DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » »Buzunare textile dintr-un dulap pentru grădiniță
Buzunarele textile sunt concepute pentru a stoca lucrurile copiilor într-un vestiar din grădiniță. Spațioase, elegante, cu aplicații unice, acestea devin din ce în ce mai populare și iubite în rândul copiilor și al părinților lor. Buzunarele sunt destul de simple din punct de vedere al performanței tehnice a produsului, astfel încât este foarte posibil să le faci acasă, având abilități minime în croitorie și cusut.

Pentru a le coase va trebui:
- material principal (de preferință dens, stabil dimensional, culoare - opțional),
- fire pentru cusut (în culoarea țesăturii),
- foarfece tăiate,
- bandă centimetru (riglă lungă),
- cretă sau săpun pentru tăiere,
- pâslă pentru aplicare (multicolore, poate fi de diferite densități),
- orice acțiune rapidă a adezivului transparent,
- mașină de cusut casnic;
- overlog,
- fier
- ac pentru cusut manual,
- butoane din plastic de diferite forme și culori,
- ace pentru fixarea pieselor.
Mărimea buzunarelor depinde direct de mărimea ușii dulapului în care vor fi atârnate. Cea mai comună dimensiune poate fi numită 30 * 75 cm. Pentru a coase buzunare cu o dimensiune nominală, este necesar să decupați partea principală cu 63 * 80 cm.

buzunare într-un vestiar pentru grădiniță


Dreptunghiul decupat al țesăturii trebuie cusut prin îndoirea secțiunilor sale longitudinale. Se recomandă realizarea unei cusături nu mai mult de 1 cm. Cantitățile de cusătură pot fi călcate (dacă materialul este subțire) sau călcat (dacă țesătura este suficient de densă).

buzunare într-un vestiar pentru grădiniță


Cusătura mijlocie cusută a bazei buzunarelor trebuie să fie poziționată astfel încât să fie amplasată exact în mijlocul părții laterale a acestora, adică în interior. După aceasta, unul dintre marginile inferioare ale buzunarelor trebuie să fie cusut în sus.

buzunare într-un vestiar pentru grădiniță


Baza pregătită trebuie rotită pe partea din față, îndreptați colțurile și fierul. Folosind o bandă de centimetri de la marginea de jos cusută în sus, ar trebui să amânați lungimea - 75 cm și să trasați o linie. Pe această marcă trebuie să călcați partea în direcția spre partea greșită. Secțiunea deschisă poate fi încă o dată înconjurată sau acoperită, pentru a nu se crăpa, și tivul la o distanță de cel puțin 2 cm de cot. Acesta va fi un cordon de fixare pentru filetarea bățului, care, la rândul său, datorită legăturilor, este suspendat într-un dulap.

buzunare într-un vestiar pentru grădiniță


După aceasta, 3 detalii ale buzunarelor trebuie sculptate, care vor fi cusute pe bază. În acest caz, buzunarele au o formă tridimensională (așa-numitele „buzunare-serviete”), deci într-o tăietură au o formă și o dimensiune specifică 31 * 38 cm (dreptunghi) cu colțurile tăiate la 4 cm în partea de jos. Marginea superioară a buzunarelor este turtită de 2 * 2 cm. Pentru comoditate, tivul poate fi călcat imediat.

buzunare într-un vestiar pentru grădiniță


Tivul călcat al buzunarului trebuie cusut pe o mașină de cusut. Apoi, trebuie să coaseți unghiurile de capăt. În acest caz, cusătura trebuie să fie de 1 cm. Golurile din cusături, precum și secțiunile exterioare ale buzunarului, ar trebui să fie măturate pentru a evita vărsarea.

buzunare într-un vestiar pentru grădiniță


Cu ajutorul unui fier, un buzunar viitor ar trebui să i se dea o formă tridimensională, și anume, să-și călcească părțile laterale și inferioare, în conformitate cu colțurile ascuțite. Ca o fixare suplimentară a formei buzunarului, puteți, de asemenea, așeza o linie de mașină de finisare la 2 mm de pliere de-a lungul acestei curbe.

buzunare într-un vestiar pentru grădiniță


Dacă doriți, buzunarele mai mici pot fi cusute pe detaliile buzunarelor, de exemplu, sub pieptene.

buzunare într-un vestiar pentru grădiniță


Buzunarele complet pregătite trebuie să fie cusute pe partea principală. Este important să nu uitați să coaseți fixări suplimentare în terasele buzunarelor. Acest lucru va preveni ruperea lor prematură în timpul funcționării produsului. Este mai convenabil să reglați buzunarele, după ce le așezați pe partea principală și prindeți ace.

buzunare într-un vestiar pentru grădiniță


Buzunarele complet finisate pot fi decorate cu o aplicație interesantă din pâslă și butoane din plastic. Tema și stilul de aplicare pot fi absolut orice și depind doar de imaginația și posibilitățile femeii de ac, precum și de dorințele copilului.
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat