DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » »Jeleu de mandarină
Știați că jeleul este un preparat foarte nutritiv și bogat în calorii, datorită conținutului de amidon din compoziția sa. Conform tradițiilor vechi rusești, această băutură a fost considerată întotdeauna nu numai utilă, ci și alimente nutritive pentru desert. Mai ales dacă o gătiți în densitate similară cu o jeleu în care stă o lingură. De exemplu, încercați să faceți portocale de mandarină și veți vedea singur pentru unicitatea ei.
Jeleu de mandarină

Aceste fructe, bogate în vitamina C, nu numai că umplu băutura cu substanțe utile, dar îi oferă și un gust special și o culoare foarte frumoasă. Pentru fiorul senzațiilor, puteți adăuga, de asemenea, puțin acid citric, umplându-l cu o nuanță ușor acră.
Puteți găti jeleu de mandarină în timpul sărbătorilor de Anul Nou, când acest reprezentant al citricelor este de obicei prezent în cantități mari în aproape fiecare casă (în special acolo unde există copii). Apropo, prepararea acestei băuturi sănătoase este o modalitate excelentă de a folosi mandarine acre sau, dimpotrivă, complet lipsite de gust. Nu pierde bine.
Deci, pentru a pregăti puțin mai mult de un litru și jumătate dintr-o băutură nu foarte groasă, veți avea nevoie de următorul set de ingrediente:
• 500 g de citrice proaspete;
• 150 g nisip de zahăr;
• 50 g cartof (va face și porumb) amidon;
• 2 g. Acid citric (poate fi înlocuit cu suc de lămâie proaspăt stors).
Jeleu de mandarină

Dacă doriți o băutură groasă, creșteți cantitatea de amidon cu 50%.
Durata de gătire a oricărei jeleuri (atât din produse proaspete, cât și din produse congelate) nu este mai mare de jumătate de oră.
Metoda de gătit este atât de simplă încât orice copil care se poate descurca cu soba se poate descurca.
Așadar, până la punct.
Scoateți coaja din mandarine, împărțiți-o în felii și puneți-le în tifon, pliate de cel puțin de două ori, stoarceți sucul din citrice.
Jeleu de mandarină

Mai întâi puteți zdrobi direct prin cheesecloth pe fructe suculente cu un împingător obișnuit (cel pe care îl utilizați pentru a prepara piureul de cartofi), și numai apoi strecurați. Ai cam un pahar de suc. Turnați un litru și jumătate de apă în tigaie, fierbeți-l, aruncați-l în stoarcere, gătiți timp de șapte minute.
Jeleu de mandarină

Dacă doriți, puteți pune coaja împreună cu strecuratele, bineînțeles, după clătirea completă. Se strecoară și se strecoară conținutul tigaiei, se adaugă zahăr, suc și acid citric în bulionul de mandarină rezultat, se amestecă și se pune la foc mare.
Jeleu de mandarină

După ce fierbeți într-un pahar incomplet de apă rece, diluați amidonul și turnați-l într-o cratiță cu un flux subțire, în timp ce agitați cu un bici.
Jeleu de mandarină

Jeleu de mandarină

Imediat ce fierberea îngroșată fierbe, opriți tigaia, jeleul este gata. Simțiți-vă liber să vă turnați în pahare și continuați să vă bucurați de aroma sa de mandarină.
Jeleu de mandarină

Jeleu de mandarină

Băutură frumoasă!
Comentarii (1)
  1. Mira
    #1 Mira vizitatori 10 august 2017 12:13
    0
    Nu sunt un fan al jeleului, dar bunica mea este un adevărat fan. La început a fost un pic înfricoșător, am crezut că nu o pot face și că stric doar ingredientele, dar metoda de gătit este atât de ușoară încât am făcut totul foarte repede și fără incidente.
    Ca să fiu sincer, mi-a plăcut foarte mult, mirosul de mandarine și o ușoară bătaie de lămâie, într-un cuvânt - MMM! Chiar am decis să introduc jeleul în congelator și astfel am făcut o înghețată bună!

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat