DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
Acest pandantiv, lung de 15 cm, este realizat în stilul unei jucării de cafea.
șopârlă de țesătură

Pentru fabricare, luăm următoarele materiale:
- tesatura alba "Calico grosier".
- foarfece.
- vopsele acrilice.
- perii subțiri.
- Adeziv PVA.
cafea instant.
- o bucată de spumă.
- dantelă subțire.
- stilou cu gel.
foaie de hârtie.
- un creion este simplu.
- masina de cusut.
- orice umplutură pentru jucării.
- un ac cu un fir.
Înainte de lucru, desenăm un șablon de șopârlă, a cărui lungime este de 16 cm și lățimea de 8,5 cm. Schițăm forma și poziția ochilor jucăriei.
șopârlă de țesătură

Conform șablonului decupat, schițăm cu un simplu creion conturul principal al șopârlei de-a lungul țesăturii duble pliate. Fixați cu un știft de cusut și tăiați cu ajutorul cotelor.
șopârlă de țesătură

Acum, pe o parte între picioare, marchează locul pentru umplere, pe care nu îl vom clipește. Și pe biroul principal facem o linie cu cusături mici. După ce totul este planificat, în viraje dificile facem crestături cu foarfecele, care nu ajung la cusătură. Și acum va fi posibil să se răsucească pornind de la vârful cozii.
șopârlă de țesătură

Punem șablonul sub țesătură și marcăm forma ochilor cu un creion pe lumen.
șopârlă de țesătură

Următorul pas în fabricarea jucăriei va fi umplerea ei. Luăm orice umplutură (iarnă sintetică, iarnă sintetică, holofibră) și prin gaura stângă sigilăm bine jucăria.
șopârlă de țesătură

Când acest proces este finalizat, coaseți cu atenție acul cu firul, tăiatul din stânga.
șopârlă de țesătură

În plus, pentru decorare pe toate labele, facem ture făcând șirul de fire. Pe fiecare laba sunt două coturi și le vom trage suplimentar împreună cu un fir. Perfoțăm cu un ac și o punem mai întâi în prima curbă, făcând un pas înapoi de la marginea 3-4 mm. Realizăm mai multe cusături într-un singur loc, direcționăm firul peste pliul țesăturii și le tragem împreună. Apoi trecem la al doilea pli și formăm, de asemenea, o strângere. Pe fiecare picior se obțin trei degete.
șopârlă de țesătură

Dar avem 4 picioare, formăm totul.
șopârlă de țesătură

Acum treceți la față. De asemenea, tragem nasul cu un ac și o ață. Pe partea superioară a botului, în colțul superior, ne retragem cu 5 mm de margine și facem o puncție lungă de 1 cm. În acest caz, firul trece în interiorul jucăriei, facem mai multe cusături într-un singur loc și îl tragem nu foarte strâns, obținem forma unui nas cu nări.
șopârlă de țesătură

Și pe marginea cozii facem o buclă din fir, pe care o vom folosi la vopsire.
șopârlă de țesătură

Acum vom pregăti soluția de cafea. Într-un borcan, se toarnă 1 linguriță de cafea instant, se toarnă 3 linguri de apă clocotită, se amestecă bine și se lasă să se răcească puțin. Apoi adăugăm adeziv PVA la soluția caldă, respectând proporțiile 1 \ 1 și amestecăm bine. Cu această soluție, pictăm șopârla din toate părțile, iar pentru bucla finalizată o agățăm să se usuce 4-5 ore.
șopârlă de țesătură

Jucăria uscată și-a schimbat culoarea și a devenit mai densă. Atragem ochii pe el cu un creion, apoi îi încercuim cu un pix. De asemenea, punem puncte pe degete.
șopârlă de țesătură

Și acum începem să pictăm cu vopsele acrilice. Facem un amestec de culori maro și galben. Luăm o bucată de spumă și cu vopseaua trecem de-a lungul tuturor cusăturilor cu mișcări ușoare. Apoi de-a lungul picioarelor, capului, nasului.
șopârlă de țesătură

După uscarea acestui strat, atrageți ochii. Partea îngustă va fi neagră, apoi o fâșie albastră și puțin albă deasupra. Dăm timp să se usuce. Și apoi punem o evidență albă asupra elevului.
șopârlă de țesătură

Acum din nou cu un stilou cu gel, corectăm conturul ochilor și desenăm cilia.
șopârlă de țesătură

Totul s-a uscat și putem tăia firul de la coadă, dar în locul său fixăm o dantelă frumoasă. Pandantivul șopârlă este gata. Ochii pot fi acoperiti cu lac de unghii clar.
șopârlă de țesătură

Noroc tuturor.
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat