DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» »Un mod simplu de a elimina zgomotul computerului
Echipamentele de calculator bune și curate fac zgomot în timpul funcționării, dar sunt atât de nesemnificative încât seamănă cu o suflare de vânt. Nu se poate spune același lucru pentru computerele și laptopurile care fac obiectul unei curățări, lubrifieri sau reparații. Zgomotul nu trebuie să distragă utilizatorul în timpul activității sale. Prin urmare, trebuie să știți care o provoacă și cum să remediați rapid problema.
Există trei cauze principale ale zgomotului computerului:
• poluare;
• uzura pieselor principale;
• producerea de grăsimi într-unul dintre răcitoare.
Este dificil pentru o persoană care nu este un profesionist în calculatoare să determine adevărata cauză a problemei. Desigur, dacă există timp și dorință, cel mai bine este să contactați un centru de service. Dar în acest articol vreau să vă spun un mod care m-a ajutat să elimin zgomotul enervant înainte de sosirea maestrului computerului.
Vreau să notez imediat că aceasta nu este o panaceu și în timp zgomotul se va întoarce. Aceasta este o măsură temporară care va ajuta la facilitarea existenței utilizatorului până la sosirea unui angajat al unui centru de servicii.
Pasul 1. Inițial, trebuie să ascultăm computerul și să stabilim o sursă de zgomot. Multe detalii pot face zgomot. Zgomotul meu a provocat răcirea sursei de alimentare. Așa arată.

mod de a elimina zgomotul computerului


Puteți vedea, de asemenea, că răcitorul este praf și trebuie curățat, dar, din păcate, este mai bine ca o persoană care nu a deschis niciodată sursa de alimentare să îndepărteze murdăria sau unsoarea completă.

mod de a elimina zgomotul computerului


Pasul 2. Nu putem elimina complet murdăria acumulată în ventilator, fără a demonta sursa de alimentare, nu putem. Dar puteți unge computerul. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de: o seringă (două), ulei de motor și un burete uscat.

mod de a elimina zgomotul computerului


Vreau să clarific imediat: alegeți o seringă cu un ac mic și puteți folosi doar ulei pentru mașini de cusut și de uz casnic ca lubrifiant. Unsoarea ideală pentru computer este, desigur, unsoarea termică. Este gros, nu se răspândește și menține starea de lucru a tuturor pieselor PC mult timp. Dar în acest caz, puteți face fără el.
Pasul 3. Mergeți direct la ungerea de la distanță. Colectăm puțin ulei de motor în seringă.

mod de a elimina zgomotul computerului


Acum înapoi la cooler. Axa ventilatorului este ușor vizibilă în spatele plasei de fier. Este acoperit cu un autocolant auriu. Trebuie să străpungeți cu atenție autocolantul cu un ac în mai multe locuri și să introduceți uleiul.

mod de a elimina zgomotul computerului


Pasul 4. Îndepărtăm uleiul rămas pe suprafață cu un burete uscat. Aceasta este totul.

mod de a elimina zgomotul computerului


Și în sfârșit, vreau să spun că astfel de manipulări sunt întotdeauna asociate cu riscul. Așadar, gândește-te de câteva ori înainte de a folosi sfaturile mele.
Comentarii (24)
 1. Alex
  #1 Alex vizitatori 2 noiembrie 2015 22:33
  4
  Aveți grijă cu uleiul, este mai ușor să deșurubați 8 șuruburi și să scoateți ventilatorul în sine, decât să riscați să stropiți ulei acolo unde nu trebuie.
  1. aici ai dreptate
   #2 aici ai dreptate vizitatori 14 iulie 2019 19:45
   0
   este mai ușor și mai fiabil
 2. Ramil
  #3 Ramil vizitatori 10 noiembrie 2015 23:24
  9
  Uleiul nu conduce curent electric, metoda are un loc unde să fie. Dar este mai bine să dezasamblați (amintiți-vă pașii și fotografiați fiecare proces (pentru începători), îndepărtați răcitorul, rupeți acel „autocolant auriu, deschideți dopul de cauciuc, îndepărtați„ elica ”, îndepărtați părul rănii de pe axă, clătiți și presărați lamele cu agent antistatic, uscați, picurați și asamblați-l (nu uităm de cel de blocare), lipiți-l deasupra (de preferință cu hârtie - un autocolant) cu bandă adezivă.
  1. Musafir Alex
   #4 Musafir Alex vizitatori 26 noiembrie 2018 09:46
   0
   Dacă mufa din ventilator este din cauciuc, ventilatorul este stors la un moment dat ... o altă întrebare este dacă interfața grilei carcasei de alimentare ...
 3. Pisica Yoshkin
  #5 Pisica Yoshkin vizitatori 27 decembrie 2017 20:03
  30
  Un articol din bulldog, doar pentru a scrie ceva.
  1. „Computer perfect unsoare - aceasta este, fără îndoială unsoare termică." Unde arată Apple și Intel? Un astfel de talent dispare)))
  2. Trecând undeva sub autocolantul auriu, puteți turna doar ulei sub autocolantul auriu))) Rulmentul în sine este ascuns de un dop de cauciuc.
  3. Ungeți doar cu ulei de mașină nu merită, efectul va fi de maximum o săptămână. Este mai bine să lubrifiați cu ulei de motor sau de transmisie, calitățile lor de ungere sunt mai multe comenzi de mărime mai mari decât sarcina care se vinde în magazinele casnice.
  4. Ei bine, cu acest ulei de burete poate fi măcinat doar la suprafață. Este mai ușor să eliminați uleiul cu un prosop de hârtie.
  1. FoX
   #6 FoX vizitatori 7 aprilie 2018 16:04
   4
   Totul este observat corect, dar cel mai bine este să lubrifiați rulmenții ventilatorului cu ulei de silicon.
  2. utsktsuk
   #7 utsktsuk vizitatori 19 decembrie 2018 08:44
   1
   ulei ... ulei ...
   PS: vaselina tehnica !!! Iată ce trebuie să aplicați, este ușor să înlocuiți produsele cosmetice în orice farmacie, principalul lucru este să alegeți fără aditivi aromatici ... Nu este scump, tubul / borcanul va dura pentru totdeauna, îl puteți lubrifia doar cu un răcor complet dezasamblat ... Dar o singură procedură pentru a lucra non-stop. ventilatorul este suficient timp de șase luni până la un an, iar dacă îl folosiți timp de câteva ore pe zi, atunci de câțiva ani ... Ei bine, schimbăm autocolantul pe carcasă cu bandă obișnuită (puteți folosi și mascare de hârtie), mai întâi îl lipim / netezim de 3-4 ori / rupeți pentru curățare rhnosti, apoi câteva straturi de finisare, prea mult într-un cerc cu un cuțit de tăiat calea birocratică ... șaibe fiksiruschie pentru a elimina cooler este convenabil pentru forceps fin, și să se stabilească în locul miezul gol de la pen-ul (pentru fanii caz de gel).
 4. Vyacheslav
  #8 Vyacheslav vizitatori 14 aprilie 2018 18:48
  4
  Susțin că există suficientă lubrifiere timp de o săptămână, maxim o lună.
  În acest caz, ventilatorul are 80 de ani, dacă există un grătar pentru ventilator,
  atunci puteți face cu puțin sânge, fără a analiza unitatea sistemului și fără a îndepărta
  unitate de alimentare
  1) Cuțite laterale, mușcați cu atenție grătarul ventilatorului.
  Vor rămâne bururi foarte ascuțite, așa că trebuie luate măsuri pentru a le ameți.
  În caz contrar, puteți obține reduceri destul de decente.
  2) Scoateți autocolantul și scoateți dopul.
  Este recomandabil să spălați rulmentul din grăsimea veche uscată, îl puteți dizolva ușor cu alcool (benzină, acetonă, solvent etc.) și ștergeți reziduul cu un tampon de bumbac sau tampon de bumbac și abia apoi lubrifiați-l cu unsoare nouă. Cu alcool și alți solvenți fără fanatism, pentru a nu scurge în PSU. De asemenea, cu unsoarea nu o exagerați, dacă o umpleți bine, rulmentul poate fi foarte fierbinte.
  3) Închidem dopul, sculptăm autocolantul, dacă este încă „viu”, dacă nu, nu este bine, banda adezivă să vă ajute.
  4) Punem grilajul pe ventilator, îl deșurubăm și punem imediat un șurub la un moment dat, astfel încât ventilatorul să nu cadă înăuntru. Și la rândul său, autorul are 2 șuruburi, poate toate 4. Dacă totul se face corect și se aplică ungerea normală, atunci pentru un an va fi suficient pentru sigur. Dar cel mai bun lucru este să scapi de blocuri cu 80 de fani, cu excepția zgomotului de care nu sunt de folos.
  După cum a recomandat autorul, nu, fără să înțelegeți ce faceți și cum este proiectat ventilatorul, lubrifierea 100% va rămâne doar sub autocolant. Mult noroc tuturor!

  În principiu, puteți face fără o grilă. Chiar dacă în timpul funcționării opriți accidental ventilatorul cu mâna, nu se va întâmpla nimic rău. Maximul va funcționa în protecția PSU împotriva supraîncălzirii sau opririi, iar computerul se oprește.Un astfel de ventilator nu va provoca vătămări.
  1. jhtg
   #9 jhtg vizitatori 8 mai 2018 12:33
   3
   de acolo batjocura și perversiunea)))
   instalatii sanitare)))
 5. Dmitry
  #10 Dmitry vizitatori 8 mai 2018 18:28
  2
  Toată viața am dezasamblat PSU, le-am suflat cu un aspirator (cu posibilitatea de a sufla), acolo unde este necesar - am condus un praf cu o perie. Au scos dopul din elică, au turnat ulei. Iar ceea ce este scris în articol, cu tot respectul pentru autor, este jumătate din bătălie.
 6. Anatole
  #11 Anatole vizitatori 17 mai 2018 08:47
  3
  Răsturnarea lagărelor cu grăsime termică este un cuvânt nou în întreținerea computerului.))
  Și personal, la fel ca Vyacheslav, mușc mijlocul grătarului cu ajutorul unor tăietori laterali, scot dopul de cauciuc, spăl arborele și rulmentul wd40 și ung cu grăsime cu aerosoli de litiu. Acesta este un tip de litol dizolvat, care, după uscare, devine gros.Durează mult timp.
  Și curat praful așa
  Iau computerul și îl trag în racordul anvelopelor. Există un pistol de purjare și aer comprimat. Decolt peretele lateral și purific totul. Principalul lucru pe care trebuie să-l știți aici este că trebuie să explodați computerul pe stradă! )
 7. Denis
  #12 Denis vizitatori 21 mai 2018 19:40
  1
  Uleiul nu conduce curent, dar poate distruge majoritatea materialelor plastice - din care sunt fabricate ventilatoare. Doar unsoare de silicon poate fi folosită în siguranță! În plus, uleiul se îngroașă destul de repede, din care pur și simplu se va opri un ventilator cu consum redus!
 8. Solder_Iron
  #13 Solder_Iron vizitatori 28 august 2018 10:18
  2
  Asemănător avantajelor: pentru a unge răcitorul de care aveți nevoie:
  1. Scoateți
  2. Demontați
  3. Clătiți
  4. Uscați
  5. Degresare
  4. Ungeți axul! Cu unsoare groasă de silicon
  5. Reasamblați în ordine inversă.

  Și dacă axa răcitorului s-a dezvoltat și se blochează, zgomotul va apărea din nou după 2-3 zile.
  1. Alexey Timofeev
   #14 Alexey Timofeev Vizitatori 14 decembrie 2018 18:18
   3
   Mai bine, aruncă răcitorul vechi și lipeste unul nou)))
 9. Musafir Alex
  #15 Musafir Alex vizitatori 26 septembrie 2018 13:42
  0
  Nu aș turna ulei în fus, este mai ușor să dezasamblați unitatea de alimentare, Aspirați, îndepărtați tot praful și, de asemenea, să îndepărtați praful din ventilator, apoi, îndepărtați eticheta de pe răcor, lipiți puțin grafit, va funcționa timp de 2 săptămâni și mergeți la un răcor nou!
  1. sisadmin
   #16 sisadmin vizitatori 3 octombrie 2018 11:47 p.m.
   2
   Cel mai bun lubrifiant - ulei de uscare!
 10. A. Volk
  #17 A. Volk vizitatori 1 octombrie 2018 01:27
  1
  În primul rând, nu un cooler, ci un cooler. În al doilea rând, uită-te ce murdărie ai în PSU! Doar gandacii nu au început. Rulmentul este o grăsime specială nativă. Turnați uleiul din stânga „prin atingere”, fără să vedeți unde turnați -
  cea mai sigură modalitate de a-l zgarda. Scoateți alimentatorul din computer, dezasamblați-l și aspirați-l timp de 15-20 de minute și fără dificultăți. Atunci nu va face zgomot.
 11. sisadmin
  #18 sisadmin vizitatori 3 octombrie 2018 11:55 p.m.
  1
  Cel mai bun gust pentru fanii PC este uleiul de floarea soarelui, odată uns și înscris!
  1. JKTU
   #19 JKTU vizitatori 4 noiembrie 2018 12:09
   1
   Uleiul de floarea-soarelui și siliconul sunt mai bune și mai dure
 12. JKTU
  #20 JKTU vizitatori 4 noiembrie 2018 12:07
  1
  este necesar să curățați sursa de alimentare și să lubrifiați ceea ce faceți greșit se poate arde
 13. Al
  #21 Al vizitatori 16 decembrie 2018 2:06 p.m.
  0
  Zvizdets. în acest articol (în special în fotografie) este posibilă doar organizarea lipirii prafului. Mai ales când luați în considerare că dopurile de acolo sunt uneori nemaiauzite - este pur și simplu sigilat și se va scurge grăsimea lichidă, uneori cauciucul și alteori plasticul surd.
  Și dacă le lipsește și tipul de ulei, khan este la sursa de alimentare și, eventual, la computer. În ceea ce privește unsoarea groasă de silicon, oamenii scriu corect, nu este atât de dificil să o găsești.
 14. AlekseyV
  #22 AlekseyV vizitatori 28 decembrie 2018 21:07
  0
  Demontați și puneți un pic pe axă cu rulmentul cremei pentru copii. Uitați de zgomot mult timp Dacă rulmentul nu este mort)
 15. radar
  #23 radar vizitatori 31 ianuarie 2019 10:00
  0
  Este un sfat destul de eficient, dar aș dori să îl ajustez în mai bine.
  1. Uleiul indicat de autor în fotografie este mai bine să nu îl folosești. Folosiți ulei de transmisie, are o aderență mult mai bună la materialele axei și lagărului răcitorului și, de asemenea, este mai gros și se menține mai bine în gol.
  2. În multe răcitoare, axa este închisă cu un capac de plastic pe care seringa nu îl va străpunge.
  3. Este mult mai eficient să îndepărtați răcitorul, să îndepărtați autocolantul și să acoperiți, cu un ac, îndepărtați inelul de reținere despicat din axă și demontați rotorul, având grijă să nu pierdeți inelele din plastic și cauciuc de pe axa. Clătiți osia și bucșa cu alcool sau solvent, îndepărtând resturile, purtați produse și grăsime veche. Apoi montăm răcitorul înapoi, îl conectăm la sursa de alimentare și introducem uleiul de viteze în rulment. Asigurați-vă că coolerul este silențios.Puneți capacul în loc, în loc de autocolantul autohton, folosim o bucată de bandă electrică. Dacă rulmentul nu a funcționat mult timp fără lubrifiere, atunci va funcționa un an sau doi până la următoarea demontare.
 16. Am tăiat asta de la bun început
  #24 Am tăiat asta de la bun început vizitatori 14 iulie 2019 19:48 p.m.
  0
  și apoi necazuri

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat