DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» » » »Covoraș de dezvoltare pentru bebeluș
Un covor textil în dezvoltare este un lucru foarte util, care va găsi aplicație în orice familie cu un copil mic. Jucându-se cu numeroase și diverse elemente ale unei astfel de jucării, bebelușul dezvoltă abilități motrice fine și, odată cu vorbirea, învață culori și forme, dobândește și consolidează abilități de bază (de exemplu, legarea, fixarea etc.), antrenează atenția și memoria.
Realizarea unui covor do-it-yourself este destul de simplă. Nu sunt necesare abilități speciale pentru asta, este nevoie doar de imaginația femeii acului și de dorința sinceră de a crea un lucru unic pentru dezvoltarea copilului ei.
Materialele și instrumentele pentru covor sunt, de asemenea, simple și accesibile:
1. Țesătură de bumbac, tăiată de 2 ori mai mare decât dimensiunea covorului finisat.
2. Un iernar sintetic de densitate medie, dimensiunea unei covorașe finite.
3. Margele, nasturi, panglici, împletituri de diferite feluri.
4. Felt dens multicolor.
5. Banda adezivă.
6. Adeziv transparent „Moment de cristal”.
7. Ambalaje rotunde din plastic cu părți convexe (de exemplu, din brânză de casă sau produse de scrapbooking).
8. Fire, ace, foarfece.
9. Mașină de cusut.
10. Pini.
11. Folie transparentă groasă - o bucată mică.
12. Flori artificiale și fructe de pădure de diferite feluri (tricotate, soutache).
dezvoltare mat pentru copil

În primul rând, trebuie să coaseți baza covorului.
Pentru a face acest lucru, țesătura trebuie pliată pe jumătate în lățime, cu partea din față spre interior, puneți un iernar sintetic din partea de jos. Toate straturile trebuie tăiate în jurul perimetrului cu ace. După aceea, trebuie să așezi linia mașinii de-a lungul tăieturilor covorașului la o distanță de 7 mm de margine, scoateți știfturile. Într-un singur loc, covorul nu ar trebui să fie cusut - prin această gaură trebuie să fie rotit în partea din față. După eversiune, gaura trebuie cusută. Fundația este gata.
Acum puteți începe să creați elemente de joc pentru covorul de dezvoltare.
dezvoltare mat pentru copil

Înainte de a coase elementele pe covoraș, acestea trebuie pregătite și așezate pe ea, astfel încât zona produsului să fie uniformă.
Elemente mari pot fi așezate în centrul covorașului și mai mici și cam la aceeași dimensiune de-a lungul tuturor părților.
dezvoltare mat pentru copil

Unul dintre elemente poate fi buzunarele de plasture. În unele puteți pune elemente tricotate moi (în acest caz, bufnițe și flori), iar în celelalte puteți să fixați panglici pe care puteți exersa capacitatea de a împleti o coadă de porc.
Detaliile buzunarelor pot fi confecționate din pâslă. Acest material își păstrează perfect forma, nu se prăbușește și își păstrează aspectul mult timp. Pentru o mai mare atractivitate a ochilor copilului în buzunare, puteți realiza „ferestre” prin pătratele unui film transparent și dens.
dezvoltare mat pentru copil

De-a lungul unei părți a covorului, puteți coase pătrate de pâslă de mai multe culori, pe fiecare dintre care copilul va trebui să finalizeze o sarcină. De exemplu, puteți număra numărul de perii pe un pătrat, priviți în interiorul pătratului, îndoind colțurile, exersând legarea și dezlegarea unui arc dintr-o panglică și puteți dezvolta abilitatea de a fixa și desface buclele și butoanele.
dezvoltare mat pentru copil

De-a lungul celeilalte părți, puteți aranja forme geometrice. Se joacă cu ei, copilul își va aminti aspectul și numele. Formele geometrice sunt de asemenea cele mai bune realizate din pâslă dură.
dezvoltare mat pentru copil

În centrul covorului puteți așeza o pajiște cu flori întregi - 3 flori mari și multe mici.
Florile mari pot fi realizate din ambalaje transparente din plastic, lipindu-le ca un miez și petale de pâslă. În „miezul” este de dorit să plasezi ceva care să atragă atenția copilului și să-i provoace interesul - margele, nasturi.
Florile mici pot fi tricotate și sub formă de produse soutache. Este de dorit ca acestea să aibă o gaură în mijloc.Apoi puteți coase margele pe covoraș și să plantați flori pe aceste margele, antrenând astfel degetele.
Pe lângă flori, fructele de pădure pot crește și într-o poiană improvizată. Pot fi, de asemenea, tricotate, soutache, din butoane. Pe lângă fructe de pădure, ciuperci, animale mici, insecte etc. pot fi „agățate”. Principalul lucru este că rezultatul este o curățare foarte naturală și armonioasă.
dezvoltare mat pentru copil

Pe figuri geometrice, copilul își va antrena nu numai memoria, dar va dezvolta și capacitatea de a lipi și de a descoperi detaliile. La aceasta va contribui o bandă specială lipită la detalii.
dezvoltare mat pentru copil

Pe lângă orice sarcini, elementele covorașului pot avea un scop simplu, dar important - îmbogățirea experienței tactile a copilului. Diferite panglici, cravate, mărgele, dantelă, decorate în jurul pătratelor din pâslă - toate acestea pot fi simțite, amintite, comparate între ele, ceea ce, fără îndoială, va atrage micul cercetător.
O atenție deosebită ar trebui să fie acordată dezvoltării unei abilități atât de necesare precum șiretul. Un pătrat separat de pâslă cu bucle și dantelă este ceea ce poate fi util în această chestiune.
dezvoltare mat pentru copil

Un cerc de pâslă special conceput va ajuta la antrenarea abilității de a fila banda prin bucle. Pe ea, cu bucle suficient de lungi, puteți exersa abilitatea de a fila bucla în buclă.
Un alt mod bun de a dezvolta abilitățile motorii este de a muta butoanele sub net. Copilul va avea nevoie nu numai să învețe să simtă butonul, ci și să depună eforturi suficiente pentru a-l deplasa.
Articolele enumerate sunt departe de tot ceea ce se poate face pe tapetul în curs de dezvoltare. Poate exista un număr foarte mare de opțiuni pentru un astfel de produs. Cel mai important este că îndeplinește pe deplin sarcina stabilită pentru el - într-un mod jucăuș, pur și simplu, discret, dezvoltat distractiv și mulțumit copilului.
Comentarii (1)
  1. alla
    #1 alla vizitatori 3 august 2017 07:53
    0
    Copilul meu este încântat!

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat