DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» » »Husa pentru creion
Pentru a obișnui copilul să comande și să facă procesul de desen mai distractiv, coaseți o cutie de creion strălucitoare pentru micul artist. Este convenabil, deoarece în procesul de desenare a bebelușului nu trebuie să vă turnați toate accesoriile din cutie: doar extindeți sulul și toate creioanele vor fi în fața ochilor copilului. Un buzunar cu divizoare va ajuta copilul să grupeze creioane sau pixuri cu pâslă după culoare, iar supapa nu le va permite să cadă în timpul depozitării sau transportului. Materiale. Din materialele veți avea nevoie de două tăieturi de țesături de bumbac (în acest caz galben și verde), țesătură nețesută, iernier sintetic, panglică din satin sau rep, pandantiv, nasturi de lemn și fire în culoarea țesăturii.

materiale


Pregătirea pieselor. Conform schemei, tăiați un dreptunghi galben 25x32 cm din țesătură galbenă și țesătură polka.

Conform schemei, tăiați


Dreptunghiul galben va servi drept capac, iar verdele va servi drept bază pentru clapă și buzunar.

bază pentru clapă și buzunar


Pentru a face ultima din țesătură verde, tăiați un dreptunghi care măsoară 30x34 cm și îndoiți-l în lungime pe partea din față. Rezultatul este un gol pentru un buzunar care măsoară 15x34 cm. Pentru supapă, tăiați un dreptunghi de 16x32 cm, care apoi se pliază de-a lungul, dar pe partea greșită și, plecând de la fiecare margine cu 1,5 cm, tăiați colțurile.

colțuri tăiate


Rezultatul este un trapez echilateral cu bazele de 32 și 29 cm lungime și 8 cm înălțime. Luați banda de 32 cm lungime și coaseți-o la detaliul capacului.

coase-l la detaliul capacului


Întăriți detaliile buzunarului din interior cu o țesătură nețesută, pliați-l de-a lungul liniei de pliere și așezați o cusătură decorativă longitudinală.

așezați o cusătură decorativă longitudinală


Luați partea de supapă și așezați cusătură dreaptă (a) de-a lungul laturilor și bazei scurte a trapezului.

partea de supapă


Răsuciți apoi partea, călcați-o și din nou de-a lungul acelorași părți, așezați o linie, dar deja decorativă (b). Baza superioară nu poate fi închisă, deoarece la etapa finală a asamblării, două cusături de fixare vor trece de-a lungul ei. Cu ace de croitor, fixați partea de buzunar pe partea de bază (dreptunghi verde).

fixați detaliile buzunarului


Conform schemei, lungimea părții de buzunar a fost de 34 cm, iar baza de 32 cm. Este necesară o diferență de 2 cm pentru a crea volum pentru secțiunile pentru creioane. Prin urmare, fixarea buzunarului pe bază, tăiați mai întâi marginile ambelor părți, apoi distribuiți uniform țesătura. Acum faceți cutii de creion. Pentru a face acest lucru, așezați cusături drepte de-a lungul lățimii buzunarului, cu un interval de 1-1,6 cm. Asigurați-vă că faceți fixări la începutul și la sfârșitul cusăturilor (o cusătură de 0,7-0,9 cm lungime în modul invers al mașinii de cusut). Fixează partea supapei pe bază.

Prindeți partea de supapă pe bază


Realizați legături de țesături. Pentru a face acest lucru, tăiați un dreptunghi de 55 cm lungime și 4 cm lățime. Îndoiți-l în mijlocul văduvei și îndoiți-l pe linia de pliere a muchiei. Coaseți o linie dreaptă sau o cusătură decorativă în jurul marginii. Ca legături, puteți folosi și un șnur, o panglică sau un lanț de tricotat.
Coaseți cusăturile pe una dintre părțile scurte ale bazei.

Coaseți șirurile


Întăriți capacul din interior cu poliester netesut sau căptușit din fier. Acoperiți partea cu buzunarul și clapeta cu partea de acoperire, alinind marginile tuturor părților. Asigurați-vă că părțile frontale ale ambelor piese sunt în interior. Așezați o linie dreaptă de-a lungul perimetrului cutiei de defilare, lăsând o gaură pentru întoarcerea pe una dintre părțile scurte.

gaura de eversiune


Întoarceți și desfaceți carcasa creionului și călcați marginile găurii spre interior.

fier înăuntru


Rămâne doar să așezați o linie decorativă de-a lungul perimetrului cutiei de defilare și să puneți creioane în ea.

Husa pentru creion pentru copii


Un carcasă strălucitoare pentru creioane este gata!

Husa pentru creion pentru copii

Husa pentru creion pentru copii


Autorul textului și al fotografiei: Elena Tregub
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat