DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » »Așezarea plăcilor pe pardoselile încălzite electric
Montarea podelei este una dintre etapele finale ale lucrărilor de reparații. În mod specific, nu există un cadru clar în care secvență să se desfășoare procesul de construcție, iar așezarea pardoselii va fi ultima etapă sau nu. Dar, cu toate acestea, acest moment este foarte important și responsabil, mai ales dacă faianța ceramică acționează ca o pardoseală. Merită să acordați o atenție deosebită dacă este așezat pe un podea încălzită electric, este necesar un specialist calificat pentru a efectua această lucrare.
Așezarea plăcilor pe încălzirea prin pardoseală electrică prin cablu include o serie de pași importanți:
1) În primul rând, este necesar să folosiți un adeziv special pentru gresie pentru o pardoseală caldă, care să reziste la temperaturi de cel puțin 50-60 grade. De când porniți elementul de încălzire pentru prima dată, temperatura de pe termostat este setată la maxim și poate fi de 40-50 de grade. Trebuie să fiți sigur că lipiciul va rezista.

element de încălzire

adeziv special pentru gresie


2) În al doilea rând, senzorul de podea de la termostat trebuie să fie în ondulare. Sub ondulație, sufocați pânza, care este lipit cu lipici, astfel încât nivelul cablului de încălzire este același peste tot.

element de încălzire

senzor ondulat

senzor ondulat

Puneți plăci pe cald electric

nivelul cablului de încălzire


3) În al treilea rând, dacă o rogojină de încălzire este folosită ca podea caldă, mulți experți recomandă strângerea prealabilă cu un strat subțire de adeziv pentru țiglă. Acest lucru se face astfel încât în ​​procesul de așezare a plăcilor să nu deterioreze accidental cablul de încălzire, în caz contrar întregul etaj va eșua complet. Și numai după uscarea completă, puteți trece la următoarea etapă de lucru.

strângeți cu un strat subțire

strângeți cu un strat subțire


4) Înainte de a începe să lucrați cu plăci, merită să calculați din ce loc să începeți. Dacă există o imagine, atunci trebuie să porniți de la ea (ar trebui să fie în partea centrală a camerei), dacă țiglă se mută dintr-o cameră în alta, atunci nu ar trebui să existe nicio tranziție și tăiere a plăcii în zona ușii. Se recomandă să se calculeze în așa fel încât să existe o cantitate cât mai mică și să se afle în locurile cele mai neconcordante.
5) Se aplică lipici cu un pieptene de 7-8 mm pe suprafața de lucru, precum și pe țiglă. Dacă este necesar, ștergeți mai întâi partea interioară cu o cârpă umedă pentru a îndepărta praful (în caz contrar, este posibil ca țiglă să se poată deplasa rapid din cauza lipsei de aderență adecvată). În același timp, trebuie să monitorizați întotdeauna nivelul podelei, îndepărtând lipiciul în exces dacă este necesar și să folosiți, de asemenea, cruci, care la rândul lor au dimensiuni diferite, pentru a menține aceeași distanță între dale.

aplicat pe suprafața de lucru

aplicat pe suprafața de lucru

aplicat pe suprafața de lucru

aplicat pe suprafața de lucru

aplicat pe suprafața de lucru

aplicat pe suprafața de lucru

aplicat pe suprafața de lucru


6) După ce lipiciul s-a uscat, puteți începe să închideți cusăturile. Pentru aceasta, se folosesc chituri speciale de diferite scheme de culori. Dacă această sală de producție și frumusețe nu este atât de importantă sau există o limitare a finanțelor, puteți utiliza același clei de gresie ca un chit. Toate cusăturile sunt curățate anterior de praf cu un cuțit, dacă este necesar, este folosit un aspirator industrial. Adezivul se aplică cu ajutorul unei spatule speciale flexibile (din cauciuc). După 10-20 de minute (în funcție de temperatura aerului din cameră), toate excesele se șterg cu un burete umed (cârpă). După aceea, mersul pe dale este interzis până când rosturile se usucă complet, cel puțin câteva ore.

cusături încorporate

cusături încorporate

cusături încorporate

cusături încorporate

încorporarea cusături

încorporarea cusături

încorporarea cusături

încorporarea cusături

șters cu un burete umed

șters cu un burete umed


Un alt punct important este că încălzirea în pardoseală nu ar trebui să fie pornită niciodată până când adezivul pentru plăci nu s-a uscat complet. Dacă la așezarea plăcilor, șapa brută era complet uscată, atunci sistemul de încălzire în pardoseală poate fi pus în funcțiune nu mai devreme decât după 14-16 zile.Dacă înainte de aceasta, șapa a fost izolată și turnată, atunci perioada de uscare este crescută la o lună. Când porniți podeaua caldă mai devreme decât ora specificată, în majoritatea cazurilor, țiglă se poate îndepărta de la bază.

Puneți plăci pe cald electric
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat