DIY fă-o singur
Cursuri magistrale, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete
» » » »Clătite cu lut polimeric
Săptămâna de clătite în curte - este timpul să coaceți clătitele! Însă problema este că clătitele se întorc întotdeauna instantaneu și rămân doar amintiri plăcute. Am decis să facem clătite, care pentru o lungă perioadă de timp vor aminti de Wide Shrovetide, deoarece acestea vor fi clătite din lut polimeric.
Pentru a face un suvenir de clătite cu clătite, avem nevoie de următoarele materiale și instrumente:
- argilă polimerică (alb, albastru, roșu și visiniu);
- stive sau bețe de lemn, perii, periuță de dinți;
- pastel uscat (galben și maro);
- gel de polimer lichid roz;
- sârmă (secțiune transversală 0,4 mm).
- cutit clerical.

au nevoie de următoarele materiale


Argila principală în lucrare este albă, va fi necesară mai mult.
Scoatem o bucată de lut alb și o bucată mică de albastru, amestecăm culorile și obținem o astfel de bilă albastră deschisă.

Scoateți o bucată de lut alb

Aplatizează mingea


Aplatizați mingea și strângeți mijlocul cu degetele pentru a obține o mică tavă pentru clătitele viitoare. Diametrul tăvii este de aproximativ 3,5 cm. Cu vârful unei perii sau o stivă, aplicați o imagine de-a lungul marginilor tăvii - extrageți doar punctele.

tavă


Turnăm plasticul alb într-un cârnat și tăiem în cinci părți egale.

Turnăm plastic alb


Turnăm fiecare parte într-un tort, asigurați-vă că tortul are aproximativ același diametru (în țara noastră este de 3 cm).

se rostogoleste intr-o prajitura


Acum luăm o stivă cu un capăt rotunjit sau lucrăm cu spatele periei - lipim o „clătită” de-a lungul marginilor, astfel încât să dăm tortului forma unei clătite coapte. Aici puteți fantasa liber, făcând adâncituri de diferite dimensiuni în plastic, simulând „balotarea” aluatului în timpul coptului.

adâncituri de diferite dimensiuni

adâncituri de diferite dimensiuni


Acum este timpul să lucrezi cu o periuță de dinți - cu ea oferim clătitei o textură fină poroasă. După perie, aplică din nou peria, iar acum clătita texturată este aproape gata! Deci facem cinci clătite.

faceți cinci clătite

faceți cinci clătite


Luăm pastelurile galbene și maro și măcinăm, rupându-ne ușor de ele, nu amestecăm culorile.
Cu o perie moale mare, aplicați culoare galbenă, lăsând alb în unele locuri.

faceți cinci clătite


Apoi, cu o perie cu o perie rigidă, aplicăm pastel maroniu nu pe întreaga clătită, ci imitând „prăjirea”.

aplicați pastel maro


Pentru naturalețe, scufundăm stiva în pastel și „defilăm” o gaură în clătită, ale cărei margini vor fi mai închise la culoare.

clătite și tavă


Punem clătitele pictate pe tavă după cum ne place - avem patru culcate într-o grămadă, iar a cincea deasupra este pliată.

scufundând stiva în pastel


Puteți decora clătitele în diferite moduri: puteți sfărâma plastic alb, imitând brânza de căsuță, puteți pune o bucată de galben și o puteți umple cu gel transparent, nuanțat cu pastel galben (va fi foarte asemănător cu untul topit). Clătitele noastre vor fi decorate cu gem de vișine. Pentru a face acest lucru, amestecăm visiniu, roșu și puțin plastic alb, sculptăm trei bile minuscule.

Decorați clătitele

margele


Dăm bile forma cireșelor, pentru aceasta folosim o scobitoare pentru a înțepă bilele pe o parte, apoi formăm o brazdă de-a lungul părții laterale a mingii cu marginea scobitoarei. Taiem o bilă în jumătate și stoarcem mijlocul - vor fi două jumătăți de cireș.

sculptă vișin


Atașăm vișine la clătite pe o sârmă subțire.

crengute de cireș


Trimitem clătite la cuptor pentru coacere. Avem plastic Kraft Clay alb în lucrarea noastră și se coace aproximativ 30 de minute la 200 de grade. Răciți produsul finit, turnați-l cu gel de polimer roz, trimiteți-l la uscător și iată rezultatul final, pe care doriți doar să îl mâncați!

clătite de lut polimeric

clătite de lut polimeric

clătite de lut polimeric
Comentarii (0)

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat