DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » » »Pictura gorodets a unei brățări din lemn
Brățările din lemn vopsite sunt una dintre cele mai neobișnuite și frumoase bijuterii. Cel mai adesea atrag atenția cu o execuție non-standard. Astăzi, astfel de brățări sunt la înălțimea modei și sunt un lucru binevenit pentru aproape orice fată sau femeie. Desigur, puteți cumpăra un produs deja terminat, pictat într-un stil anume. Cu toate acestea, este mult mai plăcut să pictați singur o astfel de brățară - acest lucru va reflecta complet ideea autorului și va crea un lucru cu adevărat unic. În această clasă de master, se propune să picteze o brățară din lemn folosind tehnica picturii Gorodets.

Ce este necesar pentru acest lucru:
1) Adeziv PVA sau gelatină pentru un primer.
2) Șmirghel cu granulație fină.
3) Vopsele acrilice.
4) Gouache sau tempera.
5) Perii: „veverița” rotundă nr. 1, nr. 4 sau nr. 5, „sintetic” plat 5
6) Lac transparent pentru lemn
7) Brățară din lemn goală

Prima etapă. În primul rând, trebuie să pregătiți suprafața brățării pentru lucru. În primul rând, este necesar să se aplice un strat de sol pentru a închide fisurile și șanțurile, care sunt aproape întotdeauna pe piesa de lucru datorită caracteristicilor materialului. Cea mai simplă modalitate este să folosiți adeziv PVA pentru primer - este în orice magazin de papetărie, este ieftin și nu necesită pregătire suplimentară înainte de aplicare. Cu toate acestea, dacă doriți să faceți totul conform tehnologiei dovedite de-a lungul secolelor, diluați gelatina conform instrucțiunilor indicate pe pachet, respectând în același timp proporțiile de 1 parte gelatină la 8 părți de apă. Grundul se aplică cu o perie plană uniform pe întreaga suprafață a piesei, inclusiv pe interior. Dacă după aplicare, există locuri în care există un pic mai mult de sol și acesta iese puțin - nu vă grăbiți să îndepărtați stratul în exces și să așteptați să se usuce complet. După ce vă asigurați că solul este complet uscat, puteți lua șmirghel. Cu ajutorul său, puteți elimina în sfârșit toate denivelările de pe suprafața piesei de prelucrat.

pregătește suprafața brățării


A doua etapă. Acum trebuie să aplicați un strat de vopsea de fundal, pe care partea superioară a picturii va fi deja aplicată. Această parte a lucrării este realizată cel mai bine cu vopsele acrilice, deoarece după uscare sunt slab solubile în apă, ceea ce înseamnă că nu se vor amesteca în aplicarea desenului suplimentar. Fundalul este vopsit cu vopsea diluată la o stare foarte lichidă și este mai bine să faceți acest lucru pe o suprafață umezită anterior și extrem de rapid. Dacă nu se va face acest lucru, petele urâte vor rămâne. Este demn de remarcat faptul că, în acest caz, fundalul este translucid, dar dacă nu vă place, puteți adăuga mereu alte câteva straturi. În mod tradițional, în pictura Gorodets, fundalul este pictat fie cu vopsea ocru, fie roșu. În acest caz, stratul de fundal este roșu.

aplicați un strat de vopsea de fundal


A treia etapă. Pictura gorodets se realizează în mai multe etape principale. Pentru început, se aplică culoarea principală a elementelor viitoare ale ornamentului. Baza florilor este un cerc completat de petale. Frunzele sunt înfățișate sub formă de lovituri în formă de picătură. În această etapă, este deja posibil să se realizeze diverse elemente decorative suplimentare și, în viitor, să le suplimenteze. Toate elementele picturii sunt realizate cel mai bine cu o perie rotundă din lână de veveriță cu guașă sau tempera. Ar trebui să începeți cu obiectele centrale, apoi să treceți la altele suplimentare.

culoare primară aplicată

sunt înfățișate ca lovituri în formă de picătură


A patra etapă. Această etapă este de obicei numită „umbră”. Ea constă în studiul unei părți a detaliilor elementelor ornamentului folosind vopsea neagră. O „umbră” este realizată în diferite moduri, în funcție de element. Aici trebuie să aveți grijă și precauție.Nu vă grăbiți în procesul de vopsire, pentru că altfel puteți face o greșeală în poziția loviturii sau a ratării. Puteți utiliza atât o perie mare, cât și o perie cu un diametru mai mic.

sunt înfățișate ca lovituri în formă de picătură

detalii despre elemente de ornament


A cincea etapă. Acum este momentul să reîncepem una dintre etapele finale - „plină de viață”. Pentru a face acest lucru, luați vopsea albă. În esență, procesul de „renaștere” este foarte similar cu procesul de executare a unui „tricou”. Se numește așa, pentru că însuflețește într-adevăr podoaba, îl face mai interesant și chiar puțin voluminos. După „renaștere”, rămâne doar să rafinați micile detalii ale tabloului. Acestea sunt confecționate cu o perie subțire pentru a obține cât mai precis.

detalii despre elemente de ornament

Pictura gorodets a unei brățări din lemn


Etapa a șasea. După ce pictura este complet gata, puteți acoperi produsul cu lac. Acest lucru se face astfel încât atunci când purtați brățara, vopseaua nu se strivește și nu se zgârie. Trebuie menționat că atunci când alegeți un lac trebuie să fiți atenți. În primul rând, ar trebui să fie incolor, altfel va bloca și decolora vopseaua. De asemenea, trebuie să acordați atenție cât de rapid și bine se usucă, deoarece există lacuri care continuă să se lipească chiar și după câteva luni. Lacul trebuie aplicat cu o perie moale pentru a evita ruperea vopselei. Este necesar să lăcuiești nu numai exteriorul brățării, ci și interiorul. Odată ce lacul este complet uscat, puteți pune și purta o brățară, fără teamă să o stricați.

Pictura gorodets a unei brățări din lemn

Pictura gorodets a unei brățări din lemn

Pictura gorodets a unei brățări din lemn
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat