DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» » »Plafonul gips-carton
În zilele noastre este dificil să găsești o persoană care să vorbească cu entuziasm despre reparația viitoare. Perspectiva lucrărilor de reparații în apartament confuză chiar și cei care sunt direct legați de industria construcțiilor. Ce putem spune despre proprietarii obișnuiți de case! Cu toate acestea, merită să reamintim vechiul proverb rus: „Ochii se tem, dar mâinile se descurcă”. Acest articol vă va spune cum este mai ușor să faceți singuri construcția unui tavan suspendat din ipsos din ipsos. La prima vedere, sarcina pare aproape imposibilă. Dar, datorită recomandărilor specialiștilor, veți putea nu numai să faceți față sarcinii, ci și să dobândiți abilități valoroase pentru desfășurarea unor lucrări similare în alte camere ale apartamentului. Așa că hai să începem.
Plafonul va fi reparat într-o cameră obișnuită standard de 20 de metri pătrați. m. De la construcția casei, nu s-au efectuat reparații, cu excepția spălării obișnuite a teiului, pe suprafața tavanului. Cei care au decis pentru prima dată producția independentă a construcției de gips-carton, experților nu li se recomandă să înceapă cu forme complexe. Prin urmare, haideți să construim un plafon simplu de gips-carton la un nivel. Pentru a face mai convenabil să efectuați lucrări de reparație seara, nu este recomandat să scoateți corpul de iluminat din tavan - în cazul nostru, un candelabru, atât timp cât este posibil.
Înainte de a începe lucrările de reparații, trebuie să vă asigurați că apartamentul are toate echipamentele și materialele de construcție necesare, și anume:

1. pocnit;
2. o șurubelniță (burghiu);
3. cutit de construcție;
4. foarfece pentru metal;
5. spatula;
6. nivel lung;
7. nivel laser;
8. ruletă;
9. foi de gips-carton;
10. suspensii drepte;
11. profile metalice;
12. conectori cu un singur nivel;
13. suruburi;
14. materiale auxiliare (grund, chit, bandă de serpentină și șmirghel cu granulație fină).


Pasul unu - marcare.
Rețineți că această etapă este foarte importantă, deoarece calitatea plafonului finisat va depinde de corectitudinea și acuratețea liniilor. Este necesar să tratați această lucrare în mod foarte responsabil.
Folosind un nivel laser, schițăm o linie pentru profilul inițial la o distanță de 10-20 cm de tavan. Înălțimea marcajului, desigur, depinde de înălțimea încăperii care trebuie reparată. În plus, este luată în considerare necesitatea ascunderii comunicațiilor sau a cablurilor în spatele structurii plafonului. Trebuie amintit că spațiul dintre tavan nu trebuie să fie mai mic de 5 cm.
Cu un creion, desenați o linie pe peretele din jurul perimetrului camerei. Marcăm pe tavan pentru instalarea ulterioară a suspensiilor directe. Pentru a determina distanța exactă, trebuie luată în considerare dimensiunea foii de gips-carton. Foile de material vor fi așezate de-a lungul camerei, prin urmare, profilele trebuie instalate în aceeași direcție, având în vedere lățimea gipsului. Cea mai ușoară modalitate va fi să așezi profilele, în retragere de 60 cm. Luați o riglă cu un creion și trasați o linie de-a lungul semnelor.

Al doilea pas este instalarea cadrului.
Fixăm profilul inițial de-a lungul marcajului cu dibluri la o distanță de 40-60 cm. Pentru aceasta, este necesar să găuriți găurile profilului metalic printr-o distanță predeterminată. Apoi, aplicându-l pe perete, utilizați pumnul pentru a face găuri de fixare în locurile potrivite și a fixa profilul cu dibluri și șuruburi.Dacă încăperea este suficient de mare, iar un profil nu este suficient, va trebui să mărești încă unul folosind un dispozitiv de fixare special.
Instalăm suspensii directe pe șuruburile autofiletante. Acest procedeu este destul de simplu: suspensiile sunt atașate direct de tavan în funcție de marcajul la o distanță de 40-50 cm. După aceasta, șinele sunt agățate de ele, care trebuie fixate cu șuruburi autofiletante.
La o distanță de 50-60 cm perpendicular pe liniile longitudinale, stabilim ghiduri transversale. Articulațiile sunt întărite cu ajutorul „crabilor”.

montare cadru

montare cadru


Dacă este necesar să oferiți structurii o rezistență suplimentară, puteți repara profilele prin instalarea de suspensii suplimentare în acele locuri unde este necesar. Continuăm să lucrăm până când proiectarea va lua următoarea formă.

montare cadru


Pasul trei - Fișe de gips-carton de fixare.
Înainte de punerea în aplicare a acestei etape de lucru, este necesar să se efectueze cabluri electrice, toate comunicațiile și ventilația necesare. Găurile pentru conectarea corpurilor de iluminat pot fi tăiate înainte de instalare sau lăsate până la finalizarea procesului.
Instalarea panourilor se realizează cel mai convenabil de către trei: în timp ce doi muncitori țin foaia, al treilea este angajat la înșurubarea acesteia. Se recomandă bretele speciale. Cel mai convenabil este să fixați panourile de gips-carton cu șurubelniță și șuruburi autofiletante.
Din cauza denivelărilor pereților și colțurilor, pot apărea dificultăți în timpul fixării foilor de gips-carton. Se recomandă alinierea prealabilă a îmbinărilor cu peretele sau colțul - în timp ce foaia se va întinde mai uniform. Pentru o mai bună impermeabilizare, ar trebui să o pre-tratați cu un grund special. Fișele trebuie să fie eșalonate, îndepărtându-se de perete cu 2 mm. Acest spațiu liber este necesar pentru ca materialul să „respire” și să nu se deformeze atunci când temperatura scade.
Trebuie menționat că distanța de la marginea foii la orificiul de montaj trebuie să fie de aproximativ 1,5-2,0 cm. Între șuruburi trebuie respectată o distanță de 10-15 cm. Elementul de fixare trebuie să intre în tabla de gips-carton, astfel încât capul său să fie adâncit la o adâncime de 0 5 mm.

fixarea plăcilor de gips-carton


Al patrulea pas - repararea cusăturilor.
După fixarea tuturor foilor, le mușcați. Neuniformitatea între foi trebuie să fie etanșată cu o bandă de serpentină și chit. Pentru umplerea îmbinărilor pe o construcție de gips-carton, este foarte potrivit un chit de pornire, care se usucă rapid. După aceea, neregulile sunt amorsate din nou.

reparații comune


Pasul cinci - Putty de finisare.
În primul rând, chipul capetelor șuruburilor trebuie reparat. Se recomandă utilizarea unei spatule înguste (7 cm), datorită căreia toate fisurile și neregulile formate în timpul funcționării vor fi reparate. După ce am finalizat acest proces, efectuăm punerea la punct. Acest lucru va necesita o spatulă largă. Soluția se aplică pe întreaga zonă de gips-carton. Stratul de chit nu trebuie să depășească 2 mm.
După finalizarea lucrărilor, suprafața tavanului trebuie tratată cu o plasă plină de emisiune. Pentru a repara, puteți utiliza dispozitive speciale. Este posibil ca pentru a finaliza finisajul să fie nevoie de un alt strat de chit. Uscarea sa finală nu are loc mai devreme decât într-o zi. După aceasta, suprafața tavanului trebuie tratată din nou cu șmirghel.

finisare chit

Plafonul gips-carton


După cum puteți vedea, nu există nimic supranatural în procesul de creare a unui plafon de gips-carton. Această lucrare este în puterea oricărui proprietar de apartament care dorește să facă economii la reparații și nu se teme să învețe ceva nou. Iar apariția tehnologiilor avansate și a materialelor moderne de finisare ne permite să simplificăm procesul și să îmbunătățim calitatea decorațiunilor. Creează-ți mintea, studiază, încearcă. Și cu siguranță vei reuși!
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat