aceasta va fi singura opțiune dacă tăierea peretelui proeminent depășește 7 cm.
Indiferent cum încercați, este imposibil să tăiați perfect ca într-o fabrică. Mai mult, de-a lungul. Dar o margine inegală este de obicei ascunsă. Multe blocuri de uși au caneluri speciale pentru acest lucru. Dacă nu sunt acolo, extensiile sunt instalate în spatele colțarului, îndepărtând anterior spuma de montare în acest loc.
Cel mai simplu mod de a fixa elemente suplimentare este montarea spumei. Ea umple spațiul dintre ele și secțiunea peretelui, fixând anterior elementele suplimentare cu bandă adezivă.Și astfel încât să nu existe fisuri, folosiți distanțe - bucăți de spumă uscată sau bucăți de hârtie.

3. Ce trebuie să faceți dacă peretele nu corespunde nivelului vertical sau, mai simplu, este copleșit? Există două opțiuni:
În primul rând, tăiați panele sau morcovii. Principalul lucru - nu uitați să lăsați 5-10 mm pentru introducerea în canelură. Desigur, orice pană este întotdeauna izbitoare, iar această opțiune nu este potrivită pentru toată lumea.
În al doilea rând, puteți tăia extensiile de lățime egală pe toată lungimea, să le montați și apoi să tăiați peretele. Poate că această soluție a problemei este optimă. Dar dacă abaterea de la verticală nu depășește 5-10 mm, atunci poate fi pur și simplu ignorată.
rotile pentru uși

rotile pentru uși

Instalarea roților.
Opanelka este un atribut obligatoriu al unei uși. Pentru mulți, este dificil să articulați platbanduri în colțuri. Într-adevăr, acestea trebuie tăiate la un unghi de 45 de grade. Un instalator profesionist folosește un ferăstrău electric special - „lamă mitră”. Această funcție este oferită acolo.
Ce să faci dacă nu există nimic în afară de ferăstrău și pătrat? În primul rând, ferăstrăul trebuie să fie ascuțit cel puțin. Mai bine dacă este un „vârf”. În al doilea rând, pentru colțurile de arhivare, ar fi bine să obții o cutie de mitre. Este ieftin.
În loc de o cutie de mitre, în principiu, va merge și un pătrat. Dacă nu există, puteți plia o foaie de hârtie în diagonală, obțineți un unghi de 45 de grade. Ar trebui să fie așezat pe panou și ținut cu un creion. Mai întâi este necesar să faceți toate măsurătorile folosind o măsurătoare pe bandă.
rotile pentru uși

rotile pentru uși

Instalarea rotilor începe de sus. Acest lucru va clarifica dacă totul este măsurat corect. Mulți cred că unghiile strică aspectul întregii structuri. Cu toate acestea, specialiștii, de regulă, nu sunt timizi să le folosească. Desigur, unghiile trebuie să fie speciale. În caz contrar, puteți mușca pur și simplu capacul cu un clește.
În plus, panoul poate fi montat pe cuie lichide sau spumă poliuretanică. Doar fixarea poate fi dificilă. În acest scop sunt utilizate cleme.
Așa cum se poate, cu o atitudine atentă, cu siguranță totul va funcționa.
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat