DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» » »Pasepartout unic
Anul trecut, prietenul meu a vizitat țara faraonilor din Egipt și, așa cum era de așteptat, a adus un suvenir - un papirus decorativ înfățișat Tutankhamun, Cleopatra și Nefertiti. Totul este foarte frumos, unul „dar” este doar o bucată de papirus și pentru a-l adapta undeva s-a dovedit a fi o problemă reală. După o lungă odihnă pe raft, am decis oricum să le fac minții un cadou. Pentru o astfel de imagine, de fapt, s-ar potrivi bambusul, dar de unde îl obțineți? În magazinele de construcții, se vinde numai în pachete, iar acest lucru nu este ieftin. Nu a făcut puzzle pentru mult timp și s-a uitat la Internet. Propunerea de a face bambus din role de carton (din pelicule de agățare, de exemplu, sau din folie, hârtie pergament) nu m-a mulțumit niciodată, pentru că, de obicei, întotdeauna aruncați toată această comoară, dar în zadar. Și așa, cu aceste gânduri, căutam o ieșire. Odată ce am trecut pe lângă o cutie de gunoi (da, nu trebuie să râzi) și am văzut o conductă obișnuită de apă din plastic. A adus-o cu fericire acasă, a spălat-o și a început să lucreze la un passe-partout pentru papirusul egiptean.

Pentru muncă, aveam nevoie de următoarele materiale și instrumente:
- conducta de plastic;
- cordon de in;
- carton ondulat;
- țesătură neagră (de preferință catifea);
- lipici PVA;
- vopsele;
- chit;
- lac acrilic;
- șmirghel „nulevka”;
- a văzut;
- foarfece și cuțit de papetărie;
- perii.

Luăm carton ondulat și tăiem baza cu 5 cm (pe fiecare parte) mai mare decât dimensiunea papirusului.

Tăiați materialul la dimensiuni


Tăiați țesătura la dimensiunea bazei cu o cotă de 3-4 cm pentru a prinde marginile cartonului.

Lipiți țesătura pe carton


Lipiți țesătura pe carton și lăsați deoparte să se usuce. Am văzut o țeavă de plastic pe jumătate lungime. Măsurăm și tăiem segmentele cu 5-7 cm mai mult decât baza (carton).

Am văzut o țeavă de plastic


Acum realizăm imitații din sfoară de lenjerie de noduri de bambus sau așa-numitele coaste. Pentru a face acest lucru, pur și simplu înfășurați firul pe țeavă în mai multe straturi pentru a obține un tubercul destul de înalt, de aproximativ 0,5 cm înălțime.

faceți simulări de noduri de bambus


Acest lucru ar trebui să se facă aproximativ la o distanță de 15-20 cm, dar nu măsurați golurile cu o riglă. Distanța neuniformă dintre coaste va oferi bambusului nostru un farmec natural.

faceți simulări de noduri de bambus


În continuare, chipul punem la bază conducta, acordând o atenție deosebită nodurilor. Dacă nu funcționează foarte atent, nu disperați, deoarece după uscare îl vom șlefui cu șmirghel.

țeavă de grund chit


După uscare și măcinare, vopsiți marginile bambusului. Aceasta trebuie făcută astfel: prima etapă - vopsea bambusul cu vopsea maro, lasă să se usuce, a doua etapă - evidențiază cel mai convex element al nodului cu vopsea neagră sau maro închis.

vopsea peste coaste de bambus


Apoi, cu vopsea mai ușoară, acoperiți întregul bambus și ștergeți vopseaua în mai multe locuri cu o perie uscată. A lac. A se usca.

acoperă întregul bambus


Între timp, ne lipim papirusul pe passe-partout finalizat (carton lipit cu pânză). Din nou, lasă să se usuce și preia bambusul uscat. Acum voi numi țevile în acest fel, pentru că chiar arată ca el. Trebuie să facem un cadru. Pentru a face acest lucru, luați sfoara și lipiți cruțele lipite în cruce. Trebuie să o legați foarte strâns!

faceți cadrul


Iată cadrul nostru.

ne lipim de papirus


Folosind un ac sau un arc, străpungeți covorașul pe toate părțile la aceeași distanță de 0,5 cm.de pe margine trecem firul în găuri, apucând cadrul. Rezultatul este astfel.

Pasepartout unic


Astfel, cu o mică investiție de finanțe și timp, puteți obține un articol interior exclusiv, unic, de designer.
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat