DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» » » »Decor de tavan
decorare tavan: cusături de mascare și tranziție de culoare.
Când se naște ideea de decor, uneori nu te gândești deloc la partea tehnică a lucrării. Plafonul cu mai multe niveluri este frumos, desigur, dar cum să maschezi articulațiile în timpul tranziției nivelurilor și a cusăturilor suprafețelor tencuite? Există multe opțiuni, dar dorința de a găsi cea mai simplă, cea mai rapidă și mai ieftină este una prețuită! Nu este nevoie să vă grăbiți până la magazin - trebuie doar să găsiți o cârpă potrivită. Acest tip de decor necesită o țesătură moale și ușoară. De exemplu, chintz. Textura țesăturii nu trebuie să aibă o bază de plasă, astfel încât pliurile să fie așezate ușor și să fie păstrate în formă.
Decor de tavan

Decor de tavan

Pentru a decora punctele de tranziție ale nivelurilor și ale părții curbate a tavanului, veți avea nevoie de:
• Adeziv PVA pentru construcții - 200 gr .;
• Clădire Alabaster - 100 gr .;
• Țesătură moale - în funcție de dimensiunea suprafeței decorate.
Decor de tavan


Etapele lucrării:
Prima etapă: pregătirea unei soluții pentru lipire.
Pentru lipirea țesăturii de camuflaj și a suprafeței părții curbate a tavanului, pregătim o soluție. În 400 de grame de apă se adaugă alabastru. Se toarnă în lipici PVA. Se amestecă bine. Trebuie amintit că soluția se îngroașă rapid.
Decor de tavan

Decor de tavan

Tăiem țesătura puțin mai mult decât dimensiunea suprafeței decorate.
Decor de tavan

Se curăță cu grijă în soluție. Ușor zgârcit. Aveți grijă pentru acoperirea completă a suprafeței materialului. Zonele uscate nu sunt acceptate.
Decor de tavan

Decor de tavan

Decor de tavan


A doua etapă: formăm decorul.
Materialul este îndreptat. Presăm marginea superioară a acesteia către partea curbă a tavanului. Puteți îndoi ușor marginea țesăturii spre interior, astfel încât momentele sfâșiate să nu fie vizibile. Apoi apăsați marginea inferioară a țesăturii. În centru formăm pliuri și riduri haotice.
Decor de tavan

Pulverizați din abundență cu apă curată. Stoarceți ușor ridurile, încercând să stoarceți aer din ele.
Decor de tavan

Decor de tavan

Se dovedește efectul volumului și mișcării în același timp.
Decor de tavan

Decor de tavan


A treia etapă: mascarea tranzițiilor culorilor.
Vopsim părțile curbate și laterale ale tavanului într-o culoare corespunzătoare uneia dintre nuanțele părții plafonului central. Pentru ca să nu existe niciun oprit în cameră, este mai bine să alegeți cea mai ușoară nuanță.
Decor de tavan

Pe suprafața decorată cu țesătură, aplicați vopsea, cu 2-3 tonuri mai închise decât baza. Nu trebuie să apăsați pe perie, altfel loviturile vor fi adânci, nu superficiale.
Decor de tavan

Decor de tavan

Pentru a masca claritatea tranziției părților centrale și laterale ale tavanului, aplicăm în mod similar vopsele deschise și întunecate la baza. Dacă placa de bază este tăiată incorect la joncțiunea cu suprafața decorată a părții curbate a tavanului, acesta poate fi ușor mascat cu inserții mici de țesătură sfărâmată.
Decor de tavan

Decor de tavan

Plafonul este gata să-și surprindă oaspeții cu originalitatea sa. Și, chiar dacă ipsosul insidios pe coturi decide să se prăbușească, plafonul va rămâne neschimbat în aparența sa.
Decor de tavan

Decor de tavan
Comentarii (2)
 1. katrin1755
  #1 katrin1755 vizitatori 8 august 2017 08:51
  0
  Vă mulțumim pentru grozavul hack life! S-a dovedit foarte elegant și frumos, și cel mai important, original!
 2. fericire
  #2 fericire vizitatori 22 august 2017 13:27
  0
  Arată super, chiar mai rece decât întinderea cu un model 3D. Făcute fiicele în pepinieră, cu zâne și unicorni - prințesele sunt încântate! Singura țesătură negativă - pierdută, prea ușoară, pentru a curăța suntem chinuiți de praf.

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat