DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» » »Cum să scapi de ciuperca de pe țiglă pentru totdeauna!
Este bine când apartamentul este cald și confortabil, propice relaxării și traiului confortabil. Pentru a strica o astfel de idilă poate un invitat neinvitat - o ciupercă. Foarte des, leziunile fungice sunt observate între articulațiile plăcilor din baie și în locurile în care umiditatea este constant crescută. Nu mai puțin predispuse la ciupercă sunt alte părți ale apartamentului, în special pentru acele locuri „retrase” în care există toate condițiile.
Apartamentele din colț sunt multe inconveniente, deoarece colțul casei, neprotejat de factorii externi de mediu, este întotdeauna rece și umed și, ca urmare, ciuperci de mucegai. Să trăiești cu astfel de „vecini” este extrem de periculos, așa că merită să le arăți o dată pentru totdeauna unicelularului lor.

Ce este ciuperca periculoasă?


La prima vedere, coloniile de grup întunecat reprezintă doar inconveniente estetice, forțând fardul în fața oaspeților. Dar aceasta este doar jumătate din probleme, principalul pericol sunt sporii fungici care pot călători liber în aer, pe care îi respiră toți locuitorii apartamentului.
Cum să scapi de o ciupercă pe o țiglă

Sporii fungici pot cauza probleme de sănătate, cum ar fi:
 • atacuri astmatice, precum și boli ale tractului respirator superior;
 • reacții alergice sub formă de erupții cutanate și iritații;
 • deteriorarea stării generale de sănătate;
 • scăderea imunității.

Copiii mici sunt în special sensibili la infecții de către ciupercă, care pot avea boli cronice pe viață.

Metode de control al fungilor


Ceea ce știința și tehnologia nu au inventat în lupta împotriva ciupercii: soluții chimice, chituite speciale, detergenți dezinfectanți. Dar din experiența personală voi spune că toate aceste medicamente au o serie de dezavantaje:
1. Cost ridicat - o chit bună costă prețul plăcii în sine, așa că ar trebui să oferiți o sumă considerabilă de bani pentru a lupta cu ciuperca.
2. Detergenții (anti-fungici) nu au o perioadă lungă de valabilitate și în câteva săptămâni de la aplicarea lor, imaginea se repetă la fel, obligându-i să cheltuiască din nou bani pentru achiziționarea unui astfel de agent.
3. Dezinfectarea chimică, efectuată de specialiști, te face să părăsești casa mult timp, ceea ce provoacă de asemenea inconveniente. În plus, un astfel de serviciu este scump și nu pe termen lung.
Nu mai crește ciuperca!

După ce am citit multă literatură și am studiat cu ce mă ocup, mi s-a părut o idee grozavă să încerc să distrug singură ciuperca. Deoarece nu există bani speciali pentru această procedură, vă voi povesti despre cea mai economică și mai lungă metodă de combatere a ciupercii.
Scopul principal al lucrării mele nu este doar distrugerea ciupercii, ci și prevenirea reapariției acesteia pe țiglă și cusăturile dintre ea.
Deci, pentru întregul proces, veți avea nevoie de câteva lucruri:
 • var slabit (în valoare de un ban, îl puteți cumpăra la orice magazin de hardware);
 • orice pulbere de spălat;
 • recipient de sticlă (în cazul meu un borcan obișnuit de 500 ml);
 • mănuși de cauciuc;
 • respirator de tifon;
 • periuță de dinți veche;
 • perie subțire pentru vopsire (este mai bine să luați cel mai greu).

Cum să scapi de o ciupercă pe o țiglă

Prima etapă a muncii este îndepărtarea ciupercii. Pentru a face acest lucru, luați 2 linguri de pulbere, turnați apă fierbinte (250 ml), amestecați bine și lăsați să stea 5 minute.
Cum să scapi de o ciupercă pe o țiglă

Cum să scapi de o ciupercă pe o țiglă

După aceea, trebuie să puneți un respirator și mănuși și, înmuind o periuță de dinți în apă cu săpun, treceți prin toate cusăturile, curățând bine murdăria.
Cum să scapi de o ciupercă pe o țiglă

După numărul de dungi negre este posibil să se evalueze cât de mult este sămânțată faianța și cât de periculoasă este pentru viață. Când toate cusăturile sunt curățate, trebuie să lăsați totul așa cum este timp de 30 de minute, apoi spălați întreaga țiglă complet cu o cârpă moale curată.
Cum să scapi de o ciupercă pe o țiglă

A doua etapă este uscarea. După curățare, plăcile și cusăturile trebuie să se usuce bine. Pentru a face acest lucru, cel mai bine este să deschideți geamurile sau să porniți hota. Două ore de ventilație vor fi suficiente pentru a se usca complet.
A treia etapă este cimentarea.Folosind tot felul de chituri de tip Ceresit și analogii lui de multe ori în practica mea, am fost depășit de durere, care a venit deja în a doua săptămână după procesul de etanșare a îmbinărilor. Componenta scumpă a căzut din locul prevăzut, iar povestea cu ciuperca s-a repetat de mai multe ori.
După ce am aflat din literatură că ciuperca nu locuiește într-un mediu alcalin, am decis să încerc să șterg articulațiile cu var obișnuit, iar rezultatul a depășit toate așteptările mele. Pentru a face acest lucru, trebuie să diluați var într-un raport 1: 1 cu apă, lăsați să stea timp de 10 minute și, utilizând o perie clericală obișnuită, aplicați soluția pe cusături.
Cum să scapi de o ciupercă pe o țiglă

Cum să scapi de o ciupercă pe o țiglă

Apoi lăsați-l bine să se usuce deschizând o fereastră sau o trapă. După ce se usucă faianța, trebuie să îndepărtați reziduul de var pe suprafața ceramică, ceea ce nu este greu de făcut cu o cârpă moale și acid citric diluat în apă.
Cum să scapi de o ciupercă pe o țiglă

Rezultatul este magnific, cusăturile sunt albe și frumoase, dar cel mai mare avantaj este că nu se udă și nu contribuie la formarea ciupercii. Chiar și în baie, unde întreaga familie se scaldă zilnic, cusăturile rămân albe și fără ciuperci destul de mult timp.
Datorită acestei metode simple, o dată pe an este suficient să curățați complet cusăturile dintre plăci cu o soluție de spălare și să ștergeți cu var și puteți uita de ciupercă pentru totdeauna! Ieftin și vesel și, cel mai important, foarte eficient!
Cum să scapi de o ciupercă pe o țiglă
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat