DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » »Reparați tavanul din camera de zi
În timpul nostru liber, prietenul meu și cu mine suntem angajați în decorarea interioară a spațiilor rezidențiale. Part time aduce mulți bani. Dar nu acesta este ideea. Abilitatea de a schimba ocupația, de a uita de computer, de a lucra fizic - merită mult. Este important pentru un bărbat să știe că mâinile sale cresc din locul potrivit.

Deci, mai aproape de punct. În urmă cu o săptămână, un pensionar singur care locuia într-o zonă rurală s-a apelat la noi pentru ajutor. El a spus că o parte din tavanul din sufragerie s-a prăbușit, fără a-l zdrobi miraculos. Am decis să-l ajutăm pe bătrân și am mers cu el pentru a inspecta camera.

Adresa indicată era o casă turistică veche, dar încă puternică, acoperită cu un pradă de lemn. În interior, lucrurile erau mai rele: fisuri în colțuri, fisuri în podea, pete roșii pe tavan, care mărturisesc elocvent fluxul acoperișului. Plafonul în sine a fost format din mai multe grinzi de lemn, căptușite cu o placă de tuns de jos. Plăcile de pe ambele părți au fost acoperite cu un strat gros de lut, frământate împreună cu paie bătută.

Într-un living mare (25 m?) Pe podea se afla un strat de lut căzut. Proprietarul a explicat că era iarnă la mansardă iarna. Odată cu apariția primăverii, a început să se topească treptat, saturand argila cu umezeală. Drept urmare, a avut loc o prăbușire. Ei bine, poate, dar doar în caz că am verificat acoperișul. Era întreagă. Dar pe portițe erau lacune mari. Prin ele, se pare, zăpada a zburat acolo. Spre bucuria bunicului nostru, am închis zonele cu probleme.

La întrebările despre cum vede noul tavan, răspunsul a fost: „Băieți, să fie ieftin și frumos”. Garniturile de gips-carton rezistente la umiditate, sistemele de suspensie nu erau accesibile pentru client. Drept urmare, au fost de acord cu plasticul. Desigur, acest material este mai potrivit pentru un birou decât pentru o cameră de zi, dar proprietarul, cum spun ei, este un maestru.

Instrumente și materiale

Pentru a finaliza această comandă, am achiziționat următoarele materiale:

- placi OSB (cabluri orientate);
- profil din aluminiu 60/25 mm;
- profil ghid 25/27 mm;
- extensoare de profil;
- suspensii directe;
- panouri din plastic alb cu suprafață lucioasă;
- plinta de tavan;
- lipici „Moment”;
- suruburi din lemn;
- șuruburi metalice.

Iată o listă cu instrumentele necesare:

- burghiu fără fir;
- un polizor sau foarfece pentru metal;
- ferăstrău circular (pentru tăierea OSB);
- nivel hidraulic;
- ruletă;
- cutia de mitrare a tâmplarului;
- ferăstrău cu dinți mici;
- pistol de montare;
- lopată de baionetă;
- linie de pescuit groasă;
- marker sau creion.

Detalii despre reparații
Înainte de a ajunge la afaceri, am făcut un plan clar de acțiune. În urma unei scurte sesiuni de brainstorming, pe hârtie au apărut mai multe puncte care indică ordinea de lucru. Iată-i:

- pregătirea camerei pentru reparații (scutire de la de mobilier și alte lucruri);
- curățarea tavanului de lut rămas pe el;
- instalarea OSB pe placi de tavan;
- marcarea și înșurubarea plăcilor cu suspensie;
- baterea nivelului tavanului;
- asamblarea lathing-ului din profile;
- înșurubarea panourilor din plastic;
- instalarea pansamentului de tavan.

Prima zi
În sufragerie erau multe lucruri. O oră a fost petrecută la curățare. Apoi am început să scoatem lutul rămas din tavan. Au făcut acest lucru cu o lopată de baionetă, conducându-l între stratul de lut și scândurile pline. Piese masive prăbușindu-se pe podea. Camera s-a umplut instantaneu de praf gros. Mi-a fost greu să respirați. Am vrut să fug în aer curat, dar munca a continuat. Murdari ca mineri după schimb, ne-am atins scopul: am curățat tavanul și am curățat camera. Acum a fost posibil să fixați OSB.

Aceasta este o chestiune simplă, dar care necesită forță fizică. Placile sunt grele. Țineți-le deasupra capului în brațe întinse, ca o bilă de haltere, nu de zahăr. Am pornit dintr-un unghi egal. Un prieten a ținut, iar eu am înșurubat scândurile. Nu au economisit șuruburile (25 de bucăți pe foaie). Plafonul este la fel.

Înșurubat trei rânduri. În al patrulea rând, foile trebuiau să fie dimensionate pentru a se potrivi. Acesta este locul în care ferăstrăul circular a fost la îndemână. Un minut - și foaia este tăiată. Instrument excelent. Tăiați lemnul și alte materiale pe baza acestuia rapid și precis. Până seara, instalarea OSB a fost finalizată.

scoateți argila rămasă din tavan

scoateți argila rămasă din tavan

scoateți argila rămasă din tavan

Reparați tavanul din camera de zi


A doua zi
Dacă tavanul este egal, atunci panourile din plastic pot fi montate direct pe plăcile OSB. Suntem în acest sens ghinionist. S-a scufundat puternic în mijlocul camerei. Pentru a elimina acest defect, a fost necesară montarea unui cadru din profile de aluminiu.

Dimineața, primul lucru pe care l-am făcut a fost marcajul: am tras o linie de pescuit și am marcat locul în care suspensiile erau fixate pe farfurii cu un marcaj pe el. Distanța dintre rânduri (pas) a fost de 0,5 metri. În rânduri a fost, de asemenea, egal cu 0,5 metri. Principalul lucru în această afacere este să plasați suspensiile în linie dreaptă. În caz contrar, ulterior vor exista probleme cu profilurile de înșurubare.

Înainte de montarea profilului, a fost necesar să se învingă zero la cel mai mic punct de scădere a tavanului (determinat vizual). Cu nivelul hidraulic, acest lucru se realizează simplu. Un capăt al tubului este aplicat în acest punct, celălalt - alternativ la fiecare dintre pereți. Când nivelul lichidului din dispozitiv este echilibrat, se fac marcaje pe pereți. Nimic complicat, dar concentrarea în acest stadiu este necesară, ca aerul.

Conform semnelor, am înșurubat ghidajele de profil pe doi pereți opuși, între care am tras linia de pescuit (sub fiecare rând de suspensii). Rezultatul a fost un plan plat. După aceea, capetele profilului principal au fost înșurubate. Linia de pescuit, care servește drept punct de referință clar, a exclus erorile. Până la sfârșitul zilei, cadrul a fost montat.

Reparați tavanul din camera de zi

fixați plăcile

fixați plăcile

fixați plăcile

profil de montare

profil de montare

profil de montare


Ziua a treia
Ei bine, s-a lucrat din greu. Acum trebuia să decoram camera cu plastic elegant. Fixarea este simplă. Am făcut-o astfel: am ajustat panourile din PVC la dimensiunea camerei, tăind excesul cu o râșniță (puteți folosi și un cuțit clerical), apoi le-am înșurubat secvențial la profiluri cu șuruburi autofiletante. Totul este. O singură opțiune: vârful de conectare al fiecărui nou panou este introdus strâns în șanțul anterior, fără goluri.

Reparația era aproape de finalizare. Șurubelnițele zâmbeau vesel într-un duet. Camera de zi a fost transformată literalmente în fața ochilor noștri. Curând plasticul a fost înșurubat.

Micile goluri între pereți și panouri erau acoperite cu scânduri. S-a dovedit frumos. Plăcile cu fuste au fost plantate pe lipici (cuie lichide). Pentru a-și atinge potrivirea perfectă în colțurile camerei, au folosit cutia mitrică. Acest dispozitiv simplu vă permite să tăiați piese de lucru în unghiuri diferite. Se taie cu un ferăstrău cu un dinte fin și fără cablaj. În general, în această zi am reușit să finalizăm acest proiect.

Reparați tavanul din camera de zi

Reparați tavanul din camera de zi


rezumat
Proprietarul a fost mulțumit de lucrări. Aproape că a izbucnit în lacrimi de fericire când i-am făcut reducere. Costurile de reparație s-au ridicat la 30 de mii de ruble (20 - material, 10 - taxa noastră). De asemenea, sistemul de canalizare a fost curățat în timp, scurgerea de gaze a fost eliminată, o parte a cablurilor electrice rupte de un strat de lut căzut a fost înlocuită. Într-un cuvânt - s-a despărțit de bunicul într-o manieră prietenoasă. Totul este.
Comentarii (2)
 1. Sasha
  #1 Sasha vizitatori 12 decembrie 2016 23:57
  0
  Profilul se numește nu aluminiu, ci zincat
 2. Vadim
  #2 Vadim vizitatori 24 decembrie 2017 20:59
  0
  Poate fi realizat într-o singură zi, printr-un tavan extensibil, pentru 15.000 de film din PVC, de o singură persoană și fără îmbinări. Dar pentru asta trebuie să poți întinde tavanul. Pot.

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat