DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» » » »Pictura din sticlă
Mâncărurile simple devin uneori prea plictisitoare. Cel mai bun mod de a remedia această întuneric este de a adăuga vopsea. Uneori nu este foarte clar cum să decorați sticla obișnuită și chiar mai multe feluri de mâncare. Desigur, mâncărurile sunt un subiect separat și dificil. La urma urmei, mâncarea pe care o mâncăm este cea care o atinge. De exemplu, luați pahare de vin. Niciun element alimentar nu interacționează cu exteriorul și acest lucru înseamnă că este posibil să se confrunte cu acesta.
Înainte de a începe lucrul, este necesar să se decidă ce model va fi aplicat pe sticlă. În această clasă de master, crinii acționează ca un desen. După ce am imprimat desenul selectat de dimensiunea potrivită în avans, este necesar să pregătiți toate materialele pentru lucru. Pentru muncă veți avea nevoie de: un pahar (pe care se va realiza vopseaua), un degresant (este permis un mijloc pentru îndepărtarea lacului cu acetonă), tampoane de bumbac (sau alte alte cârpe care nu lasă fibre), un desen pregătit, bandă adezivă (transparentă sau hârtie), foarfece, contur de vitralii și vopsele (în acest atelier pe bază de apă).

Materiale și instrumente necesare.

Materiale și instrumente necesare


După ce totul este pregătit, puteți începe să lucrați. Locul de muncă ar trebui să fie confortabil și curat. Este mai bine să aveți unele materiale la îndemână (zdrențe sau hârtie) pentru a șterge tubul scurger și a elimina excesul de la distribuitor. Puteți, de asemenea, să vă aprovizionați cu muguri de bumbac sau scobitori, astfel încât să puteți corecta imediat defectele. Și mai bine amândouă.
Următorul pas va fi fixarea imaginii pe geam, sau mai bine zis, în sticlă. Imaginea trebuie fixată din interior, ceea ce este destul de logic. Puteți repara cu bandă adezivă. Cu grijă în bucăți mici de sus și de jos. Merită să fii atent și sigur, astfel încât banda adezivă să nu cadă în zona imaginii în sine (în locurile în care se va aplica vopsea sau contur).

Un pahar cu un model fix.

Sticlă cu model fix


După ce desenul este fixat și există încredere completă că acesta nu va cădea și nu se va mișca și se va înghesui, puteți trece la următoarea etapă. Acest pas este pregătirea suprafeței. Uneori, există etichete pe ochelarii noi și pur și simplu toate suprafețele, prin definiție, au un strat gras. În legătură cu aceste fapte, este necesară curățarea și degresarea suprafeței destinate prelucrării. Ca degresant, alcoolul, acetona, benzina-galosh pot fi potrivite. Din păcate, aceste fonduri sunt foarte aromate și nu sunt întotdeauna la îndemână. În acest caz, un mijloc pentru îndepărtarea lacului cu acetonă poate apărea ca degresant. Fiecare fată decentă o are. Suprafața în care se presupune că este un model este șters cu un tampon de bumbac sau o bucată de pânză înmuiată într-un degresant. După tratarea suprafeței, sticla trebuie așezată în mod convenabil într-o poziție orizontală. Vopseaua se răspândește cel mai puțin în poziția orizontală, ceea ce împiedică umplerea neuniformă a culorii. Se recomandă utilizarea unei perne ca substrat, protejează sticla de suprafețele dure și minimizează probabilitatea de rupere sau zgâriere a sticlei. De asemenea, paharul poate fi legat de o pernă, astfel încât să nu poată cădea, dar acest lucru este deja la dorință și preferință.

Pahar cu conținut scăzut de grăsime pe pernă.

Pahar fără grăsimi de pe pernă


Următorul pas este să desenăm un contur. Datorită faptului că sticla are o formă sferică, imaginea este distorsionată. Prin urmare, pentru un desen mai precis, corect și frumos, este necesar să aplicați conturul vopselei privind imaginea strict perpendicular, puteți încă să închideți un ochi pentru o mai mare precizie. În caz contrar, proporțiile imaginii vor fi încălcate și frumusețea nu va funcționa. Vopseaua contur este cel mai adesea disponibilă în tuburi cu nasul îngust. Acest nas este o „perie”.Stârnind cu ușurință masă asemănătoare cu pasta, este necesar să aplicați vopsea pe suprafața sticlei de-a lungul conturului imaginii. Este întotdeauna necesar să vă asigurați că circuitul nu are goluri și nu se întrerupe. În cazul unei neuniformități și a unei eterogeneități a conturului, vopselele color pot scurge din ea. Acest lucru poate strica foarte mult imaginea.
Dacă desenul selectat este format din două părți, ca în această clasă de master, atunci aplicarea vopselei va avea loc în două etape. O etapă pe un singur avion. După aplicarea conturului primului plan, lăsăm paharul să se usuce la temperatura camerei. Timpul de uscare depinde de tipul și producătorul vopselei contur. Pe ambalajul ei trebuie indicată această dată. În medie, durează aproximativ două ore.

Un pahar cu contur în primul avion.

Sticla conturată


După ce s-a uscat conturul de pe primul plan, paharul se răstoarnă ușor, astfel încât cel de-al doilea plan să fie perpendicular pe aspect. Mai mult, printr-o metodă similară, un contur este aplicat pe al doilea plan. Dacă există mai mult de două planuri, atunci se realizează acțiuni similare cu fiecare dintre ele în aceeași secvență.

Un pahar cu contur pe al doilea plan.

Sticla conturată


După ce toate contururile sunt bine uscate, puteți trece la pasul următor: umplerea cu culoare. Mai întâi trebuie să puneți din nou paharul cu primul plan în sus perpendicular pe vedere. Când deschideți o sticlă de vopsea, fiți pregătiți ca vopseaua propriu-zisă să poată scurge imediat, chiar dacă scurgerea este deasupra. Nu vă speriați, cel mai bine este să îndepărtați excesul și să începeți cu grijă să umpleți. Umplerea culorii cu o imagine, trebuie acordată o atenție deosebită prezenței bulelor de aer. Ele apar, de regulă, cu primele picături sau dacă de multe ori nasul tubului este rupt de suprafață. De asemenea, nu uitați că toate secțiunile necesare trebuie completate complet, în fiecare colț, la fiecare circuit. În caz contrar, va fi de proastă calitate și urât. După ce toate zonele necesare de pe primul plan sunt umplute, vopseaua trebuie uscată. Uscarea are loc la temperatura camerei. Timpul depinde de tipul și producătorul vopselei, dar în medie acest timp este de 24 de ore. Informații detaliate sunt indicate pe ambalaj sau pe tuburi.
După ce prima suprafață este uscată într-un mod similar, al doilea plan este umplut. Dacă există, alte avioane sunt completate în aceeași secvență. Când toate avioanele sunt umplute, este recomandat să lăsați ochelarii să se usuce pentru mai mult timp. Asigurați-vă că vopseaua s-a uscat se poate face cu mișcări blânde și ușoare ale degetului peste vopsea. Principalul lucru este fără fanatism, altfel pot rămâne amprente urâte.

Un pahar cu un model umplut cu culoare.

Sticlă cu o poză


După ce vopseaua s-a uscat complet, este necesar să se examineze cu atenție desenul rezultat. De regulă, există întotdeauna mici defecte (puțin contur suplimentar, culoarea înghesuită în afara limitelor). Următorul pas va fi ajustarea acestor aceleași defecte. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de un instrument (în cazul nostru, îndepărtarea lacurilor de unghii), muguri de bumbac sau tampoane de bumbac în tandem cu o scobitoare. Prin aplicarea de lichide pe bumbac - în cazul unui disc, plasând și o scobitoare - îndepărtați cu atenție și cu exactitate excesul. Trebuie evitat contactul cu modelul principal, deoarece există riscul de a-l strica. După ce am îndepărtat tot excesul, obținem un pahar gata.

Sticla gata cu vopsea.

Sticla gata realizată cu pictură


Pentru a picta un pahar va dura aproximativ două-trei zile. Cheia este timpul de uscare. Astfel de ochelari vor fi un decor neobișnuit al oricărei case. De asemenea, pot fi cel mai de neuitat cadou!
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat