DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
Ca orice gospodină, îmi doresc ca casa să aibă întotdeauna mirosuri plăcute, așa că, ocazional, trebuie să răscolesc magazinul în căutarea diverselor tipuri de împrospătoare. Asta doar de la mulți dintre ei (chiar și cel mai delicios mirositor) din anumite motive există atacuri de strănut, ba chiar și în gât începe să ticăie. Prin urmare, mi-am propus să învăț cum să fac aromele cu propriile mele mâini. Prima mea experiență în acest domeniu a fost un odorizant cu gel.

Odorizant de gel


După cum s-a dovedit, poate fi făcut în doar câteva minute, fără niciun efort. Iar costul unei astfel de arome este, în general, bănuț.
Așadar, pregătim un odorizant pentru casă.
Componente necesare:
• apă - 250 ml .;
• scorțișoară măcinată - 2 g .;
• colorant;
• gelatină comestibilă - 15 g;
• 3 picături de ulei esențial de portocale;
• glicerină - 10 ml.

Odorizant de gel


Metoda de fabricație:
Încălzim apa într-un recipient mic până la cald și turnăm gelatină în ea, amestecăm imediat bine.

Odorizant de gel


De îndată ce boabele de gelatină se dizolvă complet, turnați lichidul într-un recipient în care va fi „desfășurat” produsul de împrăștiere. Se adaugă scorțișoară (aroma sa revitalizează și încurajează acțiunea) și culoarea, se amestecă. Cantitatea de colorant depinde de cât de bogată este culoarea pe care doriți să o obțineți.

Odorizant de gel


În continuare, „introducem” glicerina (previne evaporarea rapidă a umidității) cu ulei esențial și îl lăsăm să înghețe chiar pe masă.

Odorizant de gel


După doar 3 ore, odorizantul cu gel este gata de utilizare. Rămâne doar să-l decorați ușor și să găsiți un loc potrivit în centrul camerei.

Odorizant de gel


Și puteți tăia o masă gelatinoasă destul de densă în bucăți și o puteți descompune dintr-o dată în mai multe colțuri ale camerei.

Odorizant de gel


O aromă plăcută în casă este cheia unei bune dispoziții!
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat