DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» »Locuri de transport
Puteți trage scaunele auto nu numai într-un salon specializat, ci și cu propriile mâini. În acest fel, puteți actualiza scaunele strunse, precum și oferi interiorului un stil unic și original. De ce ai nevoie pentru a trage singur scaunele? Nu este necesar să aveți o educație de cusut! Destul de dorință, răbdare și mașină de cusut. Munca nu este foarte dificilă, ci mai degrabă greață. Prin urmare, dacă sunteți gata, vă propun să începeți!

01. MATERIALE. De ce avem nevoie și de cât?
Salonul nostru va fi combinat în două culori - negru și bej. Desigur, puteți alege orice alte culori pe gustul dumneavoastră. Pentru părțile centrale ale scaunelor, am ales piele ecologică perforată bej (2,5 m). Pentru partea din spate și a buzunarelor - bej fără perforație (1,5m). Și pentru toate celelalte detalii - adjunct din piele neagră (3,5 m). Alegeți materiale speciale pentru automobile. Este proiectat pentru diferențe mari de temperatură și este rezistent la decolorare. Depozitul obișnuit de piele pentru mobilier nu este potrivit, deoarece este proiectat pentru condiții confortabile în apartamente. Mai aveți nevoie de un cauciuc de spumă subțire - 0,5 cm grosime, care va trebui să lipici toate detaliile pielii. Am deja duplicat material negru. Dar pentru bej a fost nevoie de 3 foi de cauciuc spumant. Ai nevoie de lipici, mobilier special. De obicei este roz. Poate fi achiziționat de la magazine specializate.

transportați-vă scaunul auto


02. Accesorii de cusut.
• Cumpărați ace speciale pentru piele nr 90 sau 100.
• De asemenea, vor fi necesare fire pentru cusut piele (cele obișnuite nu vor funcționa, pur și simplu nu vor rezista la sarcină). Căutați firele marcate Extra Strong sau pentru industria încălțămintei. Va dura cel puțin trei bobine de 200 de metri.
• 3-5 metri adeziv netesut - în funcție de cantitatea de cauciuc spumant și material perforat.
• Ulei de motor.

transportați-vă scaunul auto


03. Pregătirea materialului
Tot cauciucul cu spumă este lipit cu un material nețesut folosind un fier. Acest lucru este necesar pentru ca în timpul funcționării spuma să nu se sfărâme. De asemenea, țesătura nețesută facilitează alunecarea cauciucului din spumă sub picior în timpul coasei.

transportați-vă scaunul auto


04. Noțiuni de bază
Scoateți întreaga garnitură de pe scaune (scaunele au fost îndepărtate de pe mașină).

transportați-vă scaunul auto


05. Marcarea
Acum, privind coperta, totul ni se pare clar. Dar atunci când îl tăiem în părți, ne putem confunda cu ușurință din ce parte provine. Prin urmare, luăm un marker și numerotăm fiecare element al copertei. Pentru comoditate, am desenat pe o foaie separată o diagramă a fiecărui scaun și spate și am numerotat și detaliile. Astfel, va fi imposibil să vă confundați.

transportați-vă scaunul auto


06. Ace de tricotat
Din partea greșită, puteți găsi astfel de "buzunare" cu ace de tricotat. Aceste fire sunt utile pentru noi copertine. Scoate-le și puse deoparte deocamdată. Asigurați-vă că vă amintiți locurile de cusut ale acestor ace de tricotat și marcați acest lucru pe foaia de hârtie.

transportați-vă scaunul auto


07. Pregătirea tiparelor
Decuplați capacele. Am tăiat toate cotele. Iată ce s-a întâmplat în cele din urmă - tiparele pentru noi copertine.

transportați-vă scaunul auto

transportați-vă scaunul auto

transportați-vă scaunul auto


08. Taiere
Fiecare detaliu este transferat către adjunctul pielii. Pentru a nu confunda nimic și a nu obține piese într-un aranjament oglindă, le aplicăm pe partea greșită a materialului cu partea greșită în sus. După cum se arată în fotografie.

transportați-vă scaunul auto


09. Indemnizații de seamă
Adăugați din toate părțile (dacă este necesar) cote pentru cusături egale cu 1 cm. Nu uitați să numerotați toate detaliile.

transportați-vă scaunul auto

transportați-vă scaunul auto

transportați-vă scaunul auto


10. Tăiați

transportați-vă scaunul auto


11. Obținem un set de piese noi pentru huse
În acest caz, acesta este scaunul din spate. În același mod, realizăm atât spătarul, cât și ambele scaune din față.

transportați-vă scaunul auto


12. Adeziv
După cum am menționat anterior, piesele din zama din piele trebuie lipite cu spumă. Am nevoie să lucrez doar cu bej. Deputatul din piele neagră este deja pregătit pentru cusut. În mod ideal, trebuie să lipici cu un pistol pulverizat. Dar acasă acest lucru nu este întotdeauna posibil, așa că aplicăm lipici cu o perie sau o spatula de cauciuc.Exersați să vă tăiați materialul în funcție de dvs. Vă rugăm să rețineți că lipim cauciucul cu spumă pe pielea de pe partea care nu este țesută.

transportați-vă scaunul auto

transportați-vă scaunul auto


13. Problema posibilă
Am o problemă cu pielea ecologică perforată. Când încercați să lipiți astfel de părți pe spumă, lipiciul a scurs prin găuri. Soluția a fost găsită după cum urmează - mai întâi lipici materialul din interior cu material nețesut, apoi lipici cauciucul cu spumă. Adică am obținut un astfel de sandwich - piele ecologică + nețesută + spumă + nețesută.

14. Începând să coase
Când părțile lipite s-au uscat, tăiați și continuați cu cusutul. Începem cu părțile centrale ale scaunelor (sau spate). Aplicăm marcaj pentru cusături decorative.

15. Ace de tricotat
Din partea greșită punem ace și marcăm unde trebuie să fie (exact în același loc ca pe copertele vechi).

16. Pentru a coase pe ace de tricotat, tăiem fâșii egale cu lungimea sârmei din orice țesătură. Îndoiți-l pe jumătate și coaseți partea greșită a părții corespunzătoare.

transportați-vă scaunul auto


17. Cusem cusături decorative pe o mașină de cusut, după care au lubrifiat anterior partea din față cu ulei. Acest lucru este necesar pentru ca piciorul mașinii să se deplaseze mai ușor prin material.

18. Asamblarea pieselor
Acum că toate părțile sunt gata, continuați la asamblare. Coase toate elementele capacului într-unul. Aici avem nevoie doar de schema noastră de hârtie.

transportați-vă scaunul auto


19. Coaseți pe rând toate detaliile.

transportați-vă scaunul auto


20. Spălătorii de haine
Astfel de haine de birou pot fi foarte utile în muncă. Conectăm piesele cu ele pentru a macina fără probleme pe mașina de scris. Nu folosiți ace sau basting, ca de exemplu găurile inutile vor rămâne pe material.

transportați-vă scaunul auto


21. După ce piesele au fost prelucrate, tăiați cauciucul cu spumă din cantitățile de cusătură.

transportați-vă scaunul auto


22. Coase
Întoarceți capacul pe partea din față și așezați cusături decorative. Din nou, pentru o alunecare mai bună, ștergeți suprafețele din față și din spate cu ulei de motor.

transportați-vă scaunul auto


23. Aici, în această secvență, măcinat detaliile. Primele elemente stânga și dreapta într-unul singur.

transportați-vă scaunul auto


24. Acum macinați părțile stânga și dreapta împreună. Procesăm secțiunile inferioare și superioare, filetăm cablurile și ace de tricotat care erau în carcasa veche.

transportați-vă scaunul auto


25. Vedere a capacului din partea greșită. Rămâne să bateți toate acele de tricotat în loc.

transportați-vă scaunul auto


26. Continuă
Coasem capacele rămase - pe scaunele din față, tetierele și spătarul în același mod. Peste tot - dezlevați pielea veche, tăiați părți noi etc. Am decis să schimb câteva detalii. De exemplu, coaseți buzunarele în spatele scaunelor din față. Prin urmare, am tăiat o parte întreagă în mai multe elemente.

27. Rezultat

transportați-vă scaunul auto

transportați-vă scaunul auto


După ce am lucrat cu toate capacele pe care le avem, obținem o nouă garnitură pentru scaunele auto. Tragem totul în loc și ne bucurăm de munca depusă. În salonul foto „înainte” și „după”.
Comentarii (5)
 1. Eugene
  #1 Eugene vizitatori 19 aprilie 2017 10:05
  0
  Mulțumesc pentru chestii. Care este costul materialului și timpul petrecut în muncă? Și încă o întrebare - Când au lipit spuma pe ea și au presat-o cât timp s-a uscat în ce condiții s-a uscat? Există recomandări separate pentru transportul scaunelor încălzite?
 2. Angelinka
  #2 Angelinka vizitatori 7 august 2017 12:30
  1
  Este plăcut să urmărești munca stăpânului. El însuși, fără abilități, trebuie să bâlbâie, o mulțime de muncă dureroasă. La prima vedere, pare un proces imposibil. Este nevoie de mult timp.
 3. fericire
  #3 fericire vizitatori 22 august 2017 13:14
  0
  Arată ca într-o mașină de curse sau o mașină de clasă de afaceri! Va fi necesar să-și încurce soția cu tipare sau, într-adevăr, este timpul să schimbi copertile.
 4. Eugene
  #4 Eugene vizitatori 22 octombrie 2017 01:06 AM
  2
  Spune-mi ce mașină de cusut trebuie să folosești, este potrivit?
  1. Alexx
   #5 Alexx vizitatori 3 noiembrie 2017 16:51 p.m.
   1
   În principiu, orice mașină normală ar trebui să facă față cu piele de piele ecologică.
   Dar pielea autentică va provoca mai multe probleme, este mai groasă, este mai dificil de rupt și pot apărea cusături.
   Dintre mașinile vechi, Singer a fost considerat întotdeauna un monstru - chiar cusă prelate în mai multe straturi (dar nu există decât o linie dreaptă), însă Veritas nu a strălucit niciodată cu astfel de caracteristici, dar puteți broda și aveți linii cretate pe ea.

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat