DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» » »Cum se curăță lingurile cupronickel
Tacâmuri din cupronickel, precum și argint, sunt disponibile în aproape toate casele. Așa că eu, făcând curățenie în dulapurile parentale, am dat peste o cutie mică cu lingurițe de cupronickel cu un strat aurit. Dar după ce au zăcut inutil timp de treizeci de ani, păreau foarte deplorabili.

linguri din cupronickel


În căutarea informațiilor despre cum puteți curăța lingurile cupronickel, am examinat o mulțime de site-uri diferite și am găsit câteva moduri destul de simple de a elimina această incursiune groaznică pe linguri. În practică, am decis să încerc mai multe opțiuni de curățare cu remedii simple la domiciliu ca experiment.

remedii simple la domiciliu


Pentru început, am încercat să spăl pur și simplu lingurile folosind detergentul obișnuit pentru vase, dar acest lucru, desigur, nu a avut niciun efect asupra acoperirii.

fără efect


Deci vom experimenta.
1 cale. Acoperiți fundul recipientului inoxidabil (sau emailat) cu folie și stivați lingurile. Se toarnă 60 g de cenușă de sodă și 40 g de sare.

stivă linguri


Îl umplem cu apă caldă, astfel încât obiectele să fie complet acoperite de acesta. Punem recipientul pe aragaz și fierbem 15 minute la foc mic (astfel încât semnele de fierbere abia se observau). Linguri chiar înainte ca ochii să înceapă să lumineze.

Umpleți cu apă caldă


Le clătim cu apă curată pentru a elimina urmele de sodă și sare și ștergem uscat cu o cârpă moale. Nu există urme de pete negre.

începe să lumineze


Această metodă de curățare nu este recomandată dacă obiectele placate cu aur au o acoperire placă cu aur. Dar tot am luat o șansă. Aurul a devenit puțin mai ușor, dar nu contează.

2 cale. Punem puțină pastă de dinți pe garnitura de bumbac (puteți folosi și pulbere) și frecăm o lingură cupronickel, bineînțeles, cu puțin efort. Și lingurile au strălucit din nou cu splendoarea lor curată. Acesta este efectul!

scânteiată de splendoarea sa curată


3 cale. Turnați un litru de apă într-o cratiță, puneți pe foc, aruncați coaja tocată din două ouă (crude) și 30 g sare.

pus pe foc


De îndată ce apa clocotește, punem linguri de cupronickel în ea, fierbem literalmente două minute și ... toate eforturile au fost în zadar. Lingurile nu s-au schimbat deloc.

Lingurile nu s-au schimbat deloc


Metoda 4 este special concepută pentru cupronickel cu auriu. Umezim o bilă de vată cu oțet de cidru de mere (puteți folosi și oțet de alb, de terebentină sau vin) și o frecăm bine cu o lingură. Vai! Din nou, niciun rezultat pozitiv. Am încercat chiar și câteva minute să reziste la o lingură într-o soluție pură de oțet, dar în niciun caz.

într-o soluție de oțet pur


5 mod. Pe o răzătoare fină, frecăm tuberculul cu cartofi decojiți și cufundăm linguri de cupronickel în groapă.

linguri cupronickel


Poate că această metodă de curățare este cea mai sigură, deoarece nu trebuie să frecați sau să fierbeți și chiar mai mult, utilizați produse chimice. Numai ingredient natural. Adevărat, nici nu are sens în el. Toată neagra a rămas pe loc.

linguri cupronickel


Iată 5 moduri de a curăța tacâmurile cupronickel, testate de mine. Cel mai mult mi-a plăcut opțiunea de a folosi pasta de dinți. Pentru ei am curățat toate lingurile care au luat parte (în niciun caz) la alte experimente. Pasta înlătură instantaneu toată neagra.

linguri cupronickel


Dar aceasta nu este o modalitate de a curăța articole cupronickel. Restul pe care îl menționez doar în trecere, dintr-o dată cineva va veni la îndemână.

Pentru a curăța linguri de cupronickel cu mici impurități sub formă de pete și întunecare, puteți utiliza, de asemenea, mijloace disponibile precum:
• amoniac, dacă este diluat în apă caldă și doar spălat cu aceste dispozitive de soluție, apoi clătește în apă curată și șterge uscat;
• cretă, dacă este zdrobită la o stare de făină și, stropită pe o țesătură din piele de căptușeală, freacă obiectele cu ea;
• vodka sau alcool, dacă se freacă instrumente cupronickel umezite cu o cârpă moale;
• apă rămasă după fierberea ouălor sau cartofilor - trebuie doar să o spălați cu obiecte sau să înmuiați peste noapte;
• produse speciale folosite pentru curățarea bijuteriilor.

Acum despre ce nu se poate face în niciun caz atunci când se încearcă curățarea obiectelor cupronickel. Deci, nu puteți utiliza niciun mijloc care conține clor - are un efect rău asupra cupronickelului;
Folosiți substanțe abrazive și frecați articole din argint nichel cu bureți tari grosieri - acest lucru va duce la o încălcare a integrității acoperirii;
Spălați astfel de articole în mașina de spălat vase.

Și în concluzie, câteva cuvinte despre cum să „conțineți” și să stocați obiecte de la cupronickel, astfel încât, ulterior, nu trebuie să faceți eforturi pentru a restabili aspectul lor strălucitor. Pentru a face acest lucru, trebuie să urmați doar câteva reguli:
• este de dorit să păstrați tacâmurile din cupronickel separat de toate celelalte într-o cutie;
• după utilizarea dispozitivelor, este necesar imediat să le spălați cu detergent, apoi să le înmuiați în soluție de sodă;
• orice metodă de spălare sau curățare a obiectelor cupronickel trebuie completată prin ștergerea uscată cu o cârpă moale;
• după finalizarea procedurii de spălare, furcile uscate, lingurile și cuțitele din argint cu nichel trebuie mai întâi înfășurate în hârtie (învelitoarea absoarbe excesul de umiditate), apoi înfășurate cu folie de încleștare (pentru a preveni pătrunderea aerului), și de asemenea ambalate în folie pentru o mai mare fiabilitate.

Cu manipularea corectă a obiectelor de la cupronickel, nu va fi nevoie de eforturi pentru a le aduce într-o formă adecvată. Totul este în mâinile noastre.

Obțineți tacâmuri din argint nichel de bună calitate la cele mai bune prețuri de la un vânzător de încredere .

linguri cupronickel


Lăsați tacâmurile dvs. cupronickel să strălucească întotdeauna și încântați ochiul cu frumusețea sa!
Comentarii (1)
  1. Tatiana.
    #1 Tatiana. vizitatori 12 februarie 2017 15:22
    0
    Spălați pasta de dinți cupronickel este doar o descoperire, repede, pasta se stinge puțin și instantaneu toate strălucește. Mulțumesc foarte mult pentru astfel de sfaturi eficiente, noroc și sănătate bună !!!!

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat