DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» »Jaluzele de tapet
jaluzele de tapet


Pentru început, avem un mic apartament cu ferestre orientate spre partea însorită. Dacă dimineața nu este soare, atunci casa este destul de confortabilă. Dar după cină, mai ales pe vreme caldă, devine doar insuportabil de cald. Aerul se încălzește din geamurile geamurilor și nu devine nimic care să respire. Am găsit o cale de ieșire din această situație și am decis să fac jaluzelele cu propriile mele mâini din tapet obișnuit de vinil care a rămas după reparație. Jaluzelele de tapet protejează perfect apartamentul de soarele înfiorător și dacă le închideți la timp, atunci seara va fi destul de confortabil acasă. În acest caz, nu va exista o oprire completă, deoarece de fapt este vorba de hârtie. Deci, pentru început, măsurați lățimea ferestrei și dacă rola de tapet este prea largă, atunci o tăiem în jurul marginii. Lungimea tăierii în sine va fi puțin mai mare decât înălțimea părții de sticlă a ferestrei (de aproximativ o dată și jumătate mai mult). În continuare, trebuie să faceți un fel de „acordeon” (vezi foto). Nu este necesar să se facă o „armonică” superficială, dar va fi și prea larg. Cea mai bună opțiune pentru lățimea cutei este de aproximativ 4 centimetri.

jaluzele de tapet

jaluzele de tapet


În procesul de pliere a „acordeonului”, asigurați-vă că acesta nu duce în lateral. Trebuie să navigați în jurul marginilor și să faceți fiecare pliere cu atenție.

jaluzele de tapet


Acum luăm banda dublu față și o lipim în partea de sus a jaluzelelor noastre.

jaluzele de tapet


În continuare, trebuie să faceți patru găuri prin întregul acordeon atunci când este pliat. Am făcut acest lucru cu un burghiu convențional (vezi foto.)

jaluzele de tapet


Acum luăm două tăieturi ale frânghiei și o aruncăm prin găuri (vezi foto).

jaluzele de tapet


Fixăm clemele la capetele inferioare ale frânghiei. Astfel de agrafe pot fi cumpărate de la orice departament de cusut. Ele vor servi drept cleme, astfel încât să fie posibil să ridicăm și să coborâm jaluzelele.

jaluzele de tapet

jaluzele de tapet


Jaluzelele noastre sunt aproape gata. Rămâne doar să le reparați pe fereastră. Pentru a face acest lucru, deschidem a doua suprafață a benzii adezive și lipim ușor jaluzelele pe cadru.

jaluzele de tapet


Asta este totul! Jaluzelele sunt gata. Acesta este un mod destul de economic, care nu necesită mult timp pentru a scăpa de soarele înfiorător.

jaluzele de tapet


Aceste jaluzele sunt pliate.

jaluzele de tapet


Astfel arată jaluzelele de pe fereastră dacă dizolvați doar o margine.

jaluzele de tapet


Și așa va arăta fereastra de pe stradă.

jaluzele de tapet


Mult noroc.
Comentarii (2)
 1. Dmitry
  #1 Dmitry vizitatori 8 mai 2015 13:50
  0
  Puteți săriți câte o frânghie pe fiecare parte ... Nu?
 2. Invitat Vadim
  #2 Invitat Vadim vizitatori 18 aprilie 2018 09:16
  0
  Idee grozavă, asigurați-vă că încercați să faceți astfel de perdele!

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat