DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
Bactus este o eșarfă tricotată norvegiană, cu formă triunghiulară neregulată, unde un capăt este mult mai lung decât celălalt, iar picioarele sunt realizate cu o margine inegală. Bactusul clasic este tricotat pe ace, o simplă cusătură cu bandă. Este obișnuit să se efectueze din fire vopsite în secțiune, având secțiuni de diferite culori. Datorită acestei game, bacteriile, în ciuda simpla tricotare, sunt frumoase și decorative.

baktus


Eșarfa poate avea diverse dimensiuni, depinde de figura persoanei care o va purta. Dar trebuie să fie alungit, ceea ce vă permite să nu-l transformați într-un șal. Pentru acest model de bacterie, lățimea în vârf este de 35 cm, lungimea este de 1 m. Pentru a tricota eșarfa prezentată în fotografie, veți avea nevoie de aproximativ 100 de grame de fire de compoziție adecvată (în acest caz, fire mixte constând în jumătate de lână și acrilic), ace lungi de tricotat cu numărul recomandat (în acest caz, nr. 4), marker și contor de rânduri.

marcaj de rând și contor


Într-un mod convenabil, colectăm 3 bucle.

colectăm 3 bucle


De la primul până la ultimul rând executăm cusături cu bandă. Aceasta înseamnă că toate buclele, cu excepția celor de margine, sunt realizate cu partea din față sau din spate - pentru care este convenabil. Modelul în ambele cazuri este identic. În fiecare rând egal, se adaugă bucle. Se efectuează pe o parte a bacteriei, care pentru comoditate trebuie marcată cu un marker. Pentru a preveni o gaură inutilă din ultima buclă (în fața marginii), tricotăm 2 bucle: una pentru peretele frontal, apoi, fără a scoate bucla din acul de tricotat stâng, încă una din față pentru peretele din spate.

tricotati 2 cusaturi

tricotati 2 cusaturi


În acest fel tricotăm primele 10 rânduri. În acest moment, spița trebuie să aibă 8 bucle (împreună cu tivul).

tricotăm primele 10 rânduri


Apoi începem să executăm un zig-zag pe partea bacteriei, în care se face adăugarea de bucle. Pentru a face acest lucru, în al 11-lea rând, prima buclă este îndepărtată fără tricotat, a doua este tricotată și apoi este executată o broșă: bucla dreaptă este aruncată pe partea stângă și returnată la acul din tricot stânga, devenind tiv.

broșare efectuate

broșare efectuate

broșare efectuate


Deci trebuie să închideți 3 bucle. Ca urmare, în al 11-lea rând, 5 bucle (cu tiv) vor rămâne pe spiță.

Au rămas 5 bucle


Mai departe, tehnologia se repetă de la 2 la 10 rânduri. În al șaselea rând, se adaugă din nou o buclă. Mai mult, rândurile impare sunt tricotate fără adăugare, chiar și cu adăugare. În acest fel, se fac încă 10 rânduri, iar la 21 rând pe ace de tricotat sunt 10 bucle (cu tiv). În al 22-lea rând, începem din nou să tricotăm un cuisoare conform tehnologiei descrise anterior.

conform tehnologiei descrise anterior


Repetăm ​​tehnologia de tricotare a cuișoarelor până la capătul primei părți laterale a piciorului bacteriei. Tricotăm cu adăugarea până în momentul în care lățimea maximă a bacteriei nu atinge 30 cm, iar lungimea este de 1 m. După finalizarea următorului zig-zag, începem să formăm a doua parte a piciorului acestui triunghi. Pentru a face acest lucru, mai întâi formați partea superioară a triunghiului folosind metoda de tricotare parțială.

folosind metoda de tricotare parțială

folosind metoda de tricotare parțială


Primul, al 2-lea rând: scoateți tivul, tricotați următoarele 2 bucle și rotiți lucrarea, lăsând buclele rămase pe acul de tricotat stâng să nu fie tricotat. Tricotăm 3 bucle înapoi și tricotăm partea din față. 3, 4 rânduri: scoateți tivul, tricotați 3 bucle, rotiți și tricotați înapoi ca în 2 rânduri. Astfel, în fiecare rând ulterior impar, adăugăm 1 buclă tricotată. Când numărul de bucle tricotate ajunge la 5, atunci începem să le închidem așa cum au făcut-o la tricotarea dinților.Închidem 5 bucle, tricotăm următoarele 2 bucle din acul de tricotat stâng și începem din nou să lucrăm cu tehnologia de tricotat parțială. Și așa mai departe până la sfârșitul celei de-a doua părți a piciorului. Închidem ultimele bucle, aburim produsul finit și bacteria este gata.

baktus

Baktus
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat