DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» »Seră cu cadru improvizat
După ce am văzut diverse sere prefabricate achiziționate la diverse magazine de vânzare cu amănuntul, am avut o părere puternică despre fragilitatea acestor structuri. Am făcut în special să râd instalarea plăcilor subțiri zincate cu șuruburi practic de la un designer pentru copii. Terenul meu de grădină este situat pe un deal, practic nu există copaci, spații deschise, astfel încât vântul este foarte puternic, iar construcția prefabricată „fabrică” a serii nu va rezista la rafale. Mai târziu, în timpul instalării pe vreme de vânt, m-am convins de corectitudinea presupunerii mele, o foaie de policarbonat deja aproape fixată din cauza înfășurării sale, ca o pene, s-a dat jos și a aruncat înapoi o scară care cântărea 50 de kilograme.
Sarcina, în plus, a fost obținerea unei sere cu o lățime de 3 metri lățime, 8 metri lungime, cu posibilitatea de a muta liber o persoană cu înălțimea medie în ea, adică. până la 1,8 metri. Prin urmare, am decis să fac o seră din policarbonat, cu un cadru dintr-un profil metalic, al propriului design.
Cadrul conturat în principal dintr-o țeavă și colț metalic ușor. Designul „acoperișului” a făcut tipul de creastă, pragul obișnuit, testat în fiabilitate. Înălțimea crestei va varia în funcție de condițiile meteorologice din zona dvs., am ales cu un unghi de capriză de 45 de grade, astfel încât zăpada să se rostogolească ușor iarna. Când instalați căpriori armate cu un fascicul transversal, conectarea cu un triunghi.

Rama de seră făcută acasă

Rama de seră făcută acasă


Foile standard din policarbonat au următoarele dimensiuni: grosime 4 mm, lățime 2,1, lungime 6 metri. Atrag atenția asupra calității policarbonatului, am folosit producătorul rus Sunnex, să zicem că este de calitate medie, există un material mai durabil și mai dens, acest lucru se remarcă în deflexiune, structură și greutate, în transfer la ultraviolete. Alegerea este a voastră, dar nu economisiți, pentru a evita descoperirea ei sub sarcină de zăpadă sau vânt.

Rama de seră făcută acasă


construcție În mod tradițional, am început să așez o fundație mică, deoarece, în cazul meu, serele trebuiau fixate bine, precum și pentru a evita denaturarea. Am aplicat blocuri subțiri de fundație și traverse de beton armat. Șuruburile pentru fixarea puternică a cadrului în jurul întregului perimetru al serii au fost așezate în găurile „obișnuite” ale traverselor. În timpul instalării întregii structuri a cadrului sudate în piese, aceste elemente de fixare au servit ca un serviciu de fixare pentru instalarea ulterioară a grilei superioare (cu toate acestea, în prezent, au fost necesari asistenți pentru susținerea cadrului).
Caracas dintr-o țeavă cu profil metalic de 20 * 40 mm cu un grătar de până la 1 metru, în caz contrar, policarbonatul poate cădea iarna din zăpadă înghețată. El a făcut capetele inferioare de la colțul 35 * 35 mm, astfel încât ușa să se închidă la îmbinare.

Rama de seră făcută acasă


Nu este un moment lipsit de importanță, proiectăm cadrul astfel încât să tăiem policarbonatul cel mai economic, și anume, facem pereții laterali înălțime de 1,05 metri, ținând cont de tăierea foii pe jumătate în lungime. Căpriori lungime de 2,1 metri, pentru a fixa două foi pe acoperiș și a tăia o foaie suplimentară în bucăți de 2 metri.

Rama de seră făcută acasă


În plus față de ușă, am prevăzut două ferestre pentru ventilație în seră, din partea dungă de la capătul și latura structurii, sudate 20 * 20 mm de la un profil ușor. Am instalat geamurile pe balamalele pianului, sunt destul de subțiri și nu interferează cu policarbonatul pentru a se potrivi perfect cu rama.

Rama de seră făcută acasă


Toate îmbinările și găurile din policarbonat au trecut prin silicon, iar din partea inferioară a golului cu spumă de montare. Cadrul din locurile de sudare a fost șlefuit, vopsit cu un compus anticoroziv și vopsea.
Material pentru construirea unei sere:
- policarbonat 2,1 * 6 m. - 5 foi;
- țeavă profil metalică 20 * 40 mm - 120 metri;
- țeavă profil metalică 20 * 20 mm - 18 metri;
- șuruburi autofiletante cu o șaibă și o burghiu - 1000 bucăți;
- blocuri de fundație (traverse) cu o lungime totală de 22 metri;
- nisip pentru așezarea fundației;
- elemente de fixare și șuruburi pentru cadru;
- vopsea anticorozivă;
- balamale pentru uși și pian, mânere pentru uși;
- electrozi de sudare 3 kg.

Rama de seră făcută acasă


Avantajele serii: construcție solidă gable; fixare rigidă a cadrului; dimensiunile geometrice necesare; ușurință de utilizare; posibilitatea tăierii economice a materialelor; puține articulații.
Dezavantaje: joncțiunea acoperișului și a ramei laterale a cadrului s-a dovedit a fi întărită, ca atare, cu două profiluri, ceea ce nu este viabil din punct de vedere economic.
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat