DIY fă-o singur
Cursuri de master, instrucțiuni, sfaturi utile, rețete.
» »Plantă de casă pentru creșterea cepei verzi - pene.
Pentru cei care nu știu, Onion Happiness este o marcă promovată a unui sistem pseudo-hidroponic, care, conform broșurilor producătorilor, permite creșterea a 1,5 kilograme de pene de ceapă verde pe lună de la becuri. De ce sistemul pseudo-hidroponic este probabil să fie întrebat de un cititor fără experiență în această problemă? Este simplu: sistemul hidroponic presupune introducerea completă a elementelor micro și macro în soluția de nutrienți în care se află rădăcinile plantei, iar în acest caz, apa normală în picioare este turnată în tigaie, iar substanțele nutritive sunt depozitate în corpul bulbului în momentul în care a crescut în pământ. Deci, care este acest miracol al gândirii comerciale? Să ne lămurim mai detaliat pe asta. Și reprezintă următoarele: o tigaie joasă în care este turnată apă, o tavă cu capac cu adâncituri în care sunt așezate becurile, un compresor de acvariu cu putere redusă, o conductă de aer și o sticlă de pulverizare. Prețul unui astfel de produs în magazine și pe Internet este exorbitant de ridicat și are o medie de peste 15 USD.
La o examinare mai atentă, se dovedește că o instalare similară poate fi făcută independent de materialele disponibile care sunt vândute pe scară largă și va costa cel puțin jumătate din preț decât să o cumpere în întregime. Așa că hai să începem. Mergem la cel mai apropiat magazin pentru animale de companie și cumpărăm cel mai mic compresor de acvariu, nu o pompă cu filtru și anume un compresor.

pseudo sistem hidroponic


De asemenea, cumpărăm acolo un metru de tub de silicon și 2 pulverizatoare de piatră. În continuare, mergeți la un magazin de flori sau la piață și cumpărați o tavă pentru ceapa germinată pe o pene. Costul cu amănuntul al unei astfel de tăviți este doar banii - 1-1,5 dolari. Apoi, totul este simplu: în capacul tăvii facem o gaură cu un diametru de 6 milimetri (puteți găuri sau topi un cui cu diametrul dorit încălzit pe un foc, iar în cazuri extreme, săpați-l cu un cuțit sau foarfece).

pseudo sistem hidroponic


Apoi trecem un tub prin acest orificiu, din care tăiem în prealabil 2 bucăți de 10 cm. La sfârșitul tubului, care va fi cufundat în apă, punem un tee cu tuburi scurte și pulverizatoare puse pe coturi. Punem capătul opus al tubului pe fitingul compresorului. Totul este. Instalarea este gata de pornire.

ceapa crescândă


Instalăm structura pe pervaz, turnăm apa așezată în tigaie, cufundăm duzele în apă și o acoperim cu o tavă. Punem becurile în celulele tăvii și pornim compresorul în rețea.

ceapa crescândă


Dacă becurile destinate distilării au fost selectate corect (nu putrezite, cu rudimentele unei pene și rădăcini), atunci după 2 săptămâni veți putea să luați prima cultură de pene verzi, dar dacă ceapa nu a încolțit, va trebui să așteptați 21 de zile pentru recoltă. Desigur, 1,5 kilograme de verdeață nu vor fi acolo, deoarece agenții de publicitate ai Onion Happiness sunt exagerat de rușinoase și, cu toate acestea, este mult mai profitabil decât să cumperi o astfel de plantă sau o pene de ceapă verde finită.

ceapa creste
Comentarii (5)
 1. Vano
  #1 Vano vizitatori 18 iulie 2017 14:59 p.m.
  2
  Wah, kilogramele de ceapă au crescut deja. Un mod minunat!
 2. MIV
  #2 MIV vizitatori 7 august 2017 11:02
  0
  De ce, un fel de dispozitiv pentru creșterea cepei pe o pene. Doar plantat în pământ, apă ocazional și crește grozav.
  1. Invitat Igor
   #3 Invitat Igor vizitatori 21 iunie 2018 16:09
   0
   Un spectacol de casă?
  2. Invitat Igor
   #4 Invitat Igor vizitatori 31 august 2018 19:33
   0
   Ei bine, încercați iarna la Murmansk sau Pevek să plantați ceapă în pământ și să le udă. Apoi, scrieți ce s-a întâmplat.
 3. Invitat Igor
  #5 Invitat Igor vizitatori 21 iunie 2018 16:07 p.m.
  0
  Oamenii nu pot face nimic. Odată ce am citit despre o astfel de instalare, prostiile nebune sunt descrise acolo. Nici nu am citit-o, pentru că este mult mai practic și, mai important, este mai ieftin să mergi la magazin și să cumperi ceapă verde acolo. Din fericire, el este în orice moment de ani buni.
  Dacă este adevărat, practic și util de făcut acasă aici pe site. Dar nu acesta. Este neprofitabil din punct de vedere economic pur și simplu. Am nevoie de ceapă verde, m-am dus și am cumpărat 50 de grame, mai mult într-o singură zi pentru familie și nu este necesar. Pentru vacanțe puteți cumpăra cu siguranță mai multe.

Citește și

Coduri de eroare pentru mașinile de spălat