DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » » »Scaun captusit cu ziare
Un hobby foarte popular - țesutul din tuburile de ziare - vă permite să realizați nu doar coșuri decorative, ci și lucruri destul de practice. De exemplu, o otomană pentru un copil: pe ea fiul meu stă cu plăcere în timp ce privește desene animate. Ideea nu este a mea, spionată pe întinderile Runetului, performanța este simplă, chiar și un maestru novic care țesea din tuburile de ziar se poate descurca. Baza otomanului este cartonul simplu. Mi-a luat jumătate de cutie de la frigider, dar puteți lua orice cutii de dimensiunea potrivită.

Veți avea nevoie de:
• Carton.
• Foarfece.
• Cuțit clerical.
• Banda adezivă.
• Adeziv PVA.
• Tuburi de ziare.
• Cernere sau vopsire (tuburi de vopsea).
• Acrilic sau orice alt lac.
• Șervețel, primer alb (vopsea) - opțional.
• Formă rotundă.
• Câini de haine.
• Awl.
• Creion sau creion.

Luăm carton, tăiem bucăți de înălțimea dorită. Am măsurat înălțimea nivelului genunchiului copilului, dar se poate face mai jos, unii copii le place să stea pe scaune joase. Lungimea pieselor nu este importantă.

scaun captusit


Începem să răsucim cartonul, fixându-l cu bandă ductă după cum este necesar, pentru a nu se întoarce mai târziu.

scaun captusit


Treptat, baza devine mai groasă și mai stabilă.

scaun captusit

scaun captusit

scaun captusit


Când stabilitatea este suficientă, puteți tăia fundul. Luăm ceva potrivit ca mărime (tigaie, de exemplu), obiectul ar trebui să fie puțin mai mare decât baza, folosită ca formă.

scaun captusit


Veți avea nevoie de cel puțin două cercuri de carton, unul pentru capac, al doilea pentru partea de jos. Dacă doriți să le faceți duble pentru o mai mare rezistență, atunci tăiați patru bucăți.

scaun captusit


Partea de jos este acoperită cu pata imediat, tuburile sunt de asemenea vopsite în avans și nu după țesut. Acum trebuie să marcați locurile pentru rafturi cu un awl. Mă retrag puțin din margine, între rafturi distanța este de 3 cm.

scaun captusit


Fac găuri cu un awl la intervale egale (aproximativ) de-a lungul întregii circumferințe. Nu am încercat să obțin o precizie cosmică, principalul lucru a fost că produsul nu trebuie să cadă pe părți.

scaun captusit


Introduc capetele rafturilor tuburilor de ziar. Le fixez cu clei și cepuri de haine, apoi las la uscat cel puțin o oră. Am făcut rafturile lungi, astfel încât să fie puțin mai mari decât otomanul. Nu sunt foarte multe vase, așa că munca s-a încetinit, a trebuit să aștept până la uscarea rafturilor înainte de a instala altele noi.

scaun captusit

scaun captusit

scaun captusit

scaun captusit

scaun captusit


Cozile pot fi acoperite lipind o cârpă deasupra sau o bucată de carton de aceeași dimensiune. Din moment ce rafturile sunt lungi, le-am prins cu banda obișnuită de elastic pentru lenjerie, pentru a nu se dezlega. După câteva rânduri, nevoia de fixare dispare, suporturile susțin tuburile.

scaun captusit


Tesutul este cel mai des intalnit, principala intrebare aici nu este complexitatea, ci intervalul de timp care va fi petrecut pe tuburi (la urma urmei, rasuciti-le, apoi vopsiti, uscați).

scaun captusit


Când tubulele ating nivelul bazei în înălțime, este timpul să închei țesutul. Dar înainte de asta, scot baza pentru a acoperi interiorul produsului cu lac. Folosesc acrilic, dar puteți folosi obișnuit dacă îi puteți tolera mirosul.

scaun captusit


Umplerea capetelor: am tăiat excesul, l-am îndoi peste bază, l-am acoperit cu lipici PVA deasupra.

scaun captusit


Cartonul, care va servi ca un capac, acoperit cu vopsea albă, a lipit fragmente de șervețele. Această etapă poate fi sărită: partea de sus poate fi lipită cu tapet, pânză.

scaun captusit


Apoi aceeași procedură ca și în partea de jos: faceți găuri, îndepărtați tuburile, fixați baza cu lipici.

scaun captusit

scaun captusit


Mai întâi țesut drept, apoi ridicat rafturile, înălțimea părții este arbitrară.

scaun captusit

scaun captusitAsta e tot, acoperim produsul din tuburi de ziar cu lac acrilic, acesta este un stadiu obligatoriu care dă putere și strălucire.

scaun captusit

scaun captusit

scaun captusit
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat