DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» »De la webcam ... detector? ... DPS?

Calitatea și cantitatea bancnotelor falsificate este în creștere și devine din ce în ce mai dificil să recunoști vizual falsul sau să folosești un detector de ultraviolete. Băncile și magazinele mari au trecut deja pe deplin la verificarea bancnotelor cu detectoare IR. Pentru magazinele mici, această cale este în primul rând destul de costisitoare (cel puțin 7.000 de ruble), iar în al doilea rând, de exemplu, nu avem unde să punem detectorul fizic.
Ei bine, hai să începem. Mai întâi ai nevoie de o cameră web în sine.


Am cumpărat-o pe cea mai simplă, cu o rezoluție de aproximativ 640x480, nu contează, orice alt lucru va face.

Trebuie să scoatem filtrul infraroșu (filtru IR) din acesta, astfel încât camera noastră să poată vedea lumina infraroșie.

Aceste filtre sunt în aproape fiecare cameră.

Luăm camera, în partea de sus va fi o mică crestătură - o prindem cu ceva ascuțit și îndepărtăm coaja de sus. De asemenea, ne va elibera accesul la alte zăbrele care țin cele două jumătăți ale camerei.


Pe partea laterală a aparatului foto există un mic dop de cauciuc - trebuie ridicat cu un obiect ascuțit (medicii stomatologi știu ce vreau să spun :-))


Acolo, în adâncuri, chinezii cu ochi îngust au ascuns un șurub mic - îl oprim cu o șurubelniță Phillips. Se întoarce cu dificultate, în mare parte pentru că cineva nu era prea lene să facă o mină întreagă și să ascundă acest șurub minuscul acolo.


După ce deșurubați acest șurub, camera poate fi deschisă pentru experimente suplimentare.

Acum, cu atenție și fără a aplica o forță fizică excesivă, introducem ceva ascuțit în canelură și deschidem cele două jumătăți ale camerei. Șanțul va fi în partea de sus a camerei:


Vă reamintesc că, după toate experimentele noastre, camera va rămâne în viață și va continua să funcționeze cu succes. Deschizându-l, puteți să-l porniți și să vedeți - totul ar trebui să funcționeze bine.


Da, în interior sunt puține fire, un LED cascador și o matrice de penny. În figură, camera este parțial dezasamblată și pornită, funcționează bine.

Abordăm ușor capul negru cu ajutorul opticii camerei - acesta trebuie îndepărtat cu grijă împreună cu placa din canelura în care se rotește. Nu este necesar să scoateți complet, ci doar din caneluri.


Asta e, acum deșurubăm capul optic până când acesta cade de pe bord. După aceea, privind camera, ar trebui să vedeți matricea.


Este foarte indicat să nu-l atingeți cu nimic și, în general, să lăsați camera deoparte, astfel încât nimic să nu ajungă pe matrice.

Există un punct subtil. Cert este că un filtru IR este introdus în interiorul capului cu optică și se depune o margelă subțire deasupra, care trebuie îndepărtată. Acest lucru trebuie făcut decisiv, fără a uita că filtrul IR este din sticlă și poate fi ușor rupt. Figura prezintă trei săgeți îndreptate către secțiunile conductelor de plastic pe care trebuie să le tăiați cu atenție


După aceea, veți auzi imediat scârțâitul paharului - asta înseamnă că fixați vârful de pe filtrul IR. Suntem aproape acolo, acum trebuie să ne reducem eforturile și să scoatem cu atenție filtrul IR din brațele sale de plastic.


După ce am eliminat filtrul IR, colectăm totul înapoi. Pornim camera și privim - totul ar trebui să funcționeze, dar imaginea va fi oarecum cu culori puțin ciudate. Acest lucru este normal. Iată natura infraroșie:


În general, sensibilitatea camerei brusc se va ridica și lumina sa strălucitoare va orbi, dar pentru asta în întuneric va fi și mai sensibil decât ochii!

Totul este gata!

Acum ne îndreptăm către bancnotă.

Asa arata pe ecran.

100 de ruble


1000 de ruble (mai puțin de 100 de ruble, dar totul este clar)


total:
(click pentru marire)


Notificare importantă: Camera este foarte afectată de iluminare - dacă sunt doar tuburi de lumină „de zi”, imaginea nu va fi foarte contrastantă (vezi foto) - lumină rece, mult albastru și puțin infraroșu. O imagine mult mai bună atunci când este aprinsă cu becuri incandescente convenționale. (Imaginea perfectă este obținută atunci când banii sunt aprinși cu o flacără mai ușoară! :)


Acum vom face din camera foto așa-numitul dispozitiv de viziune de noapte.
Cel mai important este că, după demontarea filtrului IR, camera web sensibilă ar trebui să crească semnificativ, ceea ce este foarte util atunci când filmați în condiții de lumină scăzută. Mai multă lumină - „zgomot” mai ridicat al imaginii, adică calitatea imaginii este mai bună. Deci, o imagine bună alb-negru este mai bună decât o culoare foarte zgomotoasă.


Sensibilitatea deosebită și capacitatea de a vedea în întuneric sunt foarte utile dacă trebuie să faceți o cameră de securitate mică.

Trebuie să facem iluminare IR pentru aparatul foto, astfel încât să poată vedea în întuneric complet. Am luat câteva diode IR, și anume, le-am eliminat de pe telecomanda veche de pe înregistratorul video. Le-am conectat în serie plus printr-un rezistor de 100 ohmi. și le-a alimentat de la același aparat foto. pe usb este furnizat 5 volți.

 

Iată ce s-a întâmplat. Înfricoșător, este pentru că fără un caz.


cu diode incluse:


În fotografie, aparatul foto își face poze și, prin urmare, lumina diodelor IR este clar vizibilă, lumina acestor diode nu este vizibilă pentru ochiul uman simplu!

Se vede în întuneric complet la o distanță de 3 metri. Desigur, 2 diode nu sunt suficiente, aveți nevoie de cel puțin 6, dar nu am mai avut.

Când utilizați aproximativ 10 - 15 diode, camera va putea vedea 15 metri.

Klava mea este în întuneric complet.

În general, în lumina infraroșie, unele obiecte devin neobișnuite: un tricou cu dungi devine alb, unele lucruri sunt transparente, de exemplu, cum ar fi Coca-Cola din imagine:


Este transparent ca apa. Acest lucru se datorează faptului că lumina infraroșie trece prin unele obiecte, dar lumina vizibilă nu. Ei bine, am vorbit deja despre banii de hârtie în infraroșu. . .

Pe scurt, dacă aveți imaginație și ingeniozitate dintr-o cameră web, puteți face o mulțime de lucruri. În general, este util să aveți în vedere acest lucru - nu știți niciodată ce probleme de inginerie trebuie rezolvate ...


Comentarii (10)
 1. bunic
  #1 bunic vizitatori 19 noiembrie 2010 21:52
  0
  Multumesc! A fost foarte interesant! Apropo, camera din telefonul meu inteligentă vede perfect telecomanda de la televizor - o ocazie de a mă gândi la iluminarea IR în loc de bliț. biggrin
 2. IvanGovnov
  #2 IvanGovnov vizitatori 30 ianuarie 2011 10:25 PM
  0
  camera de pe orice telefon vede lumina diodelor IR. Am verificat 17 diferite, atât pentru modele, cât și pentru companii. biggrin
 3. All98
  #3 All98 vizitatori 16 mai 2012 19:24
  0
  Mulțumesc, camera este cu adevărat eficientă! Apropo, dacă luați un plic și o foaie de hârtie cu textul imprimat pe ea și așezați această foaie într-un plic și priviți plicul printr-o cameră IR, puteți citi același text prin pereții plicului.
 4. V.A.L.E.K.
  #4 V.A.L.E.K. vizitatori 12 decembrie 2012 14:01
  0
  multumesc foarte mega misto
 5. bartonass
  #5 bartonass vizitatori 23 iulie 2013 13:39
  0
  Avem nevoie de aforisme înaripate.
  Trebuie să scriu o lucrare pe tema aforismelor. Iată multe lucruri vechi scrise:

  Și cine știe încă, scrie în acest thread.
  Multumesc anticipat!
 6. bartonass
  #6 bartonass vizitatori 30 iulie 2013 10:25 PM
  1
  Am mers la o binemeritată odihnă. Acum nu știu ce să fac în timpul meu liber?
  Poate cineva va sfătui ce să facă cu tine însuți.
  Eu însumi am tendința de a infiltra
  084; la au pair.
  Acum stau, studiez subiecte precum:
 7. Alexey
  #7 Alexey vizitatori 23 noiembrie 2013 07:59
  0
  Am făcut-o pe vârful tău, totul a funcționat, am folosit LED-urile fără rezistență și, în consecință, au ars, nu am disperat. LED-urile IR au costat 10 ruble, așa că am cumpărat 6 bucăți simultan, au fost necesare 4 pentru USB, iluminatul a fost așa. toate aceleași diode. Conform memoriei vechi, m-am dus la unitatea militară și am scos farul din rezervor, lumina este imensă acolo)))) Cert este că rezervoarele folosesc faruri cu un filtru IR FG-25, se pare că sunt numite strălucire ca farurile dintr-o mașină din minusuri, am putut doar să notez că pentru iluminat, aveți nevoie de un curent de 24V, dar dacă doriți, puteți pur și simplu schimba becul la o tensiune mai mică, deoarece becul din aceste faruri este obișnuit, nu este dificil de găsit
 8. Reizak
  #8 Reizak vizitatori 14 februarie 2014 02:20
  0
  Doar nu am cuvinte și, cel mai important, totul este atât de simplu noroc în jucăriile tale
 9. Vlad
  #9 Vlad vizitatori 7 februarie 2016 04:50
  0
  Nu a funcționat, nu fartanulo. În camera mea web, obiectivul însuși s-a dovedit a fi un filtru IR. Nu am niciun alt obiectiv similar, așa că am distrus inutil camera web (deși s-a observat că acum se simte foarte infraroșu de la telecomandă). Poate o să cumpăr alta, din moment ce este așa, din moment ce sunt ieftine. După cum am înțeles, este necesar ca obiectivul webcam să nu aibă o culoare oglindă roșu rubin?
 10. LoS
  #10 LoS vizitatori 30 iulie 2016 8:25 p.m.
  0
  [b] Vlad [/ b],
  Ne pare rău, dar principalul lucru este că creierul este normal și mâinile. Pare să fie. Fără delict. Încearcă și nu dispera!

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat