DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» »Aer condiționat gratuit

Da, vara a fost un succes, cartofii prăjiți nu sunt copilărești. Nicăieri de ascuns. Acasă, coloana de temperatură cu încredere ajunge la 50 de grade Celsius! Ce să faci Aparatele de aer condiționat normale sunt scumpe, iar energia „mănâncă” foarte mult. Există o soluție, desigur, nu super, dar efectul este semnificativ! Iar energia pe care o consumă este aproape zero. Principiul acestui lucruaer conditionatnu sunt necesare părți simple la nebunie și rare.

Să vorbim mai întâi despre cum funcționează și cum funcționează.
Este simplu - în imagine există un radiator de apă, un ventilator în spate. Apa rece este conectată la calorifer, care curge în el, astfel răcindu-l. La rândul său, ventilatorul conduce aerul prin calorifer, astfel răcirea acestuia.
Principiul este clar.
Dar vă întrebați - unde să primiți apă rece?
Răspuns: din sistemul de alimentare cu apă.

Următorul în ordine. Cel mai rar lucru este un calorifer sau un schimbător de căldură.


Nu am găsit unul decent și am decis să-l construiesc singur. Am luat instrumentul:


Aveam nevoie de tuburi de cupru și plăci galvanizate


Apoi au fost lipite de mine aici într-un astfel de calorifer, diametrul tuburilor este destul de mare, ceea ce este important!


Apoi am conectat strâns furtunurile - la fel, există presiune!


Locuiesc într-o casă. Pompa pompează apa din fântână. Am conectat un calorifer între pompă și consumatori.


Asta este totul! Verificăm temperatura apei - 9 grade Celsius !!! Excelent.


Ei bine - acum temperatura din cameră nu crește peste 25! Adevărat, ferestrele trebuie acum închise - pentru a nu ieși frigul.
Radiatorul poate fi oricare. De exemplu, automobilul. . . Ei bine, în detrimentul fanului, cred că o să-ți dai seama singur. . . După cum se spune, doar să sufle :-)

 Multumesc Mult noroc

Comentarii (9)
 1. shurikpro
  #1 shurikpro vizitatori 3 ianuarie 2013 15:08
  5
  Bun punct. Puterea pompei + ventilator + timp de funcționare: câți kilowati pe zi se va dovedi?
 2. Invitat Vladimir
  #2 Invitat Vladimir vizitatori 26 februarie 2018 14:06 p.m.
  3
  Și apa care iese din calorifer, unde se află în groapă? Ideea este rea.
  1. Invitat Yuri
   #3 Invitat Yuri vizitatori 27 aprilie 2018 11:33
   0
   se conectează la golul alimentării cu apă, deci nici o groapă. În consecință, funcționează numai dacă există consum de apă în casă
   1. Dmitry
    #4 Dmitry vizitatori 26 iulie 2018 17:35
    1
    Autorul a uitat să menționeze condensul care se va forma pe calorifer.
 3. Pădurea
  #5 Pădurea vizitatori 2 iunie 2018 18:48
  0
  Am vrut și eu să fac un sistem similar, dar totul a apărut împotriva absenței unui calorifer și, odată cu furnizarea și eliminarea apei, nu a fost atât de simplu.
  A făcut mai ușor - a tras tifon în fața ventilatorului și a coborât capetele într-o tigaie cu apă. Camera a devenit cu 3-4 grade mai rece datorită evaporării apei.
 4. Vitali
  #6 Vitali vizitatori 8 iulie 2018, 09:09 a.m.
  1
  De asemenea, reflectând un astfel de sistem. Apa poate fi pompată în rezervor pentru irigare, la căldură, consumul este mare. Și mai bine, dacă apa din zonă nu este adâncă (nu mai mult de 7-8 metri), găuriți o altă fântână, sifonați sistemul și conduceți puțul de apă-radiator-puț. În acest caz, o pompă de circulație de 60 W va fi suficientă. Ventilatorul este de asemenea de 30-40 de wați.Respectă autorul, dar să faci singur caloriferul este masochism! În plus, cupru + galvanizarea pe un calorifer umed va produce o teribilă coroziune chimică. automobile - asta este !!!
 5. Invitat Andrey
  #7 Invitat Andrey vizitatori 23 iulie 2018 04:22
  0
  Am o fântână și, pentru a nu forța pompa de puț, vreau să pun un rezervor de apă nemișcată în subsol, iar bobina este conectată la sistemul de încălzire în paralel prin robinete, la comutarea robinetelor, pompa de circulație nu va conduce apa caldă din bobină prin calorifere, prin aceasta, răcirea casei, dar aceasta este numai în termeni de
 6. oaspete
  #8 oaspete vizitatori 27 august 2018 00:55
  0
  Rezultatul a fost un ventilator obișnuit, doar în locul unui puț de răcire, sau alimentarea cu apă. Departe de o plăcere ieftină în exploatare, consumul de apă și electricitate și stângace în fabricarea :-)
 7. Musafir Alexandru
  #9 Musafir Alexandru vizitatori 12 iulie 2019 08:22
  0
  Acum aproximativ 25 de ani, am făcut deja un balsam similar. Am luat un radiator încărcat de la stația de service de la serviciu, am conectat furtunurile din baie, am pornit ventilatorul de pe podea și m-am trezit cu toții. Temperatura din apartament a scăzut cu 7-8 grade, din moment ce nu existau apometre la acel moment ...

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat