DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
Vă aducem în atenție o clasă de master despre crearea de tablouri cu plastilină. Acest tip de pictură se numește plastilină sau plastinografie. Plasticina servește ca vopsele, ca material figurat, iar mâinile sunt instrumentul nostru, o perie. Există o tehnică de aplicare a plastilinei pe sticlă. Sticla în acest caz este pânza pe care o ținem în fața noastră și aplicăm plasticina sub sticlă cu mâinile noastre. Imaginea în acest caz este "desenată" sub sticlă și este deja protejată de praf și daune. Imaginea are un aspect plat.Există o tehnică pentru aplicarea plastilinei pe carton sau pe hardboard. În acest caz, argila la suprafață poate fi aplicată în moduri diferite. Poate fi bile, cârnați, lovituri. Imaginea din această versiune are un aspect tridimensional. Plasticina în acest caz este mai bine protejată de praf și daune prin acoperirea cu lac. Acest tip de pictură a început recent. Procesul de desen nu are limite, totul depinde de imaginație, luminozitate și gânduri creative neobișnuite. Desenând plastilina, puteți crea vieți fixe, peisaje și chiar portrete. Plastinografia este considerată o formă de creativitate a copiilor, dar capodoperele reale pot fi create din plastilină.
Deci, este nevoie de o idee. Orice imagine vă place este potrivită. Cu siguranță puteți trage din natură, dar utilizarea unei imagini este mai ușoară. Vom „scrie” imaginea „Cherry Morning” de Alexander Sergeev.

Imagine selectată, acum ce trebuie să funcționezi.
  • Carton sau tabla tare
  • Plasticină, cu cât sunt mai multe culori, cu atât mai bine
  • cadru,
  • vopsele,
  • perie
  • Lacul acrilic.


nevoie de munca


Ajungând la muncă.
1. Pregătirea cartonului. Mărimea cartonului trebuie să corespundă inițial cu dimensiunea cadrului, pentru a nu elimina excesul.
2. Luăm carton și aplicăm principalele elemente descrise în imagine cu un creion.

Pregătirea cartonului


3. În proces, plastilina trebuie să fie amestecată astfel încât culorile să treacă lin de la una la alta. De regulă, culorile plastilinei sunt întunecate, astfel încât culorile tale vor diferi de culorile din imagine.

culorile tale


4. Acum aplicăm plastilina cu degetele pe carton. Este mai bine să începeți cu fundalul, astfel încât lutul să se așeze, întrucât loviturile de perie sunt suprapuse unul pe celălalt.

aplicați argila cu degetele


5. Plasticina, spre deosebire de vopsele, materialul este solid, așa că trebuie să încercați să faceți „loviturile” de bijuterii din plasticină și lumină. Așa că aplicați treptat un „frotiu” după un „frotiu” până când întreaga suprafață a cartonului este acoperită.

aplica plastilina


întreaga suprafață a cartonului va fi acoperită

vopsea plastilina

vopsea plastilina


6. După ce fundalul este aplicat, accesați detaliile principale ale imaginii și aplicați flori și cireșe. Puteți observa proporțiile eșantionului sau puteți adăuga ceva propriu, de exemplu, nu atrageți întreaga imagine, ci o parte din ea, adăugați alte culori, îndoiți liniile puțin diferit. În acest caz, se dovedește personal creația dvs. pentru o variație a imaginii selectate.

vopsea plastilina

Pictura din plastilină


7. Ultimul detaliu al imaginii este o vază. Poza este gata.

Pictura din plastilină


8. Pictura trebuie să fie protejată de praf și daune. Pentru a face acest lucru, aplicați un strat de lac acrilic deasupra. Este mai bine să luați o perie moale și largă. Lacul se aplică cu mișcări rapide. Așteptăm să se usuce lacul.
9. Proiectare cadru. Cadrul nu trebuie să atragă prea multă atenție. Culoarea cadrului ar trebui să fie în armonie cu imaginea, deci trebuie să alegeți fie culoarea generală a imaginii, fie culoarea cea mai mică. Luăm o perie și pictăm cadrul, în acest caz, într-o culoare verde deschis.
10. Etapa finală. Inserăm imaginea în cadru și ne bucurăm de rezultatul muncii noastre.

Pictura din plastilină


Fii curajos, fantasizează și experimentează. Fanteziile și gustul tău vor face imaginea unică și lasă plăcerea primită din creație să creeze gânduri și idei noi.
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat