DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » » »Vopsire mortar și ciocan
Un lucru neobișnuit poate apărea în casa ta nu din magazin, îl poți crea singur. Iubitorii începători ai acelor pot fi sfătuiți să picteze mortarul cu un design simplu, sub formă de margarete stilizate.
pictura mortar și pesta

Pentru a oferi produsului un aspect unic, un fundal multicolor va ajuta la crearea aerului dumneavoastră și a profunzimii.

Pentru asta aveți nevoie:
pictura mortar și pesta

  • mortar și ciocan din lemn,
  • hârtie abrazivă
  • grund, vopsele și lac pentru lucrări decorative,
  • perii de diferite diametre
  • recipient pentru vopsele,
  • burete pentru bucate
  • creion, radiator,
  • un album pentru desen și mănuși de țesătură sunt necesare pentru începători și sunt de dorit pentru alți iubitori de lucrări cu ac.


Tehnica de fabricație
1. În primul rând, este necesar să oferiți piesei o netezime pentru o mai bună aplicare a solului și a vopselelor, precum și pentru o utilizare sigură ca ustensile de bucătărie.
Luăm un mortar și un dop și cu ajutorul șmirghelului eliminăm mici nereguli și rugozități. Pentru a proteja mâinile și unghiile folosim mănuși din țesătură.
pictura mortar și pesta

2. Pentru a delimita suprafața pestelui pentru desenarea unui desen, trageți o linie cu un creion în jurul stiloului. Pentru o aplicare neuniformă, utilizați o radieră moale.
pictura mortar și pesta

3. Apoi, împământăm suprafața cu grund acrilic și o perie cu diametru mare, fabricată din peri naturale sau nailon. Pe creasta, aplicați solul pe linia marcată anterior cu un creion.
pictura mortar și pesta

4. Pentru nivelarea finală a suprafeței, macinați piesa de prelucrat cu șmirghel fin. Apoi, după uscarea primului strat, aplicați din nou solul și repetați măcinarea.
Mănușile din pânză sunt utile în lucrarea de protecție a pielii și a unghiilor de abraziune.
pictura mortar și pesta

5. Desenăm pe golul de margarete, încercând să le oferim aceeași formă. Mărimea și locația pot varia. În acest caz, se folosește comanda de șah. Este mai bine să utilizați un creion moale și o radieră, acestea nu lasă urmă atunci când sunt șterse.
Dacă este nevoie, puteți pre-schița pe hârtie.
pictura mortar și pesta

6. Luați un burete moale de vase și tăiați-l în bucăți mici. Fragmentele din burete vor sta la baza creării unui fundal voluminos.
Apoi pictăm piesa de prelucrat și cioplim cu vopsea acrilică albă. Aplicăm vopseaua în două etape:
cu o perie, vopsiți ușor peste partea de sus a mortarului și plutați la linia de împărțire aproximativ un centimetru lățime
desenăm vopseaua pe burete și cu mișcări ușoare aplicate în sens punctual pe toată suprafața piesei
Este mai bine să puneți o porție mică de vopsea într-un recipient plat, de exemplu, o farfurie și să luați puțin cu un burete.
Nu este necesar să acoperiți golul complet cu vopsea albă, deoarece în viitor va fi acoperit cu vopsea de alte culori. Pentru a vedea desenul creionului, vopseaua trebuie aplicată cu un strat subțire.
Pentru a face vopseaua mai transparentă, puteți adăuga o picătură de apă sau un subțire pentru vopselele acrilice.
pictura mortar și pesta

7. Începem să creăm un fundal volumetric colorat.
Avem nevoie de un burete, farfurie, vopsea albă, albastră, verde și verde închis, o perie sintetică.
Când lucrați cu un burete, trebuie să vă amintiți că atunci când schimbați culoarea folosită, aceasta trebuie spălată și uscată sau înlocuită cu un altul.
pictura mortar și pesta

Pe o farfurie, amestecați vopsea albă și albastru. Colectăm amestecul rezultat pe marginea buretei și punem pe piesa de lucru cu pete de legătură. Adăugați o porție de vopsea albastră în amestec și repetați procedura, dar pictați o zonă mai mică a piesei de prelucrat. Vopseaua poate fi aplicată una pe alta.
Pentru începători, se recomandă practicarea aplicării vopselei pe o foaie de hârtie groasă.
pictura mortar și pesta

8. Continuăm să formăm fundalul.Umplem partea de mijloc și inferioară a piesei de prelucrat cu vopsea verde, respectiv, pe pilonul aplicăm vopsea pe mijloc și sus.
În etapa finală de creare a fundalului, adăugați puțină vopsea verde închis.
pictura mortar și pesta

9. Vopseste alb petalele margaretelor.
pictura mortar și pesta

10. Mijlocul florilor este vopsit în galben.
pictura mortar și pesta

11. Oferă florilor luminozitatea și adâncimea desenând cu vopsea portocalie.
pictura mortar și pesta

12. Amestecați vopsea albastră și câteva picături de apă și încercați petalele margaretelor pentru a le evidenția pe fundal. În loc de apă, puteți utiliza un subțire pentru vopselele acrilice.
pictura mortar și pesta

Dacă marginea este vizibilă în fundal, acest pas este opțional.
13. Pentru ultima etapă a utilizării vopselelor, veți avea nevoie de o perie cu diametru mic și vopsea aurie.
pictura mortar și pesta

Aplicăm vopsea metalică aurie pe marginea mortarului și linia de demarcație pe creasta, pentru luminozitate repetăm ​​colorarea.
Pentru a oferi vioiciului camomilelor și un produs lucios, pictați petalele cu aur.
pictura mortar și pesta

14. Acoperim produsul cu lac pentru lemn. Repetați lăcuirea de până la 3 ori.
Periile sunt cel mai bine utilizate din sintetice.
Trebuie să vă amintiți: pentru a preveni lipirea lacului, trebuie să urmați instrucțiunile de utilizare a acestuia și să nu vă grăbiți să aplicați un strat nou.
pictura mortar și pesta

După lăcuire, mortarul este gata.
pictura mortar și pesta

Crearea unui fundal voluminos este ușor chiar și pentru un începător. La prima aplicație, este mai bine să practicați pe o foaie de hârtie groasă sau carton.
Crearea lucrului unui autor nu este doar un proces de creativitate, ci și beneficiază din punct de vedere al vieții. Produsul rezultat este sigur și poate fi folosit ca ustensile.
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat