DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» » »Unt la domiciliu
Toată lumea adoră untul, pentru că poate fi răspândit pe sandvisuri și pus în cereale. În plus, untul este un ingredient esențial în multe preparate culinare. Astăzi, magazinele oferă o gamă largă de uleiuri, dar nu toate sunt gustoase și de înaltă calitate. Aș dori să împărtășesc o rețetă de unt, care poate fi pregătită acasă. Această rețetă va lămuri clar cât ar trebui să coste acest produs de cea mai bună calitate.

Pentru prepararea untului este nevoie doar de smântână grasă (de la 33%). Randamentul produsului este foarte mic, de exemplu, dintr-un pahar de cremă incomplet, se obțin 25 g de unt. Ei bine, aici și ia în considerare cât de mult ar costa petrolul de calitate în magazine. Dacă prețul vânzării sale este mai mic, atunci este clar că există unii aditivi în ulei care își măresc volumul.

În producție, uleiul este fabricat folosind dispozitive puternice de bici; acasă, puteți utiliza un mixer pentru asta. Deoarece duzele mixerului sunt mici, este mai convenabil să se facă ulei din porții mici de cremă, de exemplu, un pahar. Pentru bici, este mai bine să folosiți vase înguste cu margini înalte.
1. Așadar, turnați crema într-un recipient și bateți cu un mixer la viteza 2.

smântână


2. În prima etapă a friscii, se transformă într-o spumă ușoară cu bule, care se varsă dintr-o lingură.

frisca


3. Continuați să șopțiți masa mai departe cu aceeași viteză.

bate masa


4. Masa se îngroașă treptat și nu este atât de ușoară, dar totuși cade din lingură atunci când este răsturnată. Masa trebuie bătută.

bate masa


5. Acum crema seamănă cu consistența brânzei de căsuță cu o tentă gălbuie.

seamănă cu consistența brânzei de căsuță


Înainte de a fi gata uleiul, trebuie să bateți masa cu un mixer puțin mai mult.
6. Este ușor de observat că bucățile mici de ulei se lipesc de lamele mixerului.

cu o nuanță gălbuie

se lipesc de lamele mixerului


7. În acest moment, untul și laptele separat sunt deja vizibile în cremă, masa este foarte pulverizată, astfel încât marginile înalte ale formei sunt foarte relevante.

se lipesc de lamele mixerului


8. Acum untul trebuie aruncat înapoi pe o sită pentru a bea tot laptele. Poate fi utilizat în alte scopuri.

ulei vizibil


9. Un exemplu arată cât de mult se obține ulei ca rezultat. Nu a fost nevoie de mai mult de 10 minute pentru a pregăti această cantitate de ulei. Acum este necesar să îl pui la frigider, astfel încât să se răcească și să se întărească.

ulei

Unt de casă

Unt de casă

Unt de casă
Comentarii (3)
 1. Aino
  #1 Aino vizitatori 21 august 2017 15:14
  0
  În copilărie, am făcut un astfel de ulei fără mixer. Un curs teribil de lung, desigur, cu un mixer este mai ușor. S-a adăugat puțină sare în cremă - s-a dovedit de asemenea delicios.
 2. Invitat Igor
  #2 Invitat Igor vizitatori 20 iunie 2018 08:55
  0
  Totul poate fi făcut mult mai simplu și mai rapid. Cumpărați smântână, pur și simplu nu încercați să luați un magazin, dar trebuie să o luați pe piață. Spune că au cumpărat 0,5 kg. Trebuie să transferați smântâna într-un pahar adânc, eu folosesc un pahar dintr-un blender, este mare și volumul nu este mai mic de 700-800 ml.
  Luați un mixer (sunt destul de puternic, 450 de wați), îl introduceți în acest pahar, îl porniți și după 2-3 minute obțineți aproximativ 450 de grame de unt real. Apoi, înclinați de asemenea pe o sită și lăsați lichidul să se scurgă
  Pentru bani, cred că va ieși același lucru și cumpărarea cremei, numai în timp este nevoie de mult mai puțin pentru a pregăti untul.

  Odată (prima) am cumpărat smântână într-un magazin, am ales-o pe cea mai grasă. Și las-o să bată cu un mixer. După aproximativ 20 de minute, mi-am dat seama că ceva nu merge bine. A dat mixerul odihnă și a încercat să bată încă 20 de minute. Nu a rezolvat uleiul din smântână din magazin. Aparent smântâna nu este făcută din lapte, ci din altceva. Le-a spus femeilor la serviciu, au râs și au spus că smântâna trebuie luată DOAR pe piață.
  1. Oaspete Olga
   #3 Oaspete Olga vizitatori 5 februarie 2019 15:05 p.m.
   0
   Oricât de mult ulei spălați acasă, va mai rămâne puțin lapte de unt. Din smântână - acru, din smântână proaspătă - un gust neutru. Uleiul va avea același gust.

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat