DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» »Cum să curățați singur motorul mașinii
Motorul, la fel ca toate piesele auto, este supus contaminării. Curățați periodic exteriorul motorului pentru a preveni supraîncălzirea motorului. Puteți curăța exteriorul motorului cu ajutorul specialiștilor în spălarea mașinilor, dar puteți face acest lucru singur.
Deoarece suprafața motorului este contaminată de ulei și praf în timpul funcționării, acesta trebuie curățat periodic.

Cum curățați un motor auto


Pentru a curăța suprafața exterioară a motorului, trebuie utilizate produse cu destinație specială. Pentru muncă, se recomandă utilizarea unui instrument de pulverizare.

Cum curățați un motor auto


Etapele de curățare a motorului.
1. Mai întâi, aplicați un produs de curățare pe suprafața motorului. În acest caz, motorul nu trebuie să fie fierbinte. Temperatura motorului nu trebuie să depășească 30 °. Astfel de condiții contribuie la o mai bună curățare. Munca trebuie făcută cu atenție, astfel încât produsul să nu cadă pe față.

Cum curățați un motor auto


2. Este obligatoriu ca agentul de curățare să fie pulverizat în zonele greu accesibile ale motorului.

Cum curățați un motor auto


3. După ce produsul a fost aplicat pe suprafața motorului, așteptați puțin. Pentru o perioadă de 20 până la 30 de minute, agentul de curățare va „coroda” murdăria și va facilita procesul suplimentar de curățare.

Cum curățați un motor auto


4. În următoarea etapă de curățare, contaminarea trebuie spălată. Efectuarea acestei lucrări este mai convenabilă și mai eficientă cu o varietate de instrumente, cum ar fi pistolul de pulverizare și compresorul.

Cum curățați un motor auto


5. Pistolul de pulverizare este atașat de tubul compresorului. Apoi fixați arma într-o sticlă cu apă caldă curată.

Cum curățați un motor auto


6. Apoi, este necesar să porniți compresorul și să spălați murdăria de pe suprafața motorului sub presiune.

Cum curățați un motor auto


7. Dacă este necesar, repetați lucrarea.
8. În sfârșit, lăsați suprafața motorului să se usuce.

Cum curățați un motor auto


Curățați periodic motorul. O astfel de muncă va prelungi viața motorului mult timp.
Comentarii (10)
 1. Alexander
  #1 Alexander vizitatori 30 iulie 2016 01:35
  1
  Mă întreb cum „O astfel de muncă va prelungi viața motorului mult timp”. prelungiți durata de viață a motorului? De asemenea, adăugați probabilitatea ca cablarea să înceapă să se oxideze mai repede.
 2. Invitat Eugene
  #2 Invitat Eugene vizitatori 5 decembrie 2017 12:50
  5
  Bună după-amiaza, am citit cum să curăț motorul unei mașini. Am decis să scriu cum o fac, iar prietenii mei nu intră în detalii.Ințelesul general este să toarne combustibil diesel, să-mi dau ceva timp să mă spăl și apoi să îl spăl cu produse chimice de uz casnic (maree ariel, mâini blânde, adică eu personal curăț sau spăl orice după gustul meu Folosesc un detergent pentru spălarea vaselor) rezultatul este opinia mea că diluează murdăria motorului, este practic un amestec de ulei și praf și, ulterior, lasă o peliculă care împiedică coroziunea și substanțele chimice casnice să spele murdăria (dacă o curățați, curățați-o fără probleme la motor în 1900) vă rog să nu vă învinovățiți de vocabular
  1. Alexey
   #3 Alexey vizitatori 5 februarie 2018 19:37
   1
   Dacă permitem lăsarea filmului, atunci praful se va lipi de zece ori mai repede decât dacă s-ar lăsa absolut curat și fără grăsimi.
 3. Alexey
  #4 Alexey vizitatori 5 februarie 2018, 19:40
  1
  99% din mijloacele de spălare a motorului: utilizați pe un motor rece (combustibil ușor). Ie să zicem să mergem la garaj și să lăsăm motorul să se răcească. Vara, în funcție de temperatură, aceasta va dura până la câteva ore. Ie trebuie să petreci toată ziua în garaj pentru a spăla mașina în siguranță. Excelent!
  1. Constantin
   #5 Constantin vizitatori 18 martie 2018 17:22
   2
   Și dimineața să speli ce împiedică?
   1. Azazello
    #6 Azazello vizitatori 21 mai 2018 10:55 p.m.
    0
    Zbuciumul agitării, intervine.
 4. Invitat Vladimir
  #7 Invitat Vladimir vizitatori 22 mai 2018 21:19
  2
  Am spălat motorul într-un serviciu răcoros și ca urmare a ars generatorul. În creditul lor, au înlocuit generatorul gratuit, înțeleg vina mea. Prin urmare, nu totul este la fel de simplu ca cel scris aici. Generatorul trebuie să fie foarte atent protejat de pătrunderea nu numai a echipamentelor speciale, ci și a apei simple.
 5. Invitat Sergey
  #8 Invitat Sergey vizitatori 15 iulie 2018 09:38
  1
  Mai întâi. Baterie În al doilea rând, închideți electricianul. Chiar și atunci, începem să spălăm. Puteți utiliza combustibil diesel sau kerosen prin pistolul pulverizator.După 30 de minute, clătiți de preferință cu apă caldă. conectați bateria și plecați.
 6. Invitat Vladimir
  #9 Invitat Vladimir vizitatori 14 ianuarie 2019 09:13
  1
  Totul este corect, iar principalul lucru este „accesibil” ... pentru că toată lumea are un compresor și o pistolă de pulverizare în garaj ... Este mai ușor să dai 300-400 de ruble la chiuvetă, iar specialiștii o vor face pentru tine în jumătate de oră și foarte curate. Nu spuneți că este scump - pentru că spălăm motorul aproape o dată pe an ...
  1. Ghenadie
   #10 Ghenadie vizitatori 24 ianuarie 2019 16:17
   0
   De asemenea, trebuie să găsim o chiuvetă în care ar lua pentru a spăla motorul.

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat