DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» » » »Pictura fațadelor de bucătărie
Stilul Provence francez s-a „înrădăcinat” cu ușurință în casele noastre și a rămas în vârful popularității mulți ani. Una dintre caracteristicile sale distinctive este schema sa de culori naturale, calme. Acestea sunt nuanțe ușoare de nisip, culori reci și albastre reci, tonuri de teracotă, lemn natural. Aspectul finisat va fi acordat unui astfel de interior de accesorii de epocă și antice, precum și de accente de culoare, în special, vopsirea fațadelor de mobilier.

De unde să înceapă? Pictura pe față nu este atât de dificilă. Este suficient să ai abilități minime de desen. Vă puteți familiariza cu etapele muralului pe exemplul acestei bucătării.

pe exemplul acestei bucătării


În primul rând, trebuie să decideți cu privire la desenul imaginii și la schema de culori a acesteia. Buchetele mici de plante și ierburi sunt tipice pentru picturile în stil Provence. Și una dintre cele mai populare povești este o compoziție de crenguțe de lavandă. Acest motiv a fost folosit pentru vopsirea fațadelor acestei bucătării. Pentru a determina schema de culori, se realizează o colorare pe o bucată de hârtie folosind creioane colorate. Oferă o reprezentare vizuală a modului în care culorile selectate sunt în armonie între ele.

culorile se armonizează între ele


Următorul pas este crearea unei schițe. Atunci când aranjați buchetul, trebuie să țineți cont atât de proporțiile fațadelor bucătăriei, cât și de dimensiunile camerei în sine. În bucătăriile mici, compozițiile elegante constând din mai multe tulpini de flori și ierburi de câmp vor arăta cel mai armonios. Dacă fațadele bucătăriei au lățimi diferite, atunci pentru uși mai mari, buchetul principal ar trebui să fie mărit adăugând încă câteva flori.

mai multe flori


Alegerea materialelor. Majoritatea artiștilor preferă să folosească pentru pictură de mobilier vopsele acrilice. Se întind bine pe bază, se usucă repede, nu se estompează la soare. Dezavantajul acestui material nu este rezistența prea mare la deteriorarea mecanică. Prin urmare, pictura finisată va trebui să fie acoperită cu un lac de protecție. Desenarea cu vopsele în ulei nu este necesară pentru a lac. Puteți accelera lucrul cu vopsele în ulei folosind un diluant cu desicant (o substanță specială care reduce timpul de uscare a vopselei).

Indiferent de tipul de vopsea ales, veți avea nevoie de:
• un creion simplu (duritate B) pentru desenarea conturului desenului pe fațadă
• mai multe perii moi de diferite grosimi
• paleta pentru amestecarea vopselelor
• ulei diluant

vopsele acrilice


Aspect și aspect. Pentru a vizualiza mai bine aranjarea imaginilor pe fațade, trebuie să desenați contururile buchetelor (la dimensiune completă) pe foile de hârtie de urmărire și să le atașați la ușile folosind bandă de mascare sau bandă dublă cu adezivitate redusă.

Dispunere și dispunere

Dispunere și dispunere


După ce locurile buchetelor sunt determinate, hârtia de urmărire este îndepărtată și marcarea imaginii este pornită. Dacă artistul nu are abilitățile de a picta fațade, atunci imaginea ar trebui să fie marcată în general: în locul plasării buchetelor (folosind o măsură pentru bandă și un creion), desenați dreptunghiuri în funcție de cele mai mari dimensiuni (înălțime și lățime) a imaginii. Apoi conturul viitorului tablou se încadrează în dreptunghi. Nu este nevoie să se străduiască să reziste la dimensiunea fiecărei crenguțe sau flori la un milimetru. O ușoară „neglijență” a imaginii va arăta că a fost făcută manual.

Realizarea unui tablou. În primul rând, subminarea este aplicată modelului - culorile principale care vor șterge contururile imaginii.

patterning


După uscare, sub-vopsirea este prescrisă detalii ale imaginii - culori și tonuri suplimentare care vor oferi picturii culoarea și volumul dorite. Vopselele acrilice se usucă foarte repede. Straturile ulterioare pot fi aplicate la câteva ore după executarea pardoselii. Uleiul se va usca puțin mai mult. La un diluant obișnuit - până la 2 zile, pe un mai subțire cu un uscător - aproximativ 12 ore. Pentru vopsirea lacului este mai bine să folosiți un lac mat aerosol.

patterning

Pictura fațadelor de bucătărie în stilul Provence

Pictura fațadelor de bucătărie în stilul Provence
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat