DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» »Conectați joystick-ul de la Dendy la computer

În articol nu vă voi spune doar cumconectați joystick-ul de la dandy la computer, dar vă voi sugera, de asemenea, să descărcați jocuri pentru console Dendy, Nintendo, Sega. Deci, dacă nu veți conecta joystick-ul, puteți doar să descărcați jocuri și să vă jucați pe o tastatură obișnuită.

.


Designul este foarte simplu. Dar, înainte de a verifica interfața pe care ați făcut-o, asigurați-vă că toate firele sunt lipite corect și că niciun fir nu atinge nimic. Vă recomand să folosiți un șasiu pentru aceste interfețe pentru a reduce riscul de scurtcircuit.

Să începem cu joystick-ul pentru Dendy (NES). Dacă aveți un gamepad și are butoane A, B, Turbo A, Turbo B, Select și Begin (s-ar putea să nu fie ultimele două, recomand cu tărie să nu luați unul) și să vă conectați prin 5 fire, atunci este NES sau un analog NES și va funcționa dacă faceți totul bine.

Cu toate acestea, a sosit timpul să te descurci la afaceri. Tot ce ai nevoie este un conector de port LPT (este paralel, este de la imprimantă), o fieră de lipit, cinci diode absolut și, de fapt, joystick-ul în sine. Să începem.


Iată conectorul joystick în sine (deși pare COM?)


Totul este lipit conform schemei, dacă doriți să conectați două joystick-uri, atunci toate firele sunt lipite, cu excepția a 8 și 7 contacte de pe NES, acestea trebuie lipite la 11 și 12 contacte de pe LPT.


Și dacă aveți un joystick cu un alt conector, vedeți mai jos:

  

 
Pentru a lipi firele în conformitate cu schema, este necesar să deschideți conectorul, dar vă propun să faceți totul mult mai ușor. Puteți face doar un fel de adaptor pentru prelungiri. Pe lângă LPT, vom avea nevoie și de un conector COM (tată)


Un alt detaliu foarte important. Diodele sunt marcate, trebuie lipite cu o bandă în sus. Pur și simplu lipiți schema de cabluri la LPT și asta este.


Se dovedește foarte mult. Dar designul nu este la fel de important ca munca!Și acum lucrurile sunt software.

Avem nevoie de:

1) Instalați driverul și configurați-l.
2) Lansați emulatorul consolei și prin acesta deschideți jocul care vă interesează.
Totul este.

Să începem prin instalarea și configurarea driverului.

Dacă credeți că manualul este potrivit pentru sistemul de operare: Win9x / Me / NT / XP / 2k. Decuplați în orice loc convenabil și alergați setup.exe. Pe ecran apare o fereastră pe care trebuie să faceți clic:


Procesul de instalare constă în apăsarea butonului „Următorul” și nu ar trebui să creeze dificultăți, așa că nu văd rostul să îl consider în detaliu.

După instalare, în meniul Start apare folderul „Port paralel joystick” și există mai multe comenzi rapide în acesta. Suntem interesați de „Configure joysticks” - și rulați-l. Pe ecran apare fereastra utilitară de configurare a joystick-ului. În ea, faceți clic pe butonul „Adăugare”.


Vedem fereastra de configurare pentru noul joystick. Setăm valorile din ea, așa cum se arată în figură. Nu vă faceți jenă în alegerea tipului de interfață, în cazul nostru, aceasta nu este conectată cu sistemul de operare Linux.


După ce ați setat corect toate valorile, faceți clic pe butonul „Adăugare”. Intrăm în fereastra anterioară. Dacă avem un singur joystick, puteți apăsa în siguranță butonul „Terminat”. Dacă trebuie să configurăm cel de-al doilea joystick, apoi faceți clic din nou pe „Adăugare”, apare un dialog familiar, deși alegerea noastră este deja oarecum limitată, însă valorile vor trebui setate în același mod ca în imaginea de mai sus. O excepție este doar în penultima linie, adică. numărul controlerului este acum indicat nu 1, ci 2 sau mai multe, în funcție de care joystick ne conectăm la cont.

Ei bine, jumătate din lucrare a fost făcută, rămâne să verificați performanța joystick-ului.

Accesați „Panoul de control” și lansați comanda rapidă „Dispozitive de joc”.Selectați joystick-ul care ne interesează și faceți clic pe butonul „Properties”. Apare fereastra de proprietăți. În fila „Test”, putem verifica dacă joystick-ul nostru funcționează. În momentul în care nimeni nu atinge joystick-ul și niciunul dintre butoanele sale nu este fixat, crucea axelor va fi în centrul zonei albe, iar imaginile butonului vor fi la fel de roșu închis.


Dacă am conectat corect joystick-ul și am apăsat butoanele, atunci reacția crucii și imaginile butonului vor fi corespunzătoare. În cazul meu, am apăsat butonul încrucișat în jos și în același timp, precum și butonul „Start” și butonul „B”. Apropo, în același timp, a trebuit să apăs și „Alt” + „Print Screen” pe tastatură pentru a crea un ecran de ecran ... și având în vedere timpul târziu, nu a fost nimeni care să ceară ajutor.


Dacă ați trecut testul de verificare cu un rezultat pozitiv, atunci felicitări !!! Tu însuți te-ai putea conecta și configura pe joystick-ul din caseta de reglare Dandy la computer prin portul LPT.

 Și poate cel mai important lucru este descărcarea arhivei.

În ea:
1) Șofer
2) Emulatoare pentru 3 console
3) Peste 1000 de jocuri pentru aceste console - bucurați-vă!


Mult noroc


Comentarii (7)
 1. zhak_nrg
  #1 zhak_nrg vizitatori 28 aprilie 2012 20:14
  0
  Meseria ta a fost foarte interesată, dar poți face un joystick din Sega ??????
 2. Jaroslav
  #2 Jaroslav vizitatori 29 martie 2013 21:27
  0
  Sau puteți utiliza o diodă în loc de 5
 3. Oleg
  #3 Oleg vizitatori 14 noiembrie 2013 07:13
  0
  Nu, este imposibil, doar 5 diode, pentru că după ce le-a făcut secvențial într-una, pinii de putere se vor alimenta reciproc, iar khan-ul în cel mai bun caz al controlerului LPT ...
 4. Paul
  #4 Paul vizitatori 24 martie 2014 10:27 p.m.
  0
  este interesat
 5. Robinzon
  #5 Robinzon vizitatori 27 noiembrie 2016 13:59
  0
  Va funcționa la jocuri pe PC? Sau doar pe dandy emulat?
 6. Guest Dmitry
  #6 Guest Dmitry vizitatori 10 mai 2019 11:07 p.m.
  0
  Hacked up. Problema este însă că atunci când apăsez un buton, atunci totul funcționează, dar atunci când țineți apăsat simultan unul dintre butoanele crucii și butonul, de exemplu, atunci Amesto A și crucea vor „bloca” și celelalte 3 altele.
  Spune-mi ce problemă poate bate.
  PS Am încercat să conectez o putere suplimentară (5V de la USB).
 7. Invitat Vladimir
  #7 Invitat Vladimir vizitatori 6 iulie 2019 11:35
  0
  În prima diagramă, a doua etapă LPT nu se găsește ca în diagramele de mai jos! Ce drept?

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat