DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» »Răsaduri de ardei
Ardeiul este o legumă populară pe masa rușilor. Conținutul ridicat de vitamine, micro - și macrocele ajută la menținerea corpului în formă bună. O caracteristică distinctivă a ardeiului dulce și amar (fierbinte) este că atunci când este păstrat în stare proaspătă, practic nu pierde vitamina C timp de 30-60 de zile. Ardeiul este o plantă iubitoare de căldură, dar datorită crescătorilor, acesta poate fi cultivat pe teren deschis în aproape toate regiunile Rusiei. O condiție necesară pentru obținerea unei culturi de ardei este cultivarea răsadurilor. În primul rând, trebuie să vă decideți asupra soiurilor de ardei dulci și amare. Soiuri populare de ardei pentru cultivarea în aer liber.

Shanghai

ardei Shanghai


Soiul produce o recoltă foarte devreme, la aproximativ trei luni de la eclozarea germenilor. Ardeii sunt mari, lungi de până la 12 cm, verde curat.

Prințul sibian
Ardei timpuriu, fructe în formă - conuri mai înguste, alungite. Încep să se recolteze când fructele se îngălbenesc, iar când sunt complet coapte, devin roșu lucios.

Om de paine de turta

piper om de turtă


Un soi timpuriu cu fructe rotunjite ușor aplatizate mai jos. Are pereți foarte cărnoși. Dă o cultură stabilă chiar și în condiții meteorologice nefavorabile. Una dintre cele mai populare printre grădinari.

blond

ardei blond


Recoltarea este posibilă la trei luni și jumătate de la apariția răsadurilor. Fructe mari de până la 250 de grame, supuse tehnologiei agricole, puteți colecta mai mult de 8 kg pe metru pătrat. Când este copt, dobândește o culoare galben-strălucitor.

Tevere

ardei iute


Soi mediu, cu ardei galbeni bogați. Fructele sunt foarte mari, grosimea peretelui este de până la 1 cm.

Skomorokh
Unul dintre cele mai noi soiuri. Recoltarea se coace la mijlocul celei de-a cincea luni după germinare. Foarte rezistent la multe boli, fructe sub formă de con ascuțit, verde - galben.

Inel de foc

piper inel de foc


Ardei iute, tipic „chili” după gust. Fructele sunt înguste, lungi până la 12-15 cm, culoarea se schimbă de la verde la roșu saturat. După alegerea soiurilor potrivite, este necesar să semeni în timp util semințele de piper pentru răsaduri. Semănăm răsaduri de ardei iute și ardei amar.

Pasul 1 Umpleți cu sol (pentru culturile de umbre de noapte) recipiente pentru răsaduri. Asigurați-vă că asigurați găuri de drenaj.

Umpleți cu sol


Pasul 2. Umectează solul cu multă apă, este important să udăm înainte de semănatul semințelor, pentru a nu fi îndepărtate prea adânc de apă.
Pasul 3. A doua zi primim semințele din pachete.

semințele


Pasul 4. Îi întindem de la două la cinci bucăți pe cană, atunci când semănăm într-o cutie, este indicat să lăsăm cel puțin 3 cm între semințe.

ardei pentru răsaduri


Pasul 5. Se presară cu un strat subțire de sol, nu mai gros de două dimensiuni de semințe de piper. Ușor - zdrobiți ușor stratul superior.
Pasul 6. Închidem cu un film și punem într-un loc cald.

ardei pentru răsaduri


Când primele lăstari apar după 8 - 10, am pus pe o fereastră bine luminată. Păstrăm prima săptămână sub un film, dacă pământul se usucă, atunci nu-l udăm de sus, ci îl punem într-o tigaie cu apă pentru ceva timp. Datele semănării semințelor de ardei pentru răsaduri - februarie, martie. Optimal - din ultima decadă a lunii februarie până la sfârșitul lunii martie. Conform calendarului lunar din 20015, este recomandat să semeni răsaduri de piper în perioada 21-23 februarie, 28 februarie, 1, 6 martie, 23-25 ​​martie.

ardei pentru răsaduri
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat